Trzeba się uzbroić w cierpliwość
Kwiatuchy Aguchy cz. 2
Re: Kwiatuchy Aguchy cz. 2
Kurcze szkoda, że te filki nie rosną szybciej, bo już byłyby w Waszych rękach i na parapetach.
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Philodendron Mamei prześliczne ma liście
I ta begonia Soli Mutata wygląda niesamowicie, jest tak dziwna, że aż by się chciało taką mieć
I ta begonia Soli Mutata wygląda niesamowicie, jest tak dziwna, że aż by się chciało taką mieć
Malachitku, żebyś wiedziała, że ta Soli Mutata urzekła mnie z tego, iż jest taka dziwna. Jej liście są szorstkie, takie inne niż tych wyżej. 
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A mnie najbardziej urzekła Black Mambo
Czy te listki są mechate że tak błyszczą?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Znów same piękności z "wyższej półki" pokazałaś
Monstera Variegata cudo 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Fajne nowości
zwłaszcza monstera wariegata i begonia Black Mambo
Co do begonii, jeśli mogę coś podpowiedzieć , to ja bym rozsadziła te dwie begonie które są w jednej doniczce, chyba że zawsze mają razem rosnąć. Begonie odchorowują każdą interwencje w korzenie, więc późniejsze rozdzielenie może dać im trochę w kość. Przynajmniej ja mam takie z nimi doświadczenie.
Co do begonii, jeśli mogę coś podpowiedzieć , to ja bym rozsadziła te dwie begonie które są w jednej doniczce, chyba że zawsze mają razem rosnąć. Begonie odchorowują każdą interwencje w korzenie, więc późniejsze rozdzielenie może dać im trochę w kość. Przynajmniej ja mam takie z nimi doświadczenie.
Amaro, Pati, aga111
Blueberry jej liscie nie sa wlochate, rzeklabym, ze raczej przypominajace altas, moze dlatego sa takie blyszczace
Tereniu a widzisz napisalas bardzo ciekawa rzecz, nawet nie wiedzialam, ze begonie moge odchorowywac takie sprawy. Powiem szczerze, ze jeszcze nie wiem czy maja rosnac razem, wsadzilam je do jednej doniczki z uwagi na brak miejsca, a raczej jego zaoszczedzenia
Ale pomysle sobie nad tym co napisalas. jeśli masz jeszcze jakies spostrzezenia to pisz serdenko, bo ja zaczynam z nimi przyjazn i kompletnie nie wiem jak sie do nich zabrac. Podchodze do nich jak do jeza
Blueberry jej liscie nie sa wlochate, rzeklabym, ze raczej przypominajace altas, moze dlatego sa takie blyszczace
Tereniu a widzisz napisalas bardzo ciekawa rzecz, nawet nie wiedzialam, ze begonie moge odchorowywac takie sprawy. Powiem szczerze, ze jeszcze nie wiem czy maja rosnac razem, wsadzilam je do jednej doniczki z uwagi na brak miejsca, a raczej jego zaoszczedzenia
Ale pomysle sobie nad tym co napisalas. jeśli masz jeszcze jakies spostrzezenia to pisz serdenko, bo ja zaczynam z nimi przyjazn i kompletnie nie wiem jak sie do nich zabrac. Podchodze do nich jak do jeza
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Agnieszko, z tego co zaobserwowałam to lubią światło, ale nie słońce, podłoże w miarę o stałej wilgotności, tylko nie zalanie bo korzonki lubią podgnić. Moje stoją na północnym parapecie, podlewam je dwa razy w tygodniu, chyba że jest upał to częściej.
Tesiu
teraz juz wiem gdzie je postawie, na oknie zachodnim tam nie ma bezposredniego slonca jednak czasami cos tam dojdzie. Mysle, ze begoniom sie tam spodoba 
- Mojra
- 200p

- Od: 12 maja 2010, o 19:08
Bardzo ciekawe nabytki. Moje również stoją na północnym parapecie. Na południowym schły.
Podlewam raz w tygodniu, nawet w upał.
Podlewam raz w tygodniu, nawet w upał.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
CiekaweAgnisia31 pisze:Blueberry jej liscie nie sa wlochate, rzeklabym, ze raczej przypominajace altas, moze dlatego sa takie blyszczace![]()
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nowy "wirus"...to i nowości. Mam nadzieję oglądać u Ciebie - wiele begonek.
Mi się ta pierwsza od góry bardzo podoba
Mi się ta pierwsza od góry bardzo podoba