Mammillarie i nie tylko - Gaga1960
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mammillarie i nie tylko - Gaga1960
Kilka
dobre, przecież Ty poszłaś na całość, co nie znaczy, że źle zrobiłaś
super
Zacznie się polowanie na kwiaty Echinopsisek
Mnie się podoba Th. hexaedrophorus, chyba jest na fotce.
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
To się nazywa kilkanaście, a nie kilka!
Będą kolejne piękne kwiaty i widoki. A hybrydki - też jestem ciekawa kwiatów.
Zakupy - super!
Będą kolejne piękne kwiaty i widoki. A hybrydki - też jestem ciekawa kwiatów.
Zakupy - super!
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Kilka telaczków..? To jest kilka? No cóż, zawsze byłam na bakier z matematyką
Ale co tam - najważniejsze są zakupy, które dają radość i tych gratuluję! 
Grażynko, nowości rewelacyjne
to się nazywa zakupy z rozmachem
tak trzymaj, będziemy mieli co oglądać 
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
-
Gaga1960

- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Wywiało mnie gdzieś tam na drugą stronę,więc pora odświeżyć wątek.
Trochę mi zeszło,bo to przecież jesienne przetwory które uwielbiam robić i co najważniejsze to w moich stronach pokazały się grzyby,
a ja na hasło "grzybobranie" jestem pierwsza.
Jak zgram zdjęcia ,to pokarzę cały bagażnik grzybów po pierwszym wypadzie.
teraz trochę zaległości:
Chyba ta roślina jest rozpowszechniana po całej Polsce pod tą nazwą,bo u wielu hodowców już ją widziałam.
Powiększyłam trochę (o jakieś kilkadziesiąt szt.) swoją kolekcję rebucjowatych oraz trochę mammillarii i gymnocalyciów ,których jeszcze nie miałam.
Teraz mam zamiar polować na echinocereusy ,które coraz bardziej mi się podobają (oczywiście ich kwiaty)
Ale sama wiesz ,że temu chciejstwu niełatwo się oprzeć
U mnie jeszcze dużo pąków ale marne szanse że zakwitną.
Jeżeli macie ochotę ,to mogę pokazać kwitnienia z lata tych których jeszcze nie pokazywałam,a jak nie to trudno.
Trochę mi zeszło,bo to przecież jesienne przetwory które uwielbiam robić i co najważniejsze to w moich stronach pokazały się grzyby,
a ja na hasło "grzybobranie" jestem pierwsza.
Jak zgram zdjęcia ,to pokarzę cały bagażnik grzybów po pierwszym wypadzie.
teraz trochę zaległości:
Niestety tylko same numery,ale były kupowane ze względu na kwiaty,więc przeboleję brak nazw.hen_s pisze:Szczególnie mnie interesują Twoje nowe echinopsisy hybrydy. Rozumiem, że mają tylko numery?
Moje owocują już od połowy sierpnia ale przedtem cały czas były obsypane kwiatami.piasek pustyni pisze: kiedy M. centricirrha wydaje te owoce?
Jak tylko zakwitła wydała mi się podejrzana.emerald pisze:Dzięki za fotkęMam podobną mamilarkę, ale to nie jest M. morganiana.
Chyba ta roślina jest rozpowszechniana po całej Polsce pod tą nazwą,bo u wielu hodowców już ją widziałam.
To nie jedyne zakupy w tym roku.nyskadu pisze:Kilkadobre, przecież Ty poszłaś na całość, co nie znaczy, że źle zrobiłaś
Powiększyłam trochę (o jakieś kilkadziesiąt szt.) swoją kolekcję rebucjowatych oraz trochę mammillarii i gymnocalyciów ,których jeszcze nie miałam.
Teraz mam zamiar polować na echinocereusy ,które coraz bardziej mi się podobają (oczywiście ich kwiaty)
To tak jak ja,.......zaplanuję kupno kilka szt. a potem wkrada się jakaś pomyłka w dodawaniu i wychodzi kilkanaście.piasek pustyni pisze:No cóż, zawsze byłam na bakier z matematyką
Ale sama wiesz ,że temu chciejstwu niełatwo się oprzeć
Już się sama nie mogę doczekać przyszłego sezonu żeby zobaczyć ich kwiaty.emerald pisze:Zacznie się polowanie na kwiaty Echinopsisek
U mnie jeszcze dużo pąków ale marne szanse że zakwitną.
Jeżeli macie ochotę ,to mogę pokazać kwitnienia z lata tych których jeszcze nie pokazywałam,a jak nie to trudno.
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mamy przed sobą całą jesień i zimę. Chętnie zobaczymy wszystkie zdjęcia które zrobiłaś. 
- piasek pustyni

