Z przyjemnością tu wrócę, by zobaczyć kolejne strony po tak dobrym wstępie
Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
Witaj! Na razie zobaczyłem tylko pierwszą stronę tej części Twojego wątku ale oniemiałem z zachwytu!
Zazwyczaj jestem powściągliwy w okazywaniu emocji ale tym razem nie wytrzymałem! Dawno nie widziałem takich łanów bylin, tak świetnie skomponowanych i w takim porządku. Widziałem - ale tylko na filmach i w publikacjach ogrodniczych!
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Mufeczko
brak mi słów tak strasznie mi się u Ciebie podoba, Twoje cudowne trawy robią na mnie ogonem wrażenie
Szkoda, że mieszkasz tak daleko, zobaczyć ten raj w realu-bezcenne! 
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochana Marysiu, wiele radości sprawiło mi Twoje zaproszenie.
Nie wiem sama , co bardziej podziwiać: Twoją gościnność
i szczodrość, uroczy ogródek Twój- przemiłej Kasi, piękny dom czy talenty kulinarne. Ogromnie się cieszę, że poznałam
w realu tak wspaniałą osobę.
Mam nadzieję, że kiedyś będę Cię mogła powitać u siebie.
Roślinki posadzone, będą
zawsze ku Tobie kierować moje myśli. Nie zdołałam w pełni odpowiedzieć na pytanie o niebieskie roślinki, zrobię spis wkrótce,
może coś będziesz chciała.
i szczodrość, uroczy ogródek Twój- przemiłej Kasi, piękny dom czy talenty kulinarne. Ogromnie się cieszę, że poznałam
w realu tak wspaniałą osobę.
zawsze ku Tobie kierować moje myśli. Nie zdołałam w pełni odpowiedzieć na pytanie o niebieskie roślinki, zrobię spis wkrótce,
może coś będziesz chciała.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszędzie mam zaległości w odwiedzinach, ale bardzo się cieszę, że zdążyłam zajrzeć do Ciebie. Koty obłędnie piękne
A widok Twoich rabat trawiastych skłania mnie do podjęcia decyzji o likwidacji wrzosowiska-zmienię je w trawowisko 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kotki przesłodkie. Zadomowiły się już? Jak ja się przeprowadzałam z kotem to kilka pierwszych nocy płakał niemiłosiernie. Jest już historią...zresztą smutną...
Ciągle dojrzewam do decyzji sprawienia sobie nowego pupilka. Ale za te Twoje można się dać pokroić. Mądrze im z oczu patrzy.
Ciągle dojrzewam do decyzji sprawienia sobie nowego pupilka. Ale za te Twoje można się dać pokroić. Mądrze im z oczu patrzy.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Poczytałam sobie o twoich kotach, tzn. o tej rasie...no nieźle się zanosi...
Marysiu, potrzebujesz niebieskich roślin?
Marysiu, potrzebujesz niebieskich roślin?
Pozdrawiam
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Twój ogród zawsze jest piękny,niezależnie jakie w nim krółują roślinki
Nie dziwię się,że nie oparłaś się urokowi hortensji,Wszystkie są piękne i takie już duuuże
Twój ogród zawsze jest piękny,niezależnie jakie w nim krółują roślinki
Nie dziwię się,że nie oparłaś się urokowi hortensji,Wszystkie są piękne i takie już duuuże
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Marysiu
Jesień juz sie zbliża , ale pocieszeniem dla nas jest rozkwit traw ,które bardzo kochamy.
Moje miskanty bujnie rosną ,niektóre juz kwitną .Nie podlewałam ich bo nie mam tyle wody na działce ,widać jednak że dały sobie radę.Wejdż proszę na mój wątek i zobacz jak bujnie rozrosły sie szałwie na rabatce otrzymane od ciebie ,widać że od serca.
Jesień juz sie zbliża , ale pocieszeniem dla nas jest rozkwit traw ,które bardzo kochamy.
Moje miskanty bujnie rosną ,niektóre juz kwitną .Nie podlewałam ich bo nie mam tyle wody na działce ,widać jednak że dały sobie radę.Wejdż proszę na mój wątek i zobacz jak bujnie rozrosły sie szałwie na rabatce otrzymane od ciebie ,widać że od serca.
Marysiu, witam niedzielnie!
Dzisiaj o 6ej rano było u mnie 3st! To już nie są żarty. A jak sytuacja u Ciebie? Jesteś w Wilkowyjach?
Twoi nowi koci domownicy ujmują urodą i charakterem przemawiającym z ich spojrzeń. Piękni są! Mają już imiona?
Pozdrawiam Cię serdecznie życząc udanego dnia,
A
Dzisiaj o 6ej rano było u mnie 3st! To już nie są żarty. A jak sytuacja u Ciebie? Jesteś w Wilkowyjach?
Twoi nowi koci domownicy ujmują urodą i charakterem przemawiającym z ich spojrzeń. Piękni są! Mają już imiona?
Pozdrawiam Cię serdecznie życząc udanego dnia,
A
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Powoli, niepostrzeżenie, małymi kroczkami zbliża się przepiękna, polska, złota jesień...
