Jacku mówiłeś że kwitnie u Ciebie taka chryzantema tylko żółta , masz jej zdjęcie ?

Kolejny sukces, to chryzantema ukorzeniana w październiku. Też zimowała w pomieszczeniu. Jeden badylek przeżył i teraz jest to pełnowymiarowy krzak
 Kolejny sukces, to chryzantema ukorzeniana w październiku. Też zimowała w pomieszczeniu. Jeden badylek przeżył i teraz jest to pełnowymiarowy krzak  

Teraz mam jedną ogrodową różową, w  dobrych warunkach rośnie w  duży krzak, jednak obecnie rośnie w sadzie i jest mała
 Teraz mam jedną ogrodową różową, w  dobrych warunkach rośnie w  duży krzak, jednak obecnie rośnie w sadzie i jest mała 

u mnie kwitnie tylko jedna odmiana, pozostałe jeszcze w pąkach.... już się nie mogę doczekać aż pokażą  kolorki
  u mnie kwitnie tylko jedna odmiana, pozostałe jeszcze w pąkach.... już się nie mogę doczekać aż pokażą  kolorki   U Ciebie prawdziwe bogactwo tych ślicznych kwiatów
 U Ciebie prawdziwe bogactwo tych ślicznych kwiatów  

Ale rzeczywistość jest taka, że 90% produkcji chryzantem idzie na cmentarz.
 Ale rzeczywistość jest taka, że 90% produkcji chryzantem idzie na cmentarz. 
  Ja też uwielbiam chryzantemy i z roku na rok sadzę ich coraz więcej (rozsadzam kępy). Ta biała z żółtymi środkami to chyba od Ciebie
 Ja też uwielbiam chryzantemy i z roku na rok sadzę ich coraz więcej (rozsadzam kępy). Ta biała z żółtymi środkami to chyba od Ciebie  
  Kwiaty jeszcze słabiutkie po przesadzaniu, ale już pokazał pierwsze!
 Kwiaty jeszcze słabiutkie po przesadzaniu, ale już pokazał pierwsze!

U mnie jeszcze daleko do kwitnienia..... czy uszczykiwałeś je wczesnym latem???
  U mnie jeszcze daleko do kwitnienia..... czy uszczykiwałeś je wczesnym latem??? 
   U mnie przez upały niektóre kępy błyskawicznie przekwitły, ale te, które przetrwały są wdzięczne za ochłodzenie i kwitną i kwitną
 U mnie przez upały niektóre kępy błyskawicznie przekwitły, ale te, które przetrwały są wdzięczne za ochłodzenie i kwitną i kwitną  

Z zaciekawieniem przyglądam się nowościom, z satysfakcją stwierdzam, że wiele roślin z Wystawy mam u siebie, pogadam zawsze z chętnymi do rozmowy wystawcami i obserwuję, jak rozwija się ta branża z roku na rok.
 Z zaciekawieniem przyglądam się nowościom, z satysfakcją stwierdzam, że wiele roślin z Wystawy mam u siebie, pogadam zawsze z chętnymi do rozmowy wystawcami i obserwuję, jak rozwija się ta branża z roku na rok. 
  Intryguje mnie, jak to coś będzie się zachowywało dalej, bo na razie to plątanina cienkich gałązek upstrzona drobnymi ale wyrazistymi kwiatkami
 Intryguje mnie, jak to coś będzie się zachowywało dalej, bo na razie to plątanina cienkich gałązek upstrzona drobnymi ale wyrazistymi kwiatkami
 Jeszcze nie przyuważyłem. A dziś odnalazłem jego białą odmianę; mizerniutka ale będzie kwitła
 Jeszcze nie przyuważyłem. A dziś odnalazłem jego białą odmianę; mizerniutka ale będzie kwitła  

poza tym kochają ją wszelkie zapylacze, bo jest miododajna
 poza tym kochają ją wszelkie zapylacze, bo jest miododajna

Wydaje mi się, że to ten sam, który tam wstawiłaś jako pierwszy, choć nie przyuważyłem, by zmieniał kolor, jak na Twoich zdjęciach. Czy udało Ci się go zidentyfikować?Wszystkie przegorzany występujące u nas sa bylinami, one tak mają, że po przycięciu zakwitają.