Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

A teraz coś dla nowego gościa i witam Cię Alu
wieczorne zdjęcie jednej z moich dalii (już wykasowałam i wstawiam to)
Obrazek
Widać, że ślimaki nie oszczędzają nawet dalii
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu, ja również dziękuję za wszystko, rano widziałam roślinki, ale tylko przez szybę samochodu. Po południu będę sadzić
Pytałaś o jedną z roślin, które Ci dałam - te trzy małe badylki w doniczce z tym patyczkie to janowiec
To roślina mateczna
Obrazek

Tereniu, dla Ciebie coś niebieskiego
Obrazek

A na zakończenie różyczka
Obrazek

Życzę miłego dnia, tak pięknego jak zapowiada się u nas
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Uleńko :wit z takimi cudownymi obrazkami dzień rozpocznie się cudownie. Twoje rośliny zaskakują mnie za każdym razem niesamowicie ;:108
Przybiegłam obejrzeć szałwie i mam do Ciebie pytanie. Czy srebrzysta jest dwuletnia tak jak muszkatołowa? Bardzo mi się podoba :D przeczytaj proszę pw.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taras pięknie ukwiecony i to niebanalnie :D Same rarytasy ;:oj
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uleńko ...już sił nie mam ...wczoraj wysłałam odpowiedzi w moim wątku i ..poleciało w kosmos ;:145 .
Dzisiaj zaczęłam pisać po godz 8.00 rano i wpadła szwagierka ...potem z nią musiałam wyjechać i ...niestety , wszystko mi się skasowało .

;:oj ;:oj ...nie mogę zamknąć ust ...dostałam szczękościsku ;:oj .

Wiedziałaś - przyznaj się , że tak mi się stanie ;:oj ;:306 ...z tych pokazanych , to mam pełny , pomarańczowy hibiskus i czerwony pełny oraz hibiscię Boreas - która kwiaty trzyma 5 dni .
Więc tak - Kochaniutka Uleńko ...proszę uniżenie ;:180 o tę z czerwonymi kwiatami ...wiedziałam jak się nazywa to cudo ...ale zapomniałam :oops: ...Natomiast tibuchinę też mam od Tereni - ;:167 ...aż dwie ...pięknie się rozrosły ...ale teraz nie mają kwiatów , ani pąków .
Taras - w rzeczy samej ..oaza zieleni i kolorów ...aż przyjemnie wypić kawkę / herbatkę - czy nawet poczytać w takim otoczeniu ;:108 .
Ukorzenię dla Ciebie - może i Terenia też zechce ...czerwoną pelargonię pełną ...niby różyczki ...jest naprawdę śliczna .
Buziaki ;:oj ..a nie mówiłam ...no - teraz to ja koniecznie muszę tam do Ciebie wpaść ;:196
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam
Aneczko, odpisałam na pw. Dziękuję za miłe słowa
Aniu, miło mi że odwiedzasz, również dziękuję za pochwały.
Ja też wpadam do waszych ogrodów, ale z braku czasu nie robię wpisów.
Jagódko, mnie też często tekst uciekał, ale mam na to sposób, zanim kliknę "wyślij" to zaznaczam cały napisany tekst i z linkami do zdjęć i robię "kopiuj" i następnie wklejam w oknie w którym wpisujemy nasze wpisy i zazwyczaj drugi raz jest o.k. Robię teraz tak zawsze, tak na wszelki wypadek. Jagódko, czy zależy Ci na sadzonce tej rośliny NN, jeśli tak, to będę pamiętać, bo w tej chwili jest maleńka, mam ją od sierpnia, ale chyba się ukorzeniła, oby tylko zimę przetrwała. Jutro zrobię zdjęcia pozostałym NN i w wolnej chwili wstawię.
Mam jeszcze takiego hibiskusa, ten okaz ma już może 15 lat albo i więcej, ma 2 wys. i już gruby pień. Poza tym jeszcze jeden nie zakwitł ma różowe pojedyncze kwiaty i 2 szt. nowe nabytki, tez jeszcze nie kwitły, ale jeden z nich ma pąki. Jestem ciekawa jaki będzie kolorek.
Obrazek

Jagódko, nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale pytałaś o kolor kwiatów żywokosta, znalazłam zdjęcie
Obrazek

A teraz coś z ogrodu, o poranku można uchwycić takie widoczki
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, nie podziękowałam za pelargonię, bardzo się cieszę ponieważ nie mam takiej. Jeśli upatrzysz jakąś ciekawą u mnie to chętnie podaruję. A zdjęcia moich powstawiam, może niebawem.
Tereniu, przeczytałam Twojego meila, dziękuję. Ta roślinka, którą Ci dałam, a o którą pytasz to może stokezja gładka. Ale zobaczymy jak zakwitnie. Widziałam roślinę mateczną, wyglądała ślicznie, zwłaszcza że lubisz niebieskie kolory. Tereniu Wasze pomidorki ;:333, dziękuję za tak dużą ilość, będzie na cały tydzień.
A to dla Ciebie, irys z Lukon Bulbs, a miał być inny
Obrazek

