Ogródek AGNESS
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Zamysł dzisiaj juz wprowadziłam w czyn Agusiu
chociaż jeszcze muszę tam coś poprawić
, a na skalniaku dosadziłam przetacznika siwego też go tam gdzieś u Ciebie widziałam.Nie zrobiłam fotek ,ale jutro pokażę .Szkoda ,że nie mogłam również z drugiej strony wrzosowiska tego czynu w prowadzić ,bo mam tam posadzonkowane roślinki 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Eluniu busz jest najfajniejszy
Teraz u schyłku lata to i zielsko tak szybko nie rośnie, fajny jest ten czas
Miłeczkoa wiesz.... te liście to od upałów, teraz jak się ochłodziło, to przestały opadać i na trawniczku jest czyściutko
Jacku tak, właśnie teraz kwitnie czosnek... ale tak sobie myślę, że jeśli u Twojego nie widać jeszcze pąków, to już pewnie w tym sezonie nie zakwitnie....
Ależ mi przykro z powodu tego weekendu.....będę najprawdopodobniej za tydzień, teraz córcia musi przyjechać.... strasznie żałuję....
Jadziu bardzