Witajcie  
 
 
lisko myślę ,że możesz ja dziś też zrobiłam później 
 
 
*ulina* ciesze się ,że Ci smakuję zapraszam częściej i proszę zostaw jakiś przepis  
 
 
*Alfa * to fajnie ,że innym też smakuje  
 
 
*Lantana* bardzo się ciesze ,że nas odwiedziłaś  

 zapraszam częściej  
 
 
*Bogusiu * nie wiem kochanie co to będzie ,a może otwórz jeden słoiczek i spróbuj obawiam sie ,że może być za słona  

 Bogusiu napisz koniecznie jak otworzysz jak smakuje  
 
 
Dziś polecam śliwki węgierki moje stoją w słoiczkach już 3lata i nadal są pyszne 
 
 
100śliwek węgierek tylko koniecznie muszą być te małe węgierki 
1 kg cukru 
Śliwkę kroimy na pół i wyrzucamy pestkę 
zasypujemy cukrem i zostawiamy na 24 godź .
Po tym czasie zlewamy sok z nad śliwek i zagotowujemy ,następnie gorącym  sokiem zalewamy śliwki i zostawiamy na 24 godź .Tą samą czynność powtarzamy przez 10 dni .
Dnia 11 śliweczki wkładamy do słoików i wekujemy parę minut (dosłownie aby sie zamknęły słoiki ) Zostaje nam sok ,bo do słoików go nie dajemy ,i możemy sobie zrobić winko .
Pychota trochę pracochłonne ale uwierzcie mi ,że warto sie poświęcić 
Tak wyglądają 
