Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Post »

Aniu, pytasz co prawda Darię co czyta, ale ja też się pochwalę. Dorwałam się do książek Moniki Szwaji i bardzo mi się podobają, przeczytałam systematycznie po kolei i są OK, a w dodatku parę miłych wątków ogrodniczych można znaleźć więc full wypas :D
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Szwaję tez czytałam ale nie pamiętam już kiedy, może bym się wybrała do biblioteki i odświeżyła pamięć ;:224
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dario, mnie bardzo podobała się trylogia o Klubie Mało Używanych Dziewic i tam tak fajnie się tematy roślinne przewijają i takie życiowe też.
Na jesienne wieczory to jeszcze polecam Kalicińską, tam jest tyle przepisów.

Żeby nie zaśmiecać Ani wątku to powinnyśmy się przenieść do wątku jaką książkę aktualnie czytasz:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=4&t=10568
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - a co to za Chmielewska?
Chyba właśnie u Ciebie była dyskusja o książkach Szwaji, więc moja przyjaciółka ze znajomościami w bibliotece zorganizowała mi wszystkie po kolei i coraz bardziej się wciągłam. Właśnie myślę co Ci polecić na długie jesienne wieczory ;:131
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak miło znaleźć się wśród swoich jak nie mole książkowe to zakręcone na zielono :heja
Aniu jeśli lubisz Norę Roberts to może przeczytaj jeśli jeszcze nie czytałaś trylogię "W ogrodzie"
opowiada o trzech kobietach w różnym wieku które na nowo układają sobie życie i pracują wspólnie w rodzinnym centrum ogrodniczym
I część "Błękitna Dalia "
II część "Czarna Róża"
III część" Szkarłatna Lilia "
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu "Byczki w pomidorach" - sprawdziłam nie jest najnowsza ale z 2010 roku - mam tyły z najnowszą Chmielewską już teraz wiem dlaczego.

Ulu dziś już nasza wiejska biblioteka zamknięta ale jutro nie omieszkam do niej zajrzeć- może mają polecane przez Ciebie książki.

Nie wiem jak Wy ale książki ,które mi podpasują połykam na raz i ciężko mi się oderwać a jak są gorsze to nie mogę ich zmęczyć i od czasu do czasu porzucam bez dobrnięcia do końca :oops:
Poluję teraz na Szwaję- Matkę wszystkich Lalek.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - no te byczki też mi nie podeszły i jeszcze taka jedna o gwałcie była. Może dlatego, że pisane teraz ale o dawnych czasach z epoki np. Wszystko Czerwone.

Matka wszystkich lalek bardzo mi się podobała. Super dwuwątkowa konstrukcja. Polecam.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aneczko wpadam z herbatką i nadrabiam zaległości.... ;:196
I co ja widzę... ;:oj następna rzecz która nas łączy -książki :D Cieszę się bardzo, ze jest mamy następny wspólny temat :D
Już piszę pozycję o których piszecie ;:333
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Olu to Krwawej Zemsty też Ci NIE polecam! Moje ukochane książki Chmielewskiej to Romans Wszechczasów i Lesio ale i nowsze pozycje miała super np. Najstarsza Prawnuczka, Krowa Niebiańska, Harpie ...

Grażynko może Ty coś nam zaproponujesz?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dziewczyny podziwiam, ze jeszcze macie czas na czytanie. Ja zasypiam z synem.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aniu ja pierwszą część z tej serii nie wiem czemu do połowy licho, a potem już tylko na wdechu tak mnie wciągnęły
a jak córka przyniosła od koleżanki pierwszą część Zmierzchu to była tylko jedna noc i po książce taka trochę dziecinna ale super mi się czytało
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ola a to te książki też czytałam Szwaji ale już zapomniałam co w nich było.. :wink:

masz rację książki Ulatowskiej to trzeba brać z przymrużeniem oka bo wiadomo, że w życiu nie ma tak idealistycznie ale w sumie ja lubię takie lekkie książki :wink: ja mam zamówioną w bibliotece Domek nad morzem..

Chmielewskiej też mam kilka książek w domu..pózniej podam tytuły i polecę Ci innych autorów bo mam w domu parę fajnych tytułów.. :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - a Krwawą Zemstę akurat oceniam ok, trochę się ciągnie ale jest w niej typowa Chmielewska.
Czekam na Wasze propozycje czytelnicze ;:65
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra to mam dla Was takie tytuły do których wracam chętnie po czasie:
Bartosz Łapiński napisał jak na razie tylko 2 książki a szkoda.."Beczka soli" i jej druga część "Kebab z kota" ale nie koniecznie musi być czytana bo w 1 książce zakończenie jest ale ja chciałam przeczytać drugą również :wink: Uśmiałam się nieziemsko z niej, nawet siostra o dziwo wzięła je i poczytała a ona z tych nieczytających i również była zadowolona, że się dała na nie skusić...styl taki młodzieżowy gdzie i trochę łaciny jest ale bez tego w niektórych scenkach byłoby to niemożliwe hihi no i bardzo śmieszna zarazem :D
Następna to Manula Kalicka "Tata,one i ja" też bardzo fajna śmieszna książka :D
z Chmielewskiej mam Klin,Wszystko czerwone,Romans wszech czasów,Wszyscy jesteśmy podejrzani i miałam kiedyś Całe zdanie nieboszczyka ale książka już była w stanie agonalnym i poszła na makulaturę :wink:
polecam też Danutę Noszczyńską "Hormon nieszczęścia" i "Mogło być gorzej" styl pisania pomiędzy Grocholą a Chmielewską, czyli tez nas bawi :)

Kalicińskiej też mam w domu trylogię..no i Katarzyna Michalak ale ostatnio mi się już trochę znudziła i przestałam kupować jej książki a nawet 2 się pozbyłam na aukcji znanego portalu :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Kochane, ostatnia książka Chmielewskiej to " Krwawa zemsta" 2012, też już trudna do czytania :) a polecam Wam Joannę M. Chmielewską, synek mi przez przypadek kupił "Sukienkę z mgieł", :) to miał być prezent na gwiazdkę, poprosił o nową książkę J. Chmielewskiej i dziewczynka w EMPIKU dała mu tę :) ( no nie zawsze pracuje ktoś tam gdzie powinien, haha).
Jak lubicie thrillery to polecam " Chemię śmierci" Simona Becketta....nie czytałam wieczorami........bo, przeczytałam opis na okładce, :)
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”