Ogród w sercu Borów
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów
Ewcia uśmiechaj się do mnie,codonopsis lada moment zakwitnie i u mnie.Jak mówiłam Uli przez pomyłkę obcięłam jeden pęd i swoim zwyczajem że nic nie wyrzucam pocięłam na szadzonki-zobaczymy może się ukorzeni.Na razie wygląda dobrze ale to dopiero dwa dni.
Ulka ta mała psia paskuda narobiła szkody,nasz biegał dzisiaj po ogrodzie jak szalony aż Kaja bała się siedząc na krzesełku.Niestety młode psiaki mają to do siebie że z tęsknoty i z nudów szkodę zrobią.
Ula czy tej białej begonii nie szukał czasem P.Bolesław?
Pozdrawiamy Was .Teresa
Ulka ta mała psia paskuda narobiła szkody,nasz biegał dzisiaj po ogrodzie jak szalony aż Kaja bała się siedząc na krzesełku.Niestety młode psiaki mają to do siebie że z tęsknoty i z nudów szkodę zrobią.
Ula czy tej białej begonii nie szukał czasem P.Bolesław?
Pozdrawiamy Was .Teresa
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Tereniu, witam Cię
Wspominasz P. Bolesława, dzisiaj zostanie nadana paczka do Niego z tą żółtą baptysją. Wczoraj pogadaliśmy długo. Do mnie przyjdzie od Niego przesłka chyba jeszcze w tym tygodniu; będą 3 funkie, szczepki kilku pelargonii, fiołek o żółtych kwiatach. irys syberyjski prawie czerwony kolor kwiatów. Jeśli chodzi o begonię, to już w ubiegłym roku wysłałam szczepki z tej odmiany, ale to jeszcze nie ta, której On szuka. Jak poszukam zdjęcie to wstawię, znając dobre
furomowiczek, to może pomogą znaleść namiary na tę odmianę.
Tereniu, a teraz obiecane kilka słów o wiesiołku, te dwa wcześniejsze zdjęcia to ta sama roślina, tylko jedno zdjęcie robione z lampą. A to poniżej, popatrz tylko, ten mój i "przybłęda" z pobliskiego torowiska, może i ładne te małe kwiatuchy, ale musiałam go wyeliminować, aby się nie krzyżował z tym ogrodowym. A gałązkę zerwałam i do porównania przytrzymałam, aby były na jednym zdjęciu. Mam nadzieje, że ty masz tego właściwego, średnica kwiata ok. 10 cm.

Pozdrawiam, Ula

Wspominasz P. Bolesława, dzisiaj zostanie nadana paczka do Niego z tą żółtą baptysją. Wczoraj pogadaliśmy długo. Do mnie przyjdzie od Niego przesłka chyba jeszcze w tym tygodniu; będą 3 funkie, szczepki kilku pelargonii, fiołek o żółtych kwiatach. irys syberyjski prawie czerwony kolor kwiatów. Jeśli chodzi o begonię, to już w ubiegłym roku wysłałam szczepki z tej odmiany, ale to jeszcze nie ta, której On szuka. Jak poszukam zdjęcie to wstawię, znając dobre

Tereniu, a teraz obiecane kilka słów o wiesiołku, te dwa wcześniejsze zdjęcia to ta sama roślina, tylko jedno zdjęcie robione z lampą. A to poniżej, popatrz tylko, ten mój i "przybłęda" z pobliskiego torowiska, może i ładne te małe kwiatuchy, ale musiałam go wyeliminować, aby się nie krzyżował z tym ogrodowym. A gałązkę zerwałam i do porównania przytrzymałam, aby były na jednym zdjęciu. Mam nadzieje, że ty masz tego właściwego, średnica kwiata ok. 10 cm.

Pozdrawiam, Ula
- UlaL
Może jeszcze coś z wczorajszego dnia, bo jeśli będą w moim wątku odwiedziny miłych forumowiczek, to niech jest chociaż kilka zdjęć.
Tej róży nie muszę opisywać, jest znana

Dziwaczek od P. Bolesława, mam 4 kolorki

Oliwnik, który pięknie pachnie, chociaż kwiatuszki ma bardzo maleńkie

Kloniki, ten z prawej to od Ciebie Tereniu, a ten z lewej to mój. Dałam Ci sadzonkę, ale ten chyba Ci padł

Mój nowy nabytek z Holandii, ale bez nazwy odmiany

I jeszcze dalia

Pozdrawiam, Ula
Tej róży nie muszę opisywać, jest znana

Dziwaczek od P. Bolesława, mam 4 kolorki

Oliwnik, który pięknie pachnie, chociaż kwiatuszki ma bardzo maleńkie

Kloniki, ten z prawej to od Ciebie Tereniu, a ten z lewej to mój. Dałam Ci sadzonkę, ale ten chyba Ci padł

Mój nowy nabytek z Holandii, ale bez nazwy odmiany

I jeszcze dalia

Pozdrawiam, Ula
- UlaL
Nero chcial pomóc, tam sie jakiś ściur zagnieździł i chciał go wykurzyć!
Kocio jak pluszowy, słodki! Ptactwo super!
No i rośliny!

