Witam Was serdecznie
Wczoraj pogoda pozwoliła wyruszyć na działkę, słoneczko dzisiaj też piękne Uwielbiam wiosnę w ogrodzie, chwilami było nawet tak ciepło jak letnią porą. Wiosennie, zielono i kwiatowo
Kwitną moje ulubione piwonie, także lilia którą wysadziłam na początku kwietnia z parapetu. Bałam się że zmarnieje, jak widać świetnie sobie poradziła Tylko słoneczka brakuje, ciągle pada i pada. Przez to i coraz większa plaga ślimaków nam dokucza w ogrodzie. Próbuję z nimi walczyć na różne możliwe sposoby, póki co to one wygrywają. Już mi pożarły kilka dalii(wprost je uwielbiają) pozostałe zabezpieczyłam osłonkami. Dzisiaj pojadę to sprawdzę czy się do nich nie dostały, o ogórkach to nawet nie wspominam życzę Wam dużo słoneczka
Dorotko zapach piwonii jest cudowny, szkoda ze już przekwitły. Za to teraz jak zawsze w lipcu rozpoczyna się rewia lilii i liliowców. Mam ich sporo i zachwycam się ich przepięknymi kwiatami i kolorami
Fraszka_1 dziękuje i witam serdecznie na mojej skromnej działce
Jeśli chodzi o kolor piwonii to ona w rzeczywistości jest ciemno różowa, kolor czerwony na zdjęciach to wina aparatu
Fraszka_1 można ja pomylić, kwiatuszki ma trochę podobne do pelargonii. Bardzo fajna roślinka i kwitnie obficie całe lato. Jedynie w bardzo suche dni trzeba ja podlewać. W przyszłym roku też będą wysiewać jej nasionka Paulinko dziękuję Mieczyki i piwonie to moje ulubione roślinki
.