No witam! Ja tez na hasło "grzyby" lecę natychmiast!
Gdyby nie moja choroba i dyżur męża, poleciałabym wczoraj. Na mały offtopic z grzybkami czekam też niecierpliwie
Gdyby nie moja choroba i dyżur męża, poleciałabym wczoraj. Na mały offtopic z grzybkami czekam też niecierpliwie
-
Gaga1960

- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Henryku ,gdybym zaczęła pokazywać wszystkie zdjęcia które zrobiłam ,to na pewno bym was zanudziła na śmierć.
Jestem właśnie na etapie porządkowania zdjęć i przy okazji wyszły na jaw pewne błędy w nazewnictwie niektórych roślinek.
Ale tak to jest ,jak się kupuje małą roślinkę a potem jak zakwitnie to się okazuje że to nie to.
Żanetko ,widać mamy ze sobą coś wspólnego.........oczywiście mam na myśli grzyby.
I pomyśleć,że w tamtym roku siedziałam w Kołobrzegu parę ładnych dni, a ty ujawniłaś się dopiero w tym sezonie.
Jestem właśnie na etapie porządkowania zdjęć i przy okazji wyszły na jaw pewne błędy w nazewnictwie niektórych roślinek.
Ale tak to jest ,jak się kupuje małą roślinkę a potem jak zakwitnie to się okazuje że to nie to.
Żanetko ,widać mamy ze sobą coś wspólnego.........oczywiście mam na myśli grzyby.
I pomyśleć,że w tamtym roku siedziałam w Kołobrzegu parę ładnych dni, a ty ujawniłaś się dopiero w tym sezonie.
- piasek pustyni

OOOO przepraszam, ujawniłam się zdecydowanie wcześniej, ale wątek mam od niedawna
A skoro byłaś już w Kołobrzegu, to wiesz, że jest to cudowne miasto (zieleni mamy dużo...), fantastycznie pomyślane komunikacyjnie (przecież budują obwodnicę), wcale niedrogie (dla obcokrajowców), z zawsze fantastyczną propozycją zajęć na plaży (lody, lody na patyku, kaaaaawusia mrooooożona, itp), więc z pewnością przybędziesz nie raz.
Co się odwlecze, to nie uciecze
A skoro byłaś już w Kołobrzegu, to wiesz, że jest to cudowne miasto (zieleni mamy dużo...), fantastycznie pomyślane komunikacyjnie (przecież budują obwodnicę), wcale niedrogie (dla obcokrajowców), z zawsze fantastyczną propozycją zajęć na plaży (lody, lody na patyku, kaaaaawusia mrooooożona, itp), więc z pewnością przybędziesz nie raz.
Co się odwlecze, to nie uciecze
- Nadzieja

- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniałe nowości
Szczególnie hybrydy mnie zainteresowały.
Szczególnie hybrydy mnie zainteresowały.
- piasek pustyni

Powinnam być patriotką lokalną, ale uczciwie zapytam wprost: a po cooooooooooooooooo tutaj? o tej porze roku nie ma co tu robićmgr_ pisze:Ja też chcę do Kołobrzeguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Chyba, że na dobre wspólne
Ponownie zapytam
Posiadasz M. pottsii
Fotka mile widziana