Uwielbiam ten czas, gdy promienie słońca delikatnie grzeją, liście nabierają pięknych, głębokich kolorów, wiatr szeleści wśród traw a pod sosnami pojawiają się maślaki...
No tak, pomarzyć można, a w domu rewolucja ! Dwa kocie małolaty zmieniają mój domowy, wypieszczony azyl w zgoła inne, minimalistyczne i futurystyczne wnętrze...
Firanki i serwety pozdejmowane, drobiazgi i bibeloty pochowane, książki z dolnych półek na górze regału, a domownicy krok w krok śledzący te dwie małe psoty, by czujnie ratować co cenniejsze przedmioty z ich ciekawskich i wszędobylskich łapek...
No łatwo nie jest,... ale na własne życzenie
Żeby odreagować i nieco odsapnąć, pojechaliśmy w sobotę na kilka godzin na działkę. Pretekstem była konieczność posadzenia nowych roślinek
Justynko najmilsza
Mam nadzieję, że przyjedziecie na dłużej w okresie ich kwitnienia, by móc nacieszyć się ich pięknem, przyszłego lata...
Marzko cieszę się, że roślinki dotarły. Niech rosną pięknie i cieszą oczy bujnym kwitnieniem ! Twój ogród z pewnością niedługo zaskoczy Cię pozytywnie, bo z każdym rokiem będzie coraz bujniej i bardziej kolorowo.
Edytko miła, prawdę mówisz o tym kalendarzu i kawką kusisz, ale termin w obecnej /nieco nieprzewidywalnej/ dla mnie, sytuacji ustalimy może jakoś bardziej liberalnie ? Nie gniewaj się proszę, postaram się odezwać, gdy wpadnę na nieco dłużej, niż parę godzin, na działkę. Buziaki przesyłam
Justynko koty będą duże, ale już miałam jednego i nie jest to zbyt obciążające. Zresztą psy są jeszcze większe i cięższe
Niebieskie roślinki ? ...hm, kusisz, kochana ...a jakie ?
Jagódko
Koty, poznają już powoli kinderszubę, więc grzecznie odwzajemniają pozdrowienia
Grażynko, święte słowa ! Dom trzeba ratować przed całkowitą dewastacją - już jeden był szczęśliwym zdobywcą zegara, skacząc na niego z oparcia fotela...
Kasieńko z miłości do tych futrzanych kuleczek, jesteśmy gotowi ponieść trud długiego dorastania ...a miłość podobno jest ślepa
Jacku witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję, za tak wiele miłych słów pod adresem mojego zielonego królestwa
Za chwilkę będzie ciąg dalszy...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Marysiu w Twoim ogrodzie ,wiatr ma gdzie szeleścić i co pooglądać .
Nasionka z mojej zardzewiałej rudbekii dojrzały więc na początku tygodnia Ci wyślę .Pozdrawiam
Nasionka z mojej zardzewiałej rudbekii dojrzały więc na początku tygodnia Ci wyślę .Pozdrawiam
- MartaK
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 8 maja 2013, o 20:18
Jupi! W końcu odnalazłam ten cudowny ogród. Jakiś czas temu natrafiłam na ...ogrodowe marzenia... ale głupia ja nie zostawiłam po sobie śladu to i ślad po ogrodowych marzeniach... mi zaginął. Wpisuję się, gdyż koniec z cichym wielbicielstwem, podpisano wielbicielka Marta 
Pozdrawiam, MK
- Mufka

c.d.
Jacku, bardzo przepraszam za przerwę, ale musiałam ratować, przed kocią inwazją kabel od komputera...
Twoje słowa uznania dla moich ogrodowych dokonań, sprawiły mi niekłamaną radość, bo jesteś dla mnie dużym autorytetem w tej dziedzinie
Bardzo Ci dziękuję, choć doskonale sobie zdaję sprawę jak wiele jeszcze muszę zmienić, czy poprawić...
Zapraszam Cię serdecznie na dalszą wspólną przygodę i grę w zielone, która, jak mniemam, jest naszą wspólną pasją...
Aniu, jak pewnie już wiesz, trawy to moja wielka miłość. Zachwycam się nimi niezmiennie, a one odwdzięczają się jak mogą najpiękniej, choć na moich piaskach nie jest im najłatwiej...
Z wielką przyjemnością dzielę się sadzonkami, tylko problemem jest podział dużych kęp, który jest już dla mnie ponad siły.
Nigdy nic nie wiadomo, może los rzuci Cię kiedyś w moje strony - zapraszam na oglądanie, ogrodowe pogaduchy i oczywiście sadzonki
Adrianko, moja kochana
Twoja wizyta i spotkanie na wystawie, sprawiły nam wielką radość
Czułam od pierwszych chwil, jakbyśmy się znały od zawsze. Bardzo Ci jestem wdzięczna za przywiezione roślinki, już je posadziłam na działce.
