Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- maliola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
Aniu, pytasz co prawda Darię co czyta, ale ja też się pochwalę. Dorwałam się do książek Moniki Szwaji i bardzo mi się podobają, przeczytałam systematycznie po kolei i są OK, a w dodatku parę miłych wątków ogrodniczych można znaleźć więc full wypas 

Szwaję tez czytałam ale nie pamiętam już kiedy, może bym się wybrała do biblioteki i odświeżyła pamięć 

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- maliola
Dario, mnie bardzo podobała się trylogia o Klubie Mało Używanych Dziewic i tam tak fajnie się tematy roślinne przewijają i takie życiowe też.
Na jesienne wieczory to jeszcze polecam Kalicińską, tam jest tyle przepisów.
Żeby nie zaśmiecać Ani wątku to powinnyśmy się przenieść do wątku jaką książkę aktualnie czytasz:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=4&t=10568
Na jesienne wieczory to jeszcze polecam Kalicińską, tam jest tyle przepisów.
Żeby nie zaśmiecać Ani wątku to powinnyśmy się przenieść do wątku jaką książkę aktualnie czytasz:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=4&t=10568
- maliola
Aniu - a co to za Chmielewska?
Chyba właśnie u Ciebie była dyskusja o książkach Szwaji, więc moja przyjaciółka ze znajomościami w bibliotece zorganizowała mi wszystkie po kolei i coraz bardziej się wciągłam. Właśnie myślę co Ci polecić na długie jesienne wieczory
Chyba właśnie u Ciebie była dyskusja o książkach Szwaji, więc moja przyjaciółka ze znajomościami w bibliotece zorganizowała mi wszystkie po kolei i coraz bardziej się wciągłam. Właśnie myślę co Ci polecić na długie jesienne wieczory

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak miło znaleźć się wśród swoich jak nie mole książkowe to zakręcone na zielono
Aniu jeśli lubisz Norę Roberts to może przeczytaj jeśli jeszcze nie czytałaś trylogię "W ogrodzie"
opowiada o trzech kobietach w różnym wieku które na nowo układają sobie życie i pracują wspólnie w rodzinnym centrum ogrodniczym
I część "Błękitna Dalia "
II część "Czarna Róża"
III część" Szkarłatna Lilia "

Aniu jeśli lubisz Norę Roberts to może przeczytaj jeśli jeszcze nie czytałaś trylogię "W ogrodzie"
opowiada o trzech kobietach w różnym wieku które na nowo układają sobie życie i pracują wspólnie w rodzinnym centrum ogrodniczym
I część "Błękitna Dalia "
II część "Czarna Róża"
III część" Szkarłatna Lilia "
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu "Byczki w pomidorach" - sprawdziłam nie jest najnowsza ale z 2010 roku - mam tyły z najnowszą Chmielewską już teraz wiem dlaczego.
Ulu dziś już nasza wiejska biblioteka zamknięta ale jutro nie omieszkam do niej zajrzeć- może mają polecane przez Ciebie książki.
Nie wiem jak Wy ale książki ,które mi podpasują połykam na raz i ciężko mi się oderwać a jak są gorsze to nie mogę ich zmęczyć i od czasu do czasu porzucam bez dobrnięcia do końca
Poluję teraz na Szwaję- Matkę wszystkich Lalek.
Ulu dziś już nasza wiejska biblioteka zamknięta ale jutro nie omieszkam do niej zajrzeć- może mają polecane przez Ciebie książki.
Nie wiem jak Wy ale książki ,które mi podpasują połykam na raz i ciężko mi się oderwać a jak są gorsze to nie mogę ich zmęczyć i od czasu do czasu porzucam bez dobrnięcia do końca

Poluję teraz na Szwaję- Matkę wszystkich Lalek.
- maliola
Aniu - no te byczki też mi nie podeszły i jeszcze taka jedna o gwałcie była. Może dlatego, że pisane teraz ale o dawnych czasach z epoki np. Wszystko Czerwone.
Matka wszystkich lalek bardzo mi się podobała. Super dwuwątkowa konstrukcja. Polecam.
Matka wszystkich lalek bardzo mi się podobała. Super dwuwątkowa konstrukcja. Polecam.
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Aneczko wpadam z herbatką i nadrabiam zaległości....
I co ja widzę...
następna rzecz która nas łączy -książki
Cieszę się bardzo, ze jest mamy następny wspólny temat
Już piszę pozycję o których piszecie
Buźka!

I co ja widzę...

