Zrób ładną fotorelację
Storczyki Callanthe cz.II :)
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Callanthe cz.II :)
Ale fajnie
Zrób ładną fotorelację
Zrób ładną fotorelację
Gratuluję
Magicalowy pączuś za niedługo pokaże buźkę 
- valdessa_kane
- 500p

- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
No już tuż tuż to teraz czekamy z niecierpliwością na otwarcie

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Witaj Callanthe, pospacerowałam trochę po Twoich wątkach. Masz bardzo ładną kolekcję falenopsisów. Na 1 -szej stronie II cz.wątku
wszystkie kolory tęczy
Super, że kolejne pączki gotowe do rozkwitu
A jak tam reanimowany ?
Kiedyś pokazałam w wątku trzynastki o reanimacji w kamieniach mojego storczyka bez korzeni (na dole str. 9)
Też wypuszczał na początku skarłowaciałe małe listki, a korzenie pokazał chyba po 8 miesiącach...
Trzeba mieć
cierpliwość.
wszystkie kolory tęczy
Super, że kolejne pączki gotowe do rozkwitu
Kiedyś pokazałam w wątku trzynastki o reanimacji w kamieniach mojego storczyka bez korzeni (na dole str. 9)
Też wypuszczał na początku skarłowaciałe małe listki, a korzenie pokazał chyba po 8 miesiącach...
Trzeba mieć
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Hej Art
Jak miło, że do mnie wpadłaś
Dziękuję za miłe słowa dla mojej kolekcji
Kolekcja skromna, aczkolwiek powoli się powiększa
Mój reanimowany jeden w keramzycie czuje się świetnie
Właśnie niedawno go wyjęłam, bo był trochę niestabilny i korzenie jakie wypuścił podczas reanimacji są tak grube jak mój mały malec u dłoni
Fantastyczne po prostu
Natomiast drugi
Mini w słoiku... Już nie zaglądam do niej, po prostu siedzi w słoiku. Może zajrzę tam za tydzień i popatrzę czy coś nowego się ruszyło
Na pewno jak coś się pokażę to dam tutaj znać!
Jak miło, że do mnie wpadłaś
Mój reanimowany jeden w keramzycie czuje się świetnie
Natomiast drugi
Na pewno jak coś się pokażę to dam tutaj znać!
Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcyCallanthe pisze:... Kolekcja skromna, aczkolwiek powoli się powiększa
pojawia się z 30, 40 nowych roślin. A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp. W takiej ilości trudno to wszystko ogarnąć i... aż szkoda tych roślin.
Cieszę się, że choć ten jeden reanimowany nawiązał współpracę
Pozdrawiam, Joanna
No i ten jeden da Pati więcej radości, niż "30, 40 nowych roślin"Art pisze:Cieszę się, że choć ten jeden reanimowany nawiązał współpracę
A sa tu tacy???To musza byc milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to juz!Art pisze:
Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin.
Pati ja tez sie bardzo ciesze ,ze uratowalas to malenstwo.Szkoda tylko ,ze tamtego wyrzucilas.Mysle ,ze jemu akurat sloik nie posluzyl
actus pisze:A sa tu tacy???To musza być milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to już!Art pisze:
Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin.![]()
Pati ja tez sie bardzo ciesze ,ze uratowalas to malenstwo.Szkoda tylko ,ze tamtego wyrzucilas.Mysle ,ze jemu akurat sloik nie posluzyl
A ja własnie stoję przed dylematem, czy wsadzać falka do słoik czy też nie
- marta325
- 1000p

- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Art a dlaczego Ci szkoda tych roślin? Jak ktoś je kupuje, to musi je kochać. I bedzie o nie dbał. Co za różnica ile kupi. Jednego, czy 10.
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Z czasem stałam się bardziej wybredna, więc nie kupuję też wszystkiego co mi się podobaArt pisze: Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin. A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp. W takiej ilości trudno to wszystko ogarnąć i... aż szkoda tych roślin.
Cieszę się, że choć ten jeden reanimowany nawiązał współpracę
Ja również się cieszę, że chociaż jeden reanimowany zechciał współpracować
Mam nadzieje, że niedługo zakwitnie, bo nie kwitł przez 5 lat
Mnie się wydaje, że jak był od początku w słoiku to było okej. Błędem było przeniesienie go na keramzyt, bo tam zaczęły mu odpadać liście.actus pisze: Pati ja tez sie bardzo ciesze ,ze uratowalas to malenstwo.Szkoda tylko ,ze tamtego wyrzucilas.Mysle ,ze jemu akurat sloik nie posluzyl
Później pojawiły się na nim jakieś robaczki, wrócił do słoika i zgubił wszystkie listki
Trzon był zgniły
- Alice 12
- 1000p

- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Kasia ja, ja sobie pozwalam, nie zawsze, ale jak dostane na to finanse to dlaczego nieactus pisze:A sa tu tacy???To musza być milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to już!Art pisze:
pojawia się z 30, 40 nowych roślin.![]()
W ciagu jednego dnia nawe 20 potrafilam sobie kupic
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
To kazdego indywidualna sprawa ile moze sobie kupic *.Jak kogos stac na to to niech i 50 miesiecznie kupi ,mnie to absolutnie nie przeszkadza