K/68 Dyno x Orange Strawberry , czerwony , wczesny , plenny , smaczny - wada - długie międzywęźla
Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
aria, czy on na pewno ma nr 68
, bo z listy kozulowych krzyżówek przygotowanej przez Agulkę wynika że:
-
felcia24
- 200p

- Od: 6 lut 2011, o 22:20
To chyba chodzi o innego 68/k
K/68 F4 Dyno x Orange Strawberry - żółty wysoki, łatwo wiązał owoce. Bardzo dobra konsystencja miąższu, który jest delikatny i nie cieknie z plasterków. Dość długie międzywęźla.
K/68 F4 Dyno x Orange Strawberry - żółty wysoki, łatwo wiązał owoce. Bardzo dobra konsystencja miąższu, który jest delikatny i nie cieknie z plasterków. Dość długie międzywęźla.
Pozdrawiam
Aria szkoda, że nie możesz pokazać zdjęcia, bo ciekawe krzyżówki Tobie wychodzą.
Felcia24 Ty masz też tego K/68 żółtego, podobnego z opisu do pomidora Arii? możesz go pokazać?
Felcia24 Ty masz też tego K/68 żółtego, podobnego z opisu do pomidora Arii? możesz go pokazać?
-
gienia1230

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
I dokładnie taki jest, raz tylko miałam żółtego (zdecydowanie mi nie smakował) a uprawiam je co roku. Nie widziałam jeszcze rozwiniętego kwiatka nr 68, widzę takie stulone a potem niespodziewanie pojawiają się pomidorki. U mnie osiąga z 4-5 metrów (jode22 pisze:aria, czy on na pewno ma nr 68, bo z listy kozulowych krzyżówek przygotowanej przez Agulkę wynika że:
K/68 Dyno x Orange Strawberry , czerwony , wczesny , plenny , smaczny - wada - długie międzywęźla
Pozdrawiam! Gienia.
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
A jeszcze jakbyście napisały jakiej wielkości owocki, bo ja lubię duże.
.
Moje mają 100-160 g, są samokończące i wysokie, mięsiste z małą ilością nasion.
-
felcia24
- 200p

Mój największy ma 134 g.Mam tylko jednego karłowego-jest bardzo plenny a jego kolor raduje moje oczy 
Pozdrawiam
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwsza i druga fotka K 68/F4 samokończący,pomarańczowy, plenny, mięsisty. Nasiona z akcji od Kozuli. W przekroju wyszedł zbyt blady. 

Na trzeciej fotce z lewej 142/F3 od Krystyny 551, podłużne, bardzo plenne (ten z prawej to 141/F3 od Joli)
Natomiast ostatnie zdjęcie: dwa od góry również 142 F3 ale od Zuzi ,pierwsze dwa owoce były ogromniaste,plenny. Poniżej dwa od Krystyny. Dla porównania koloru wstawiłam 37/3.
K 142 różnią się tylko kształtem, natomiast owoce pod skórką koloru malinowego, delikatne. Smaczne z odrobinką soli.
Ładnie odchodzą skórki.

Na trzeciej fotce z lewej 142/F3 od Krystyny 551, podłużne, bardzo plenne (ten z prawej to 141/F3 od Joli)
Natomiast ostatnie zdjęcie: dwa od góry również 142 F3 ale od Zuzi ,pierwsze dwa owoce były ogromniaste,plenny. Poniżej dwa od Krystyny. Dla porównania koloru wstawiłam 37/3.
K 142 różnią się tylko kształtem, natomiast owoce pod skórką koloru malinowego, delikatne. Smaczne z odrobinką soli.
Ładnie odchodzą skórki.
-
Pabblo_Pl
Nie było mnie trochę,monika pisze:Pabblo_Pl a Twój to na 100% K/138? mój jest zdecydowanie płaski, różni się od Twojego kształtem. Jestem pewna, że to jakaś malinowa zebra, może też K/137?? Dlatego pytałam Dagmarę i Alinę, bo wiedzą, co uprawiały.
Szkoda, gdyby był bezimienny, bo mogłabym go dać na akcję. Kozula pewnie by go rozpoznała.
faktycznie moje są bardziej żebrowane i raczej bardziej płaskie..
ale to 6 pokolenie może się deko różnić..
Ja mam rozszczepienie z k138/f6 dwa krzaki malinowe bez zebry, kolor malinowo nijaki z kolorem zielonym na piętce..
Bez wyglądu ale smak to poezja..
Zbieram nasiona jeśli będą chętni dam na akcję..
-
felcia24
- 200p

Mój K68 karłowy na dzień dzisiejszy wygląda tak
obok K68 leży malinowy karłowy od Jokaer waży 32 dkg oraz Malachitowa Szkatułka od Erluk waga 38 dkg
obok K68 leży malinowy karłowy od Jokaer waży 32 dkg oraz Malachitowa Szkatułka od Erluk waga 38 dkgPozdrawiam
Felcia24 , a siałaś w tym roku K 132? Pamiętam ,że miałaś w tamtym sezonie fajne rozszczepienie - zielonego pomidora w kształcie śliwki. Miał mieć nr K132/1.
Jeśli siałaś - to czy powtórzył cechy i czy będziesz nasiona wysyłać w tym roku?
Jeśli siałaś - to czy powtórzył cechy i czy będziesz nasiona wysyłać w tym roku?
Pozdrawiam,Małgorzata
-
felcia24
- 200p

Siałam,sadziłam i to nawet dużo
bardzo mi smakował w zeszłym roku .Zaraz po posadzeniu przyszła ulewa
zniszczyła dużo roślinek ,został tylko jeden. Wydaje mi się,że jest podobny - czyli powtórzył cechy. Jeżeli będą chętni to nasionka zbiorę ile się da -mają bardzo mało nasion.
Pozdrawiam
Ja wysiałam w tym roku K 152 od Krystynac50 i felci24 - są zupełnie do siebie nie podobne. Ja je nazywam żwirek i Muchomorek, bo te krzaki od Krystyny wysokie i chude jak żwirek a od felci mniejsze i grube jak Muchomorek
Owoce też całkiem innego kształtu. Co do smaku, to żwirek superancki i już dawno dojrzewa, a Muchomorek do dzisiaj zielony
tak że nic powiedzieć nie mogę. Plenne i samokończące są obydwa.
A to mój żwirek - K 152 F3 Krystynac50

Uploaded with ImageShack.us
A to mój żwirek - K 152 F3 Krystynac50

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
felcia24
- 200p

A to ciekawe
moje są niziutkie i cieniutkie ale owoce spore 10 cm.dł. a średnica 4 cm.na drugim są mniejsze typu ''beczułki'' już cały sierpień je podjadamy-chociaż rosną w gruncie.
Pozdrawiam