Zobacz proszę, jaki piękny dzielżan od Ciebie - złote, wesołe słoneczka

Ewa majowa, ale decyzja ! U mnie wrzosy nie chcą ładnie rosnąć. Zbyt sucho i za mało kwaśno. Ale trawy na szczęście nie marudzą. Jeżeli się zdecydujesz, daj znać, może wspomogę sadzonkami ?
Jolu kotki już łobuzują, choć jeszcze niezupełnie zadomowione. Musisz je zobaczyć na żywo, a z pewnością zaadoptujesz podobnego, bo pełne uroku i łaskawe
Aniu ogród bez hortensji, byłby smutny jesienią
Ewuniu szałwie obejrzałam i bardzo mi miło, że tak pięknie kwitną. Trawy maja teraz swoje pięć minut ! U mnie kwitną pięknie i przebarwiły się nawet ładniej niż w zeszłym roku. Za chwilkę wstawię zdjęcia
Agusiu jestem w W-wie, ale wczoraj na działce było cudownie
Te chłody spowodowały wspaniałe przebarwienie liści drzew i kwiatostanów traw. Intensywność kolorów jest w tym sezonie oszałamiająca !
Kotki powolutku, poznajemy się zaprzyjaźniamy i zwiedzamy otoczenie. Imiona jeszcze nie ustalone, pewnie za jakiś czas się pojawią
Też Cię ściskam, życząc Wam miłej niedzieli
Jacku, bardzo przepraszam za przerwę, ale musiałam ratować, przed kocią inwazją kabel od komputera...
Twoje słowa uznania dla moich ogrodowych dokonań, sprawiły mi niekłamaną radość, bo jesteś dla mnie dużym autorytetem w tej dziedzinie
Zapraszam Cię serdecznie na dalszą wspólną przygodę i grę w zielone, która, jak mniemam, jest naszą wspólną pasją...
Aniu, jak pewnie już wiesz, trawy to moja wielka miłość. Zachwycam się nimi niezmiennie, a one odwdzięczają się jak mogą najpiękniej, choć na moich piaskach nie jest im najłatwiej...
Z wielką przyjemnością dzielę się sadzonkami, tylko problemem jest podział dużych kęp, który jest już dla mnie ponad siły.
Nigdy nic nie wiadomo, może los rzuci Cię kiedyś w moje strony - zapraszam na oglądanie, ogrodowe pogaduchy i oczywiście sadzonki
Adrianko, moja kochana
Zobacz proszę, jaki piękny dzielżan od Ciebie - złote, wesołe słoneczka
Ewa majowa, ale decyzja ! U mnie wrzosy nie chcą ładnie rosnąć. Zbyt sucho i za mało kwaśno. Ale trawy na szczęście nie marudzą. Jeżeli się zdecydujesz, daj znać, może wspomogę sadzonkami ?
Jolu kotki już łobuzują, choć jeszcze niezupełnie zadomowione. Musisz je zobaczyć na żywo, a z pewnością zaadoptujesz podobnego, bo pełne uroku i łaskawe
Aniu ogród bez hortensji, byłby smutny jesienią
Ewuniu szałwie obejrzałam i bardzo mi miło, że tak pięknie kwitną. Trawy maja teraz swoje pięć minut ! U mnie kwitną pięknie i przebarwiły się nawet ładniej niż w zeszłym roku. Za chwilkę wstawię zdjęcia
Agusiu jestem w W-wie, ale wczoraj na działce było cudownie
Kotki powolutku, poznajemy się zaprzyjaźniamy i zwiedzamy otoczenie. Imiona jeszcze nie ustalone, pewnie za jakiś czas się pojawią
Też Cię ściskam, życząc Wam miłej niedzieli
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, czekam na zdjęcia cudownych traw...ciagle wracam do zdjęć Twoich bajecznych, preriowych rabat, morza bylin i traw
Cudnie.
Nie śledzilam Twojej przygody od początku, wiec wybacz nachalne pytanie - dlaczego nie mieszkasz w tym cudownym zakątku tylko wracasz do Warszawy?
Pozdrawiam serdecznie
Nie śledzilam Twojej przygody od początku, wiec wybacz nachalne pytanie - dlaczego nie mieszkasz w tym cudownym zakątku tylko wracasz do Warszawy?
Pozdrawiam serdecznie
- Mufka

Michałku, dla Ciebie obiecane zdjęcia sumaka 'Tiger Eyes'. Za chwilkę do tych żółci, dojdzie jeszcze kolor czerwony !
Wypatrzyłam maleńki odrost wśród trawy
Przed altaną trzcinnik, eragtostis trichodes i miskant 'Krwisty cud'
Trzcinnik 'Karl Foerster' już wypłowiał
Moje forsycje nabrały pięknych, bordowych odcieni
Rokitniki kuszą ptaki jagodami
Lilak jeszcze piękniejszy niż forsycje
berberysy
Trzęślice czarują, choć nie umiem ich dobrze sfotografować
'Andropogon gerardi' w tym roku po prostu płonie !
Przed domkiem róże i szałwie w jesiennej komitywie, cieszą ostatnimi kwiatami