Po obejrzeniu zdjęć przyłączam się do teamu wielbicieli Żółtasków, choć bardzo spodobał mi się też ten biały z różowym rumieńcem
Tropiki (triki)
Re: Tropiki (triki)
Janeczko, wpadłam z rewizytą - ciąg dalszy nadrabiania wakacyjnych zaległości
Nie udało mi się odszukać zdjęcia Twojego MM, ale z tego co napisałaś, wnioskuję, że u Ciebie zdarzyło sie to samo, co u mnie. Bądź dobrej myśli - jeśli mój zdechlak zaczyna współpracować, to z Twoim powinno być podobnie
Po obejrzeniu zdjęć przyłączam się do teamu wielbicieli Żółtasków, choć bardzo spodobał mi się też ten biały z różowym rumieńcem
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Fotki MM nie zamieszczałam Martusiu, dlatego nie znalazłaś. Jest tylko na początku wątku, ale kwiatek, nie całość. Już wstawiam fotkę.

Teraz daję mu spokój, niech się przyzwyczai do nowego podłoża, a może wiosną wyda jakiegoś dzidziusia
Po tym zdarzeniu, przy moczeniu storczyków jestem już bardzo uważna, nie chce powtórki...

Teraz daję mu spokój, niech się przyzwyczai do nowego podłoża, a może wiosną wyda jakiegoś dzidziusia
Po tym zdarzeniu, przy moczeniu storczyków jestem już bardzo uważna, nie chce powtórki...
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Janeczko, Twój MM wygląda zdrowo, ma piękne listki
Gdyby nie ten stożek wzrostu... To nauczka na przyszłość. Myślę, że doczekasz się basalka szybciej niż przypuszczasz. U mnie pojawił się po powrocie z wakacji, widocznie potrzebował ode mnie odpocząć... 
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Alice 12
- 1000p

- Od: 7 lip 2013, o 19:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janeczko jak twoje oncidium?
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Alu, rozwinęło wszystkie kwiatuszki, ma 4 kwiatki - Aniołki (teraz wiem, dlaczego wszystkie kwiaty u Was mi się z Aniołkami kojarzyły
, teraz mam na własność) i pachnie nieziemsko. A powiedz mi, jak długo powinna utrzymać kwiatki?
Z pozdrowieniami - Janka
- Alice 12
- 1000p

No wiesz u mnie w sypialni to jeden ped sie bardzo dlugo utzrzymuje, nawet do miesiaca czasu, a jak juz przekwitnie to nadole robi sie rozwidlenie i dalej kwitnie i pachniegianna pisze:Alu, rozwinęło wszystkie kwiatuszki, ma 4 kwiatki - Aniołki (teraz wiem, dlaczego wszystkie kwiaty u Was mi się z Aniołkami kojarzyły, teraz mam na własność) i pachnie nieziemsko. A powiedz mi, jak długo powinna utrzymać kwiatki?
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
Chciałabym, kwitnieniem tego Oncidium cieszyć się jak najdłużej, bo dotychczas doświadczyłam tylko kwitnienia phalaenopsisów, dendrobium phal. i ludisi
Z pozdrowieniami - Janka
- Alice 12
- 1000p

na pewno sie doczekasz jeszcze nie jednego pedzikagianna pisze:Chciałabym, kwitnieniem tego Oncidium cieszyć się jak najdłużej, bo dotychczas doświadczyłam tylko kwitnienia phalaenopsisów, dendrobium phal. i ludisi
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
Te Oncidia są wdzięczne i śliczne. Kwitną bezproblemowo na nowych psb. Uwielbiam Oncidia (niedługo przyjadą do mnie dwie botaniczne nowości z tej grupy
). Gdzieś po drodze pojawiło się pytanie o wielkość kwiatków. Nie wszystkie mają drobne kwiaty i nie wszystkie pachną. Oncidium to bardzo zróżnicowany gatunek, z podziałem na wiele odmian. Świtne są też wszelkie mieszańce z ich udziałem, zaliczane ogólnie do Cambrii.
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Wczoraj widziałam cambrię (oncidio- podobną) i byłam pod wrażeniem jej wielkich kwiatków
Miały jakieś 7 cm średnicy 
Aniu, Kasiu, właśnie zaczynam rozglądać się za Cambrią, być może nawet nie jedną. Ala skutecznie podkręca moje zachcianki
Jeśli wpadnie mi w łapki po okazyjnej cenie, bo za wiele kaski wydać nie mogę. Już nie oprę się również Oncidium czy Brassi. A gdyby w zasięgu ręki pojawiły się hybrydy, takie z dużymi kwiatkami, byłaby to już pełnia szczęścia. Botaniki to nie moja półka.
Słuchajcie, to niezaprzeczalna prawda, ze wystarczy mieć do czynienia z jedną rośliną, a potem lawina schodzi...
Słuchajcie, to niezaprzeczalna prawda, ze wystarczy mieć do czynienia z jedną rośliną, a potem lawina schodzi...
Z pozdrowieniami - Janka
Maleńka Ludisia Red Velvet rozwinęła prawie wszystkie pąki kwiatowe, zatem wrzucam kilka fotek.

W towarzystwie swoich siostrzyczek
Sadzonki maja się dobrze, mam nadzieję, że spełnię obietnice
Multiflorka w pełnym rozkwicie - tym razem nic nie złamałam. A pędy ma niesamowicie cienkie i kruche.

Zapowiadają się jeszcze inne kwitnienia, między innymi phal. NN, ale to może innym razem pokażę.
Kochani, przepraszam, że rzadko was odwiedzam, ale czasu trochę ostatnio mało, za to obowiązków aż nadto

I takie odbicie ze śpiącego oczka po ubiegłorocznym kwitnieniu

Jedna z miniaturek (koloru nie znam) wypuszcza pęd kwiatowy. Czy uda jej się rozkwitnąć?

W towarzystwie swoich siostrzyczek

Sadzonki maja się dobrze, mam nadzieję, że spełnię obietnice
Multiflorka w pełnym rozkwicie - tym razem nic nie złamałam. A pędy ma niesamowicie cienkie i kruche.

Zapowiadają się jeszcze inne kwitnienia, między innymi phal. NN, ale to może innym razem pokażę.
Kochani, przepraszam, że rzadko was odwiedzam, ale czasu trochę ostatnio mało, za to obowiązków aż nadto

I takie odbicie ze śpiącego oczka po ubiegłorocznym kwitnieniu

Jedna z miniaturek (koloru nie znam) wypuszcza pęd kwiatowy. Czy uda jej się rozkwitnąć?

Z pozdrowieniami - Janka
Pięknie rosnął Tobie Janeczko!! i pęd na mini
uff wiara odżyła
Gratuluję kwitnień!
Aniu, pęd u miniaturki mnie również cieszy. Ale mam też sporo obaw, czy storczyk da radę rozkwitnąć. Mam taką miniaturkę (piękna, amarantowa), która została zakupiona w czerwcu z dwoma pędami, w tym jednym małym. I on nadal ma jakieś 3-4 cm, i dotychczas nie drgnął ani milimetra. Stąd moje obawy.
Z pozdrowieniami - Janka
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Janeczko super zdjęcia szczególnie te z ludisią
mam nadzieje że, Moja tez tak pięknie zakwitnie jak Twoje
Multiflora super w moich ulubionych kolorach, reszta też widzę szaleje i rośnie jak na drożdżach a co do mini trzymam kciuki na pewno pęd się ładnie rozwinie 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova