Bardzo mi zależało , by Oliwka miała zdjęcie z Prababcią - bo tylko przez wakacje może się spotkać z Nią . Ma taką fotkę , gdy miała kilka miesięcy i mój Tato jeszcze żył , ale był po wylewie , sparaliżowany ..siedzący w wózku i nie mówiący , to się uśmiechał , a oczy miał pełne łez ...oboje moi Rodzice trzymali Oliwkę na kolanach . To są w istocie rzeczy takie drobiazgi ..ale jakże cenione te ulotne chwile zamknięte w kadrze .
Datury uwielbiam ...nawet wówczas , gdy nie były tak znane - jakieś 20 lat temu - kupiłam ze względu na piękny kwiat ...no i zapach ...teraz mam kilka odmian , a chować mam gdzie - tylko noszeniem tej wielkiej będzie problem
Buziaki Agusiu
Rozchodnik Brillant i Róża Abraham Darby ...mój nowy nabytek ...cudownie pachnie .
Elżuniu ...właśnie byłam u Ciebie i ...wszystko przeczytałam o Kosmosie - nie na darmo się tak nazywa ...prawda ? Kwiaty ...poszły w kosmos
Miło mi szalenie Elżuniu , że mnie tak postrzegasz ...dziękuję
Jak bym mogła Cię pogonić - skoro tak na Ciebie czekałam ...i ja lubię pospać rano ..a teraz siedzę na kompie ...ale tylko Ci odpiszę i idę spać
Wiesz , trochę schodzi to ogarnięcie po odjeździe Oliwki ...nadrabiam , gdzie tylko mogę ( mam na myśli wątki na FO
Dla Ciebie ...wybrałam Solanum Rantonetti i Oxalis Depressa .
Miłej niedzieli i wiesz co ...pojedź Ty na tę wystawę dalii - i nie po to , by kupić , ale po to , by oczy nasycić
Buziole