Już piszę pozycję o których piszecie

Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Olu to Krwawej Zemsty też Ci NIE polecam! Moje ukochane książki Chmielewskiej to Romans Wszechczasów i Lesio ale i nowsze pozycje miała super np. Najstarsza Prawnuczka, Krowa Niebiańska, Harpie ...
Grażynko może Ty coś nam zaproponujesz?
Grażynko może Ty coś nam zaproponujesz?
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Dziewczyny podziwiam, ze jeszcze macie czas na czytanie. Ja zasypiam z synem.
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Aniu ja pierwszą część z tej serii nie wiem czemu do połowy licho, a potem już tylko na wdechu tak mnie wciągnęły
a jak córka przyniosła od koleżanki pierwszą część Zmierzchu to była tylko jedna noc i po książce taka trochę dziecinna ale super mi się czytało
a jak córka przyniosła od koleżanki pierwszą część Zmierzchu to była tylko jedna noc i po książce taka trochę dziecinna ale super mi się czytało
Ola a to te książki też czytałam Szwaji ale już zapomniałam co w nich było..
masz rację książki Ulatowskiej to trzeba brać z przymrużeniem oka bo wiadomo, że w życiu nie ma tak idealistycznie ale w sumie ja lubię takie lekkie książki
ja mam zamówioną w bibliotece Domek nad morzem..
Chmielewskiej też mam kilka książek w domu..pózniej podam tytuły i polecę Ci innych autorów bo mam w domu parę fajnych tytułów..

masz rację książki Ulatowskiej to trzeba brać z przymrużeniem oka bo wiadomo, że w życiu nie ma tak idealistycznie ale w sumie ja lubię takie lekkie książki

Chmielewskiej też mam kilka książek w domu..pózniej podam tytuły i polecę Ci innych autorów bo mam w domu parę fajnych tytułów..

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- maliola
Aniu - a Krwawą Zemstę akurat oceniam ok, trochę się ciągnie ale jest w niej typowa Chmielewska.
Czekam na Wasze propozycje czytelnicze
Czekam na Wasze propozycje czytelnicze

Dobra to mam dla Was takie tytuły do których wracam chętnie po czasie:
Bartosz Łapiński napisał jak na razie tylko 2 książki a szkoda.."Beczka soli" i jej druga część "Kebab z kota" ale nie koniecznie musi być czytana bo w 1 książce zakończenie jest ale ja chciałam przeczytać drugą również
Uśmiałam się nieziemsko z niej, nawet siostra o dziwo wzięła je i poczytała a ona z tych nieczytających i również była zadowolona, że się dała na nie skusić...styl taki młodzieżowy gdzie i trochę łaciny jest ale bez tego w niektórych scenkach byłoby to niemożliwe hihi no i bardzo śmieszna zarazem
Następna to Manula Kalicka "Tata,one i ja" też bardzo fajna śmieszna książka
z Chmielewskiej mam Klin,Wszystko czerwone,Romans wszech czasów,Wszyscy jesteśmy podejrzani i miałam kiedyś Całe zdanie nieboszczyka ale książka już była w stanie agonalnym i poszła na makulaturę
polecam też Danutę Noszczyńską "Hormon nieszczęścia" i "Mogło być gorzej" styl pisania pomiędzy Grocholą a Chmielewską, czyli tez nas bawi
Kalicińskiej też mam w domu trylogię..no i Katarzyna Michalak ale ostatnio mi się już trochę znudziła i przestałam kupować jej książki a nawet 2 się pozbyłam na aukcji znanego portalu
Bartosz Łapiński napisał jak na razie tylko 2 książki a szkoda.."Beczka soli" i jej druga część "Kebab z kota" ale nie koniecznie musi być czytana bo w 1 książce zakończenie jest ale ja chciałam przeczytać drugą również

Następna to Manula Kalicka "Tata,one i ja" też bardzo fajna śmieszna książka

z Chmielewskiej mam Klin,Wszystko czerwone,Romans wszech czasów,Wszyscy jesteśmy podejrzani i miałam kiedyś Całe zdanie nieboszczyka ale książka już była w stanie agonalnym i poszła na makulaturę

polecam też Danutę Noszczyńską "Hormon nieszczęścia" i "Mogło być gorzej" styl pisania pomiędzy Grocholą a Chmielewską, czyli tez nas bawi

Kalicińskiej też mam w domu trylogię..no i Katarzyna Michalak ale ostatnio mi się już trochę znudziła i przestałam kupować jej książki a nawet 2 się pozbyłam na aukcji znanego portalu

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Kochane, ostatnia książka Chmielewskiej to " Krwawa zemsta" 2012, też już trudna do czytania
a polecam Wam Joannę M. Chmielewską, synek mi przez przypadek kupił "Sukienkę z mgieł",
to miał być prezent na gwiazdkę, poprosił o nową książkę J. Chmielewskiej i dziewczynka w EMPIKU dała mu tę
( no nie zawsze pracuje ktoś tam gdzie powinien, haha).
Jak lubicie thrillery to polecam " Chemię śmierci" Simona Becketta....nie czytałam wieczorami........bo, przeczytałam opis na okładce,

Jak lubicie thrillery to polecam " Chemię śmierci" Simona Becketta....nie czytałam wieczorami........bo, przeczytałam opis na okładce,