No i rośliny!

Bea
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te kaczki wyglądają wręcz nierealnie
Cuda 

- UlaL
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Uleńko
czy szałwia muszkatołowa sama się rozsiewa, czy muszę co roku wysiewać? Wiosną kupiłam nasiona, posadziłam do ogrodu teraz to już piękne sadzonki 

- UlaL
Aneczko
szałwia muszkatołowa sama się wysiewa, ale tylko przy roślinie matecznej, czyli nie fruwają nasionka po całym ogrodzie. Ale gdybyś chciała, to sama możesz porozsiewać nasionka w kilku miejscach w ogrodzie, jak tak robię ale nie wszędzie wykiełkują, tak samo z werbeną patagońską

Pozdrowionka, Ula

Pozdrowionka, Ula
- UlaL
- UlaL
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Oj.
Poogląda, poogląda...... i odwiedzi, bo odwiedza często tylko siedzi cicho i wzdycha.
Ulka, niesamowite te szyszki i żołędzie, a Ty wiesz jak one by pasowały do tej mojej leśnej piaskownicy.
Dziękuję Ci Kochana za pamięć.
A szałwia muszkatałowa to jest jednoroczna?
Mam kilka tegorocznych ale to jeszcze maluchy są..... po kilka listków zaledwie mają.

Ulka, niesamowite te szyszki i żołędzie, a Ty wiesz jak one by pasowały do tej mojej leśnej piaskownicy.

Dziękuję Ci Kochana za pamięć.

A szałwia muszkatałowa to jest jednoroczna?

Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- UlaL
Och jak miło, że już pooglądałaś, o tej szałwii napisałam wyżej, pewnie już poczytałaś, a proszę bardzo mam jeszcze coś dla Ciebie.

A coś podobnego chcę zrobić u siebie

Te zdjęcia również zrobione w Hortulusie, w naszych stronach to chyba najpiękniejsze ogrody pokazowe, no jest jeszcze Frank - Raj, ale to później powstawiam kilka zdjęć. Jak jadę do Tereni(Teniak), to zapominam o tym co mam bliżej, tam to dopiero jest co oglądać. Ogrody Państwa Kapias, ogrody japońskie, cudowny świat azalii i rododendronów. Pooglądałam i chętnie tam wracam, a to za sprawą kochanej Tereni i jej M.
Miłego oglądania
Pozdrawiam, Ula

A coś podobnego chcę zrobić u siebie

Te zdjęcia również zrobione w Hortulusie, w naszych stronach to chyba najpiękniejsze ogrody pokazowe, no jest jeszcze Frank - Raj, ale to później powstawiam kilka zdjęć. Jak jadę do Tereni(Teniak), to zapominam o tym co mam bliżej, tam to dopiero jest co oglądać. Ogrody Państwa Kapias, ogrody japońskie, cudowny świat azalii i rododendronów. Pooglądałam i chętnie tam wracam, a to za sprawą kochanej Tereni i jej M.
Miłego oglądania
Pozdrawiam, Ula
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
No i co,guzik z pętelką.Napisałam sporo,natworzyłam i uciekło ale gdzie?
Oj Ulka drugi raz nie piszę ale pięknie i kolorowo u Was.Pozdrawiam.Teresa
Oj Ulka drugi raz nie piszę ale pięknie i kolorowo u Was.Pozdrawiam.Teresa
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Oj pooglądałam, powzdychałam do pięknych zakątków ogrodowych i ogarnęło mnie błogie lenistwo, tyle pięknych rzeczy na raz
Aniołki na gałęzi wyglądają super i ten śpiący pod gałęzią świerka
taki mały detal a tak ożywi ogród
Kirengeszoma okazały już egzemplarz
piękne tarasowe i nie tylko bo wiele roślin w ogrodzie to moje skryte marzenie, ale niestety nie chcą u mnie rosnąć i ani siebie ani roślin nie myślę na siłę uszczęśliwiać, pooglądam u innych
Nero przecież jest psem ogrodnika to trudno mieć do niego pretensje, że zabrał się za przekopywanie, widocznie ta róża miała być w innym miejscu

Aniołki na gałęzi wyglądają super i ten śpiący pod gałęzią świerka

Kirengeszoma okazały już egzemplarz

Nero przecież jest psem ogrodnika to trudno mieć do niego pretensje, że zabrał się za przekopywanie, widocznie ta róża miała być w innym miejscu

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny