SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
No ja myślę że jutro będzie ku temu szczególna okazja by fotki porobić

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a o czym Ty do mnie rozmawiasz?D-M pisze:No ja myślę że jutro będzie ku temu szczególna okazja by fotki porobić![]()
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
FB prawdę Ci powieczar_na pisze:a o czym Ty do mnie rozmawiasz?D-M pisze:No ja myślę że jutro będzie ku temu szczególna okazja by fotki porobić![]()
- czar_na
- 1000p

Dziękuję bardzo i stawiam
A teraz fotorelacja (z góry przepraszam za marne zdjęcia ale mam jakiś problem z aparatem)
Kiedyś (2012) było tak
....
Wiosną tego roku było tak ...

Potem przyszły susze, rośliny zmarniały a ,że zaczęliśmy robić podjazd to urodził się nowy pomysł.
Wyglądało więc tak ...

Urodził się pomysł więc nie można było czekać i trzeba było zorganizować pracę...

A dziś jest już tak ... (na rabacie będzie więcej kamieni ,które czekają na kupce a między nimi rozsypana kora i szyszki)

Rozchodnik od Marzenki

Tu będzie więcej kamieni oraz 2 pergole zasłaniające śmietniki z przodu i z tyłu

no... to by było na tyle ...
A teraz fotorelacja (z góry przepraszam za marne zdjęcia ale mam jakiś problem z aparatem)
Kiedyś (2012) było tak
Wiosną tego roku było tak ...
Potem przyszły susze, rośliny zmarniały a ,że zaczęliśmy robić podjazd to urodził się nowy pomysł.
Wyglądało więc tak ...
Urodził się pomysł więc nie można było czekać i trzeba było zorganizować pracę...
A dziś jest już tak ... (na rabacie będzie więcej kamieni ,które czekają na kupce a między nimi rozsypana kora i szyszki)
Rozchodnik od Marzenki
Tu będzie więcej kamieni oraz 2 pergole zasłaniające śmietniki z przodu i z tyłu
no... to by było na tyle ...
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudnie! Na piachach wrzosy powinny pięknie rosnąć, a i reszta widzę odpowiednio dobrana
. A myślałaś, żeby między krzaczki trochę cebulek dla ożywienia widoku wiosną wetknąć?
No i bardzo dobrze to wygląda
a szyszunie będą na ziemi?
a szyszunie będą na ziemi?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ślicznie
- szybka jesteś w realizowaniu planów.
Do życzeń się dołączam
Do życzeń się dołączam
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Najlepszego
Świetnie to obsadziłaś .Duże barwa
Jest cudnie !!
Świetnie to obsadziłaś .Duże barwa
marzenia się spełniają! Dana
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu wykonaliście kawał dobrej roboty...super
Wszystkiego naj kochana...spełnienia marzeń tych ogrodowych i całej reszty
Wszystkiego naj kochana...spełnienia marzeń tych ogrodowych i całej reszty
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Aneczko ja również przybiegłam z życzeniami
Życzę Ci wszystkiego co się szczęściem zwie

Ogród prezentuje się wspaniale i musisz być z siebie dumna, ze jesteś jego właścicielką i twórczynią
Cudnie....
Miłego dnia Aniu!
Życzę Ci wszystkiego co się szczęściem zwie
Ogród prezentuje się wspaniale i musisz być z siebie dumna, ze jesteś jego właścicielką i twórczynią
Miłego dnia Aniu!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Fiu, fiu, kochana! Bardzo ładnie 
Wrzosy na piasku nie chcą zbyt dobrze rosnąć, to prawda. One muszą mieć kwaśny torf podsypany. Trawy na kwaśnym podłożu będą dobrze rosły? Czytałaś coś na ten temat?
Wrzosy na piasku nie chcą zbyt dobrze rosnąć, to prawda. One muszą mieć kwaśny torf podsypany. Trawy na kwaśnym podłożu będą dobrze rosły? Czytałaś coś na ten temat?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Aniu, a powiedz mi jeszcze Twoje psy nie biegają pod płotem? Bo ja z jednym i nie mam szans na rabaty pod płotem, lata tam i z powrotem jak jakiś wsiowy kundel 
- czar_na
- 1000p

Dziękuję wszystkim za życzenia : Marzenko, Olu, Madziu, Grażynko, Marysiu, Reniu,Zuziu, Ewo_Constancjo, Aniu_Sweety,Aniu_buko, Ewo_Mewo,Danusiu,Agnieszko, Dario,Pat - kochane jesteście
(mam nadzieję ,że nikogo nie pominęłam)
Nawet drinka lub winka nie mogłam wychylić ,bo żrę garściami leki by jako tak jutro się czuć. Mamy zaplanowane na jutro łączone urodziny (mąż ma równy tydzień po mnie) i nie wypada niedomagać.
choć z tego co widzę to biegają i tak- tyle ,że wolniej więc straty będą mniejsze.
Olu u mnie też z tymi rabatami podpłotowymi marnie ale ja uparta jestem i liczę ,że jak raz i drugi potknie się o kamień i pyskiem walnie to mu się trzeci raz interwencji odechce. A mała leci za duży albo zaczyna interwencję a potem większy kończy.
Teren leśny jest ich - też chcę mieć coś z ogrodu.
Planuję jeszcze rabatę przed cyprysami i też ją wyłożę kamieniami- a co!
Madziu no właśnie i u mnie rosnąć wcześniej nie chciały. Dałam pod te torfu i mam nadzieję ,że dadzą radę jak nie to wymienię je na żurawki i też będzie piknie
Cieszę się ,że Ci się podoba
Co do traw to nie mam pojęcia ale liczę ,że te co mam przeżyją.
Małe nn rosły między różami w donicy i było jej super dobrze - tu też im podsypałam ziemi uniwersalnej więc może też im spasuje a jak nie to będzie kostrzewa
Nawet drinka lub winka nie mogłam wychylić ,bo żrę garściami leki by jako tak jutro się czuć. Mamy zaplanowane na jutro łączone urodziny (mąż ma równy tydzień po mnie) i nie wypada niedomagać.
Marzenko no właśnie na to liczęSosenki4 pisze:,
A widzisz te smutne oczy psów? Pani naukładała im kamieni i nie mogą tu biegać... Patrzą spode łba i obmyslaja plan jakby tu spacyfiować ten fragment ogrodu
Olu u mnie też z tymi rabatami podpłotowymi marnie ale ja uparta jestem i liczę ,że jak raz i drugi potknie się o kamień i pyskiem walnie to mu się trzeci raz interwencji odechce. A mała leci za duży albo zaczyna interwencję a potem większy kończy.
Teren leśny jest ich - też chcę mieć coś z ogrodu.
Planuję jeszcze rabatę przed cyprysami i też ją wyłożę kamieniami- a co!
Madziu no właśnie i u mnie rosnąć wcześniej nie chciały. Dałam pod te torfu i mam nadzieję ,że dadzą radę jak nie to wymienię je na żurawki i też będzie piknie
Małe nn rosły między różami w donicy i było jej super dobrze - tu też im podsypałam ziemi uniwersalnej więc może też im spasuje a jak nie to będzie kostrzewa
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
U mnie rabata pod płotem z korą musiała się zamienić w żwirową bo zawsze wyglądało jak po wojnie kiedy biały stwór przeleciał 
- czar_na
- 1000p

Aga a rośliny Ci się utrzymywały ? U mnie tylko fruwały w powietrzu
Byłam dziś w prądowni i przy okazji podpisywania umowy na prąd podpisaliśmy lojalkę na 3 lata (można podpisać na 1-3 lata) i gwarantują niższe ceny prądu oraz niezmienność ceny na te lata. Przy okazji dostaliśmy dla córki pluszaka, kolorowankę, kredki i ołówek z myszką- miło.
Jadąc po Madzię ukradłam sadzonkę- samosiejkę rudbekii rosnącej na skarpie koło parkingu. Wstyd mi trochę ale się strasznie cieszę ,bo ta co miałam chyba odeszła podczas suszy do krainy wiecznych kwitnień
Byłam dziś w prądowni i przy okazji podpisywania umowy na prąd podpisaliśmy lojalkę na 3 lata (można podpisać na 1-3 lata) i gwarantują niższe ceny prądu oraz niezmienność ceny na te lata. Przy okazji dostaliśmy dla córki pluszaka, kolorowankę, kredki i ołówek z myszką- miło.
Jadąc po Madzię ukradłam sadzonkę- samosiejkę rudbekii rosnącej na skarpie koło parkingu. Wstyd mi trochę ale się strasznie cieszę ,bo ta co miałam chyba odeszła podczas suszy do krainy wiecznych kwitnień