Justynko ja miałam na poprzedniej działce studnię kopaną (wody gruntowe) i na pewno w tym roku jest sucha jak pieprz! U Ciebie w ogrodzie dużo się dzieje!
W wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W wiejskim ogrodzie
Beatko tekst napisany przez (no nie wiem?) Austriaków (bo firma austriacka), Słowaków (bo przedstawicielstwo na Słowacji) , a może przez Polaka, który tak przetłumaczył otrzymany niemiecki tekst. Niemniej na pewno przez lenistwo nie chciało mi się pisać własnej interpretacji tekstu. Czasem jak do Was piszę szybko i wszystko chcę wyrazić, to też wychodzą dziwolągi
Justynko ja miałam na poprzedniej działce studnię kopaną (wody gruntowe) i na pewno w tym roku jest sucha jak pieprz! U Ciebie w ogrodzie dużo się dzieje!
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, prawdziwe "czerwone jabłuszko, przekrojone na krzyż"!
Kolor miąższu niezwykły, wygląda bardzo apetycznie. Czy jesteś stałą (i zadowoloną) klientką tej austriacko-słowackiej firmy? Kiedyś miałam w rękach ich katalog, ale niczego nie zamawiałam.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- Maska

- Kontakt:
Zuziu - tak! zaczęłam chyba 15 lat temu na pierwszej mojej działce, potem zniknęli z polskiego rynku a teraz wrócili i zaczęłam przygodę, co sezon coś zamawiam. Przekonuje mnie to, że jeżeli roślina się nie przyjmie to można zareklamować i dostaję natychmiast nową.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Że się wtrącę: tłumacz nie musiał być d**a, to zleceniodawca mógł sobie zażyczyć odtworzenia słowo w slowo swoich wypocin...nie takie głupoty musiałam wypisywać za pieniądzetu_Brzoza pisze:Marysiu,
czytając wklejony przez Ciebie tekst kolejny raz doszłam do wniosku, że stopień trudności języka polskiego jest wysoki. W każdym razie za wysoki dla twórców, czy może raczej tłumaczy, niektórych tekstów reklamowych.
- Maska

- Kontakt:
Pati kiedyś pisałaś, że są tłumacze którzy idą na łatwiznę i używają programów do tłumaczeń. A tak nawiasem, to czytam czasem gorsze teksty
Tu się liczy jabłonka, która mam nadzieje jeszcze pokaże na co ją stać
Tu się liczy jabłonka, która mam nadzieje jeszcze pokaże na co ją stać
- tu_Brzoza
- 100p

- Od: 5 gru 2012, o 07:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu,
nie wiedziałam, że ta firma zagraniczna. To ich trochę usprawiedliwia. Najważniejsze, że jesteś zadowolona z oferty.
A to jak piszemy tutaj, skróty myślowe czy literówki to zupełnie coś innego. Z moja dysklawiaturią nie śmiałabym w nikogo rzucać kamieniem. ;)
Pat,
serdecznie współczuję klientów o jakiś piszesz. Wiem, że podobnie bywa z reklamodawcami. Ma być tak jak oni sobie wymyślili i już. A później straszą nas zewsząd różne koszmarki.
nie wiedziałam, że ta firma zagraniczna. To ich trochę usprawiedliwia. Najważniejsze, że jesteś zadowolona z oferty.
A to jak piszemy tutaj, skróty myślowe czy literówki to zupełnie coś innego. Z moja dysklawiaturią nie śmiałabym w nikogo rzucać kamieniem. ;)
Pat,
serdecznie współczuję klientów o jakiś piszesz. Wiem, że podobnie bywa z reklamodawcami. Ma być tak jak oni sobie wymyślili i już. A później straszą nas zewsząd różne koszmarki.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Takie to jabłuszko ładne , że musze sobie sprawić,inna sprawa gdzie ja to wsadzę
miejsce się kończy. Też mam takie czerwone w środku ale tylko pod skórką i to jest jakiś mutant Genevy, jabłka lipcowego. Ogólnie owoce są niezbyt smaczne , bardzo suche, a maliny to wcale miąższu nie maj ą tylko same skórki.
- Maska

- Kontakt:
Michale ja sobie tak myślę czy tą jabłonkę nie dałoby się zaszczepić, mam te podkładki które się nie przyjęły. Chyba coś zmajstruję
Mnie już bombarduje antonówka leci już na potęgę!
Mnie już bombarduje antonówka leci już na potęgę!
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś tym jabłkiem pobiłaś wszystkich...
powodzenia w majstrowaniu
powodzenia w majstrowaniu
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Darmokot

Obyś coś zmajstrowała
Czeka mnie jeszcze oczkowanie jabłonek, mam chyba 15 podkładek a czereśnie już zaoczkowane tylko boję się czy susza nie zahamuje przyjęcia się. Marysiu a może byś mi wysłała oczka Twojego Redlova jak będziemy sobie paczki wysyłać, np we wrześniu? Chyba nie jest to jeszcze bardzo późno jak na oczkowanie?
Ło matko święto jakie grzyby
Znalazłem takie 7 lat temu ale były mocno podziurkowane, gdzieś chyba mam jeszcze zdjęcia
Ło matko święto jakie grzyby
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No właśnie na miejscu siedziałam i przebierałam, co by podziurkowanych nie wieźć do domciu, ale te w koszach i reklamówce to już przebrane
, musiałam w koszulkę resztę pakować bo już nie było w co 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko szykowałam się żeby odnaleźć Twoje grzyby ale stale coś mnie odciągało - dziękuję
Iwonko to są cudne zdjęcia nadają się do publikacji
Beatko Brzozo widzisz!
Ja nigdy w życiu nie znalazłam tylu i takich grzybów
Michale niedługo będę szykować paczkę i mogę wysłać oczka tylko jak
skoro zachciało Ci się też majstrować
, żeby były świeże bo paczki przychodzą po dwóch dniach - poczta coraz gorzej działa. A masz może nadmiar czereśni? Na jakiej podkładce szczepiłeś czereśnię?
Iwonko to są cudne zdjęcia nadają się do publikacji
Beatko Brzozo widzisz!
Ja nigdy w życiu nie znalazłam tylu i takich grzybów
Michale niedługo będę szykować paczkę i mogę wysłać oczka tylko jak
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne jabłuszko! Moje rajskie też takie czerwone w środku ale 10 razy mniejsze i pewnie jeszcze bardzie kwaśne (co nie zniechęca mnie, by podskubywać, skoro innych jabłek brak
)
- Darmokot

Szczepiłem czereśnie na takich co z nasion same się wsiały i rosły zostawione na sadzie, na nich szczepiłem Karesovę, Hedelfińską i Burlata. Jeżeli czereśnie się przyjmą to mogę Ci wysłać bo i tak już nie mam gdzie posadzić. Dwie są 2letnie a dwie chyba 6 lub 7, to te mniejsze powinny się dać wysłać. A oczka możesz zawinąć w wilgotną bibułę, powinny, mimo poczty polskiej, dojść żywe