Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Żeby nie zimowity i przebarwiona hortensja to bym powiedziała że to letnie zdjęcia tak kwitnąco i słonecznie a te motyle ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milenko zasusz kwiat czerwonej hortensji do bukietu zimowego... :)
miłego pobytu nad morzem... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Milenko, piękne fotki z owadami a szczególnie motylami ;:167
Hortensja cudo ;:oj
Udanego wypoczynku ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Milenko,pochodziłam po twoim pięknym ogródku,a właścicielka odpoczywa, więc miłego odpoczynku ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Milenko, cudne zdjęcia a hortensja ten kolor ;:oj olśniewający.
Bardzo dużo w Twoim ogrodzie owadów, motyli, czyli przyjazny środowisku. ;:215
Zimowity prężą się dumnie na rabatce, moje już po deszczach ochlapły. Nie wiem czy mam je ściąć czy pozostawić?
Miłego dnia życzę i pozdrawiam cieplutko.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Hortensje cudowne, nawet szkoda język strzępić, bo nie oddadzą tego, co się mysli.
Ale mnie urzekły zdjęcia z "robalami". No i zaitrygowała mnie ta omszona cegła obok skalnicy. Już widzę jak ją powoli pożre. Ładny Twój kolorowy rozchodnik. Mojego w czasie urlopu coś zjadło.
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

:wit Gdzie ja do tej pory byłam ,że Cię przeoczyłam..... :shock: Ale już trafiłam i się zadomowiłam..... ;:333 Ale mi się zrymowało!!! :heja
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Milenko, pięknie Ci kwitną kwiaty, vanilka cudna, ale maleńka salamanderka jest the best :D
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Milenko ale wyczulam chwilę - az oczy szeroko mi sie otworzyły mimo późnej godziny ... takie barwy u "wanilki" to wspaniała sprawa. U mnie deszcze trochę poniszczyły ich urok bo pojawiły się plamki - długi zimny okres i częste opady nie sprzyjają kwiatom.
Fotka poniżej bo pozwoliłam ja sobie zacytować to mistrzowskie ujęcie brawo !!!
Ziemowity stoją na baczność a u mojego sąsiada zawsze w pozycji poziomej i rozczochranej więc nawet oczu tam nie zwracam bo nie kuszą... :;230
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko, a jak tam karmiki w 2 kolorach ?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ooo, nie ma mnie kilka dni, a tu tyle miłych Gości pilnujących wątek :heja

Kasiu - tamten dzień był wyjątkowy, podobno teraz non-stop szarówka. Zimowity sadzone ubiegłej jesieni, dość późno przycięłam im latem liście, ale jak widać nie zaszkodziło im to :) Dziękuję!
Monia - ale na sobotę to chyba nie masz co narzekać, prawda? O ile pogodę miałaś taką, jaka była w Bydgoszczy. Oj tam, zaraz piękne... :oops: Ale cieszę się, że Ci się podobają :-)
Agaciu - strefę klimatyczną Kochana to mamy przecież taką samą - czasem u mnie więcej słoneczka, czasem u Ciebie.. Choć powiem Ci, że przejeżdżając kilka dni temu praktycznie przez całą Polskę zauważyłam, że są miejsca, gdzie jesień widać zdecydowanie bardziej. Może to jednak tylko złudzenie...?
Ilonko - jeszcze raz dzięki, że znalazłaś dla mnie czas ;:196 Twoja Vanillka faktycznie zdecydowanie mniej wybarwiona, ale tak samo piękna, jak i reszta hortensji ;:167 Choć na logikę wydawałoby się, że Twoja powinna się szybciej wybarwiać - ma więcej słońca. A może to też kwestia kwasowości gleby? :roll: Pamiętaj Kochana, że teraz Twoja kolej na odwiedziny u mnie :tan Cała Twoja Rodzinka (łącznie z Tequilą) mile widziana ;:304
Aguś - witaj ;:196 jestem, już nad morzem ;:167 Jesień nad morzem też jest piękna, prawda? :D
Aniu - powojniki to Venosa Violacea i Blue Light PBR. Sadzone późnym latem, ten pierwszy kwitnie (tzn. kwitł kilka dni temu, bo teraz nie ma mnie w domu) teraz wyjątkowo obficie, kolor ma przepiękny, choć kwiaty ma niewielkie, to zakochałam się w nim od pierwszego spojrzenia :) Dziękuję!
Joasiu - dziękuję Kochana - wypoczywamy ile się da :)
Madziu - niestety, ostatnie chwile... Dla mnie późna jesień i zima to typowa wegetacja i okrutna tęsknota za zielenią.. Mogę rozpuszczać się podczas upałów, ale czuję wtedy, że żyję. Szkoda, że ten ciepły okres trwa u nas zdecydowanie krócej. Choć ktoś gdzieś na forum napisał, że wszystko musi mieć swój czas i miejsce, może faktycznie, gdyby nie przerwa zimowa, nie działalibyśmy z takim zapałem wiosną i latem w ogrodach? Może trzeba zimę polubić? Nie wiem, czy mi się to uda, ale będę się starać - byłoby mi wtedy znacznie łatwiej ;-)
Elu - motyle tak jak my, korzystają z błogością z ostatnich promieni słońca ;:3
Misiu - po powrocie pomyślę o tym - jak będzie jeszcze co ścinać ;-) Dziękuję!
Reniu - dziękuję za szczere i sympatyczne słowa :-)
Martuś - wypoczywamy, pogoda jak na razie dopisuje, jesienią nad morzem też jest cudnie!
Sylwuś - zimowity po przekwitnięciu można obciąć, dla estetyki, byleby nie wyrywać. A może jak wyjrzy słonko jeszcze powstaną?
Aniu - ten omszony kamień przyniosłam sobie z ostatniego spaceru z lasu :) To ulubiony typ "gadżetów" w moim ogrodzie :D Skalnica dostała latem trochę w kość, jak kilkuletni gość pojeździł po niej plastikową kosiarką :wink: Karmiki pod sosną rozrastają się w zastraszającym tempie, tego jaśniejszego powsadzałam też między kamienie przy tarasie. Efektu jeszcze nie ma - ale cieszę się, że się przyjął (bo to miejsce często udeptywane).
Kanapl - witaj miły Gościu (jak masz na imię?) :wit Cieszę się i zapraszam jak najczęściej!
Iwonko - salamanderki ogólnie są the best, a spacery w deszczu w ciemnościach z latarką pod parasolem po ogrodzie i ich wypatrywanie to zajęcie sprawiające mnóstwo radości ;-)
Krysiu - miło mi czytać Twój komentarz! Niedawno wyczytałam, że z zimowitów i krokusów uzyskuje się szafran. Na 1 gram przyprawy potrzeba podobno aż 200 kwiatów. Interesujące! Nie jestem pewna, ale nadają się chyba tylko te odmiany, które mają pomarańczowy słupek?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Urlop rozpoczęliśmy od 2 dniowej wizyty w Bydgoszczy :) Podróż już nad morze minęła w takiej aurze:

Obrazek

Wczorajszy dzień też był przepiękny jak na koniec września ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zawsze głodne i towarzyskie mewy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Puste plaże Juraty...

Obrazek

Born to be wild...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I oczywiście coś, na co musiałam zwrócić uwagę - cudnie, na bordowo wybarwione ogrodówki ;:oj ;:oj

Obrazek

Pozdrawiam ciepło! ;:162
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Morze...mogłabym tak sie przeniesc teraz...juz. Poglda dopisuje a to najwazniejsze. Jestem ciekawa na jaka miejscowosc nadmorska jedna padło? Wróć...to Jurata? Wypoczywajcie i wsłuchujcie sie w kojacy szum morza. Ściskam mocno z zapłakanego deszczem Śląska
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też nie mam pomysłu gdzie to jest. Nie znam takiego deptaka przy samym morzu.
Ale ostanio przeczytałam o tym jak szybko morze zabiera plaże to mogło się dużo pozmieniać.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Milenko, oglądam zdjęcia z góry na dół ;:oj Cudnie uchwyciłaś nasze morze!!!! Piękne fale i puste plaże ;:167 Psiak jest w swoim żywiole . życzę ładnej pogody do końca urlopu, odpoczywajcie! ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”