Przedstawiłam Wam kiedyś swoje euforbie. Miałam dostać od Konrada cztery roślinki z tego rodzaju, a zwłaszcza miał ładną E. sepulta. No to się dogadaliśmy, zamówienie złożone, czekam
 Paczka przyszła błyskawicznie, ale jej zawartośc przeszła moje oczekiwania
  Paczka przyszła błyskawicznie, ale jej zawartośc przeszła moje oczekiwania  Oto, co było w paczce (bez doniczek oczywiście):
  Oto, co było w paczce (bez doniczek oczywiście):
Normalnie byłam pod wrażeniem zawartości, i to takiej, która doskonale uzupełniła moje skromne zbiorki roślinek. Konradowi raz jeszcze dziękuję, a Wam z radością pokazuję, co szczegółowo było w paczce:
Euphorbia aggregata

Euphorbia sepulta

Euphorbia submammillaris

Euphorbia submammillaris variegata jako gratisowy dodatek do "normalnej"

Euphorbia baioensis

Monadenium ritchiei ssp. nyambense - no po prostu rozbroiła mnie ta roślinka

Pozwoliłam sobie - zgodnie z dyskusją na str. 10 - określić obecnie prawidłowo następną roślinkę: Maihueniopsis darvinii

Ale był też Tephrocactus molinensis

Huernia levyi

Stapelia hardyi

Caralluma hesperidum

I oczywiście Konrad również obdarzył mnie fantastycznymi frajlejkami:
Frailea pumila

Frailea schilinzkyana f. Itacurubi HU 303

Frailea schilinzkyana

Frailea grahliana

Fantastycznie zadbane rośliny - Monadenium na przykład nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje, i stosunkowo rzadko pojawia się na rynku. A potrafi być urzekająco piękny, zwłaszcza kiedy wybarwi się na słońcu. Wiele z tych roślinek to dla mnie zupełna nowość (frajlejki pierwszy raz zobaczyłam właśnie u Konrada), ale mam nadzieję, że się zaprzyjaźnimy.
Raz jeszcze dziękuję za fantastyczną paczkę! Przepraszam jednocześnie za jakość zdjęć, ale mąż coś poprzestawiał sobie w aparacie, a ja strzelam tylko automatem i coś mi nie wychodziło tak, jak bym chciała.

, nadejdzie dzień w którym obierzesz jedyną właściwą drogę
, nadejdzie dzień w którym obierzesz jedyną właściwą drogę