MOJA skromna działeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: MOJA skromna działeczka

Post »

ewa w pisze:Domeczek świetny ;:215 . Oszczędzam na coś podobnego u mnie. No zdrówko ...oj to przykre, że wylądowałaś w szpitalu, teraz lepiej?
Tak teraz coraz lepiej właśnie szykuje mi się wyjazd z kumpelami nad morze dziś troszkę porobiłam na działce wykopałam mieczyki w klombach porobiłam w poniedziałek będę wsadzać piwonie i inne :)

Dorcia jak to się nazywa??
Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie jetem Dorcia ale to jest tojeść rozesłana. :wink:
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

DZiękuje:)
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Witam wszystkich mogę napisać że dach już już prawie w 100% zrobiony wyposażenie wnętrza będzie robione dopiero na wiosnę:) Bardzo fajnie się siedzi na tarasie jak na razie mam sporo pomysłów co i jak na boki tarasu na 100% będę czerpała inspiracje tutaj od was :)Na działce jesteśmy na etapie sprzątania po warzywniaku a ja planuje co by tu w klomby wsadzić chciała bym żeby było ładnie latem i ciekawie jesienią:) Zrobiłam ścieżkę posadziłam piwonie miały być po całej długości ścieżki tylko piwonie ale przywędrowały tam również liliowce, lilie. trzykrotka,rudbekia:) podejrzewam że na następną jesień coś się tam zmieni.Mieczyki wszystkie wykopałam i z chęcią wymienię je na inne kwiatuszki mam sporo cebulek marzy mi się rododendron i azalie:) Chyba spełnię swoje marzenie:):)

Mam Kanę gdzie mam ją przetrzymać ponoć wkopuje się ja dopiero na wiosnę?
Czy lilie mogę pozostawić w gruncie na zimę... czy lepiej nie ryzykować nawet nie wiem kiedy je wykopać one są całe zielone łodygi i te pąki zamknięte...Fotki wrzucę jak porobię w sobotę miałam aparat ale jak wiadomo wszystkie inne rzeczy na działce były ważniejsze:)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Lilie zostawiam w gruncie,natomiast canny przechowujesz tak jak inne cebule i kłącza które nie zimują w gruncie ,ja mam je w piwnicy
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dorcia a ja mam zciąć te zielone łodygi przed zimą z tych Lili?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

colli28 pisze:Dorcia a ja mam zciąć te zielone łodygi przed zimą z tych Lili?
Ja ścinam ,ale czy dobrze robię to nie wiem
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Tez mi się wydaje ze trzeba je zciac i jakoś okryć przykryć przed zimą ;:173 ;:108
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dzis kolejny dzień prac porządkowych na działce dosadzałam piwonie wyczyściłam pod iglakami wkopałam hosty koło iglaków przesadziłam trzykrotki nie wiem czy dobrze zrobiłam ale mam nadzieje że coś z nich będzie m zaczął sprzątać juz po warzywniaku teściowa po flancowała truskawki trochę późno ale lepiej niż wcale ja nigdy truskawkami się nie zajmowałam tzn flancowanie jutro będę wykopywać marchew z ogrodu w skrzynki do piwnicy i pomidory pozrywam już do końca wszystkie jak leci żeby folie posprzątać.Nie wzięłam aparatu bo się spieszyłam chciałam porobić zdjęcia iglaków chyba nam chorują:(są brązowe gałęzie mam nadzieje że nam nie umrą bo chyba bym padła a może je trza by było czymś konkretnym podlać jutro porobię fotki i wrzucę może mi pomożecie.
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Fotki dzisiejsze :wit Kupiłam wrzosy i astry hortensje różową niebieską chabry czekam na resztę :heja
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Juz było ciemni jak wyjeżdzalismy:)
Obrazek
Tutaj wsadziłam lilie
Obrazek
I w końcu zrobiona ścieżka cała w piwoniach białych czerwonych różowych zostawiłam rudbekie i 3 lilie nie ruszam ich zdjęcie kiepskie bo pózno było
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wsadziłam hosty miedzy tuje
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A teraz wołam o pomoc co się dzieje z moimi drzewkami ;:202 mam nadzieje że uda się nam je uratować wsadzaliśmy je w tym roku ;:131
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czym je podlać czy to już po nich ;:145
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dziś doszła do mnie przesyłka z Hortensjami i Chaberkami:) u nas dziś nie przyjemnie pada pochmurno może jutro będzie lepiej dziś odpuszczam działkę.

Obrazek
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Pogoda daje się we znaki chociaż już byłam gotowa do wsadzenia hortensji i wczoraj byłam w szpitalu miałam ponowny zabieg ponieważ 3tyg. wcześniej lekarz nie zrobił do końca tego jak trzeba co za koszmar tyle cierpieć strasznie się czuje i nic mi nie wolno teraz robić:(
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

colli28 pisze:Pogoda daje się we znaki chociaż już byłam gotowa do wsadzenia hortensji i wczoraj byłam w szpitalu miałam ponowny zabieg ponieważ 3tyg. wcześniej lekarz nie zrobił do końca tego jak trzeba co za koszmar tyle cierpieć strasznie się czuje i nic mi nie wolno teraz robić:(
Oj,ja w ogóle nie wiedziałam że masz jakiś problem ze zdrówkiem,życzę aby wszystko jak najszybciej wróciło do normy ;:168
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

A tutaj się pochwale storczykiem dostałam w prezencie:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Witam wszystkich mnie odwiedzających leże przykuta do wyrka nie można mi nic robić po szpitalu nawet kiedy będę już na chodzie to na działce mogę tylko dyrygować a nie za szpadel i heja a tak bym chciała bardzo tam pogrzebać wkopać co nie co dosadzić przesadzić ech... No ale jak mus to mus.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”