Wiem, że ma dużo odmian bo też był na wystawie w Rybnikualicjad31 pisze:U pana S L podmarzły kwiaty a nie bulwy ja kupuje u niego od 9 lat i zawsze byłam zadowolona z zakupów.
Pan S ma ponad 700 odmian.
Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Ewuś, witam cię w ten jakże wietrzny poranek. Zaległości u Ciebie mam straszne po urlopie, ale dziś co nieco dogonię. Ta pierwsza dalia którą pokazywałaś i róża Goethe
- ja różana prawie nie jestem, ale ona coś niesamowitego. Pluskwicę i ja w tym roku posadziłam w ilości sztuk pięciu, póki co dorosły mi do około 60 cm i trzy nawet kwitną. Wyczytałam u Ciebie, że dużo je podlewasz, w związku z czym zadbam o nie pod tym kątem w przyszłym sezonie. Wracam do lektury.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ANIU koniecznie kup sobie kilka .O tej porze roku tyle kolorów ,to jest wielka radość dla nas .A one bardzo długo kwitną
IWONKO nad jeżówką jest powojnik Elf ,on jest niezmordowany ,cały sezon kwitnie
EWCIU zajrzę do gościa ,którego polecasz i zobaczę co on ma .A czy można gdzieś jeszcze zobaczyć jego dalie ?I jak zrobić u niego zakupy ?
ALINKO ja też kupowałam od Stanisława kilka lat .Zawsze byłam zadowolona z jego dalii ,aż do tej wiosny .Nie chcę już pisać na ten temat ,ale nieźle się wkurzyłam na niego .Było minęło .Zobaczę jak będzie i się nie zarzekam ,bo to jest wielki pasjonat i rośliny ma piękne
BOGUSIU jak dawno u mnie nie byłaś .Cieszę się że mnie odwiedziłaś ,bo wąteczek mój już gruby ,a nowy nieprędko będzie .Co do pluskwic ,to one naprawdę lubią dużo pić ,jak mają za sucho ,to podsychają im końce ,a nawet całe liście ,a róża Goethe króluje teraz w ogrodzie kwiatami i wzrostem .
Widać ją z daleka ze względu na jej cudowne kwiaty

IWONKO nad jeżówką jest powojnik Elf ,on jest niezmordowany ,cały sezon kwitnie
EWCIU zajrzę do gościa ,którego polecasz i zobaczę co on ma .A czy można gdzieś jeszcze zobaczyć jego dalie ?I jak zrobić u niego zakupy ?
ALINKO ja też kupowałam od Stanisława kilka lat .Zawsze byłam zadowolona z jego dalii ,aż do tej wiosny .Nie chcę już pisać na ten temat ,ale nieźle się wkurzyłam na niego .Było minęło .Zobaczę jak będzie i się nie zarzekam ,bo to jest wielki pasjonat i rośliny ma piękne
BOGUSIU jak dawno u mnie nie byłaś .Cieszę się że mnie odwiedziłaś ,bo wąteczek mój już gruby ,a nowy nieprędko będzie .Co do pluskwic ,to one naprawdę lubią dużo pić ,jak mają za sucho ,to podsychają im końce ,a nawet całe liście ,a róża Goethe króluje teraz w ogrodzie kwiatami i wzrostem .
Widać ją z daleka ze względu na jej cudowne kwiaty
- ewa_rozalka
- 1000p

Alu pewnie tak zrobię 
Eden

Young lycidas

Leonardo da vinci

Double delight

Westerland

Akropolis

Glorie de dijon

James galway

Sympatia

Alnwick rose

nn

Kronenburg

Eden

Young lycidas

Leonardo da vinci

Double delight

Westerland

Akropolis

Glorie de dijon

James galway

Sympatia

Alnwick rose

nn

Kronenburg

-
ella52
- 200p

- Od: 8 lut 2011, o 18:36
O matko i córko jak mnie zazdrość zżera,śliczne te Twoje róże
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękne deszczowe różyczki 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Prześliczne róże Ewuś.

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Napisz coś więcej o Young lycidas, ma piękny kolor kwiatów, jestem jej ciekawa.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, mnie też zaintrygowała Young lycidas . Powiesz o niej coś więcej? Przypomina mi Shakespeare'a 
- ewa_rozalka
- 1000p

ELU ,ALU ,TERENIU ,BEATKO ,KASIU bardzo dziękuję Wam dziewczyny za mile wpisy dotyczące moich różyczek .Trochę zaczyna się do nich jesień dobierać ,ale jeszcze są wielką ozdobą .
MAJECZKO i KASIU róża YOUNG LYCIDAS to Austinka .Kolor ma rzeczywiście niezwykły .Kwiaty trzyma sztywniej niż jej siostry i nie choruje na plamistość ,tak jak Szekspir który ciągle był łysy i wylądował na kompoście .Kwiaty nie sa tak bardzo napakowane ,ale płatków ma dużo .U mnie ma 70 cm ,ale mam ją pierwszy sezon .Kupiłam ją we Floribundzie i bardzo się cieszę ,że ją mam .Z czystym sumieniem mogę ją polecić .

MAJECZKO i KASIU róża YOUNG LYCIDAS to Austinka .Kolor ma rzeczywiście niezwykły .Kwiaty trzyma sztywniej niż jej siostry i nie choruje na plamistość ,tak jak Szekspir który ciągle był łysy i wylądował na kompoście .Kwiaty nie sa tak bardzo napakowane ,ale płatków ma dużo .U mnie ma 70 cm ,ale mam ją pierwszy sezon .Kupiłam ją we Floribundzie i bardzo się cieszę ,że ją mam .Z czystym sumieniem mogę ją polecić .
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mnie też wpadła w oko ta róża
Przejaśnia się, a kropiło tylko przez chwilę-może to będzie dzień w ogrodzie
Przejaśnia się, a kropiło tylko przez chwilę-może to będzie dzień w ogrodzie
- ewa_rozalka
- 1000p

EWCIU ja też mam ochotę popracować troche w ogrodzie .Niebo się przejaśnia ,to może coś z tego wyjdzie .Tylko wieje okropnie .Ciekawe ,kiedy zaczną róże przyjeżdżać ,bo ja to się nie mogę doczekać