A ten mój, od uznanego w Polsce hodowcy irysów
Obrazek

Zbliża się jesień, a ja wracam do wiosennych zdjęć, ale dla Tereni wszystko, no może prawie wszystko

A teraz na zakończenie coś innego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

na tę chwilę pozdrawiam, idę do Waszych ogrodów
Ula
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

ŁO mateczko.Ten drugi irysek nie podoba mi się wcale ale to wcale!!!! Przecież wszystkie swoje wykopałam jak wiesz i chyba nie będę już sadzić od nowa.Jak mnie zdenerwują to każę zaorać,ale serce boli.
Piękne zdjęcia,jesień już bliziutko za progiem prawie a tu jeszcze takie kolorki.
Spotkanie dzisiejsze było fajne i jeszcze pogawędka telefoniczna wieczorna.I znowu coś do posadzenia przybyło ale z tego to się cieszę.Miłej niedzieli.Teresa
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Piękne masz rośliny,ciekawe.
Niektórych nigdy chyba nie widziałam!
Skąd Ty je bierzesz,Ulka?! :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Śliczna pajęczyna.
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amster
500p
500p
Od: 21 lip 2011, o 22:05

Post »

Witam z rewizytą i jedyne co mogę powiedzieć to, że szczena opada.
Nie wiem, czy ja kiedykolwiek będę w stanie stworzyć ogród z klimatem jaki Ty masz u siebie.
Za mało na wszystko czasu.
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit serdecznie Wszystkich odwiedzających, nie pisałam w niedziele, ponieważ zrobiliśmy sobie wycieczkę z M do ogrodów Hortulus, pogoda dopisała i było super
A oto kilka zdjęć z tego pięknego miejsca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz podziękuję wszystkim odwiedzającym za wpisy w moim wątku i za mile słowa.
Tereniu, jeszcze nie podziękowałam za milima, muszę Cię podpytać jaki kolor kwiatów. Piszesz, że u mnie jeszcze kolorowo w ogrodzie, a u Ciebie to zapewne koloru nie brakuje. Masz tak dużą kolekcję jeżówek, sporo hortensji - to ich czas, a nie będę wyliczać tych w donicach, dziesiątki fuksji, datury i co Ty tam jeszcze masz kobietko, to chciałabym pooglądać.
A kolorki z dnia dzisiejszego (po wczorajszym deszczowym dniu) są takie.
Dalie, czerwona moja, biała od Pana B.W.
Obrazek

Ponownie zakwitła dziewanna
Obrazek

Jedna z róż
Obrazek

I Datura stramonium (bielun dziędzierzawa)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ulu oglądam za każdym razem od początku i zawsze coś ciekawego wypatrzę, podziwiam wszystkie budowle Twojego eMa wykonane z takim kunsztem i ;:167
Ostropest plamisty jest piękny z samych li

-- 10 wrz 2013, o 22:15 --

Ulu oglądam za każdym razem od początku i zawsze coś ciekawego wypatrzę, podziwiam wszystkie budowle Twojego eMa wykonane z takim kunsztem i ;:167
Ostropest plamisty jest piękny z samych liści a już cudenka rosną w donicach ;:oj co jedna to ładniejsza :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewo,
miło, że odwiedzasz, ja Twój wątek również odwiedziłam, piszesz, że mam dużo roślin. To sporo lat zbierania, wyjazdy na różne targi, wymiana, hodowla z nasion i sadzonek. No i się uzbierało i zbiera się nadal. Wczoraj podczas pobytu w Hortulusie też się skusiłam na taką oto pelargonię
Obrazek

prawidłowo to chyba Geranium - ma pachnące liście i małe kwiatki, wygląda jak małe drzewko. Była bardzo zasuszona, ale myślę, że odwdzięczy się i jeszcze ładnie zakwitnie w tym roku. Pozostałe zakupy to już elementy dekoracyjne do ogrodu, a było tam tego wszystkiego sporo. W ten weekend są niedaleko (ok. 60 km.) targi roślinne i już też zaplanowałam wyjazd, pewnie znowu coś do ogrodu przybędzie. Tak to już jest, ale wiem że nie można mieć wszystkiego. Jak odwiedzam inne ogrody na forum, to też dostrzegam rośliny, których nie mam i to jest ciekawe.
Pozdrawiam Cie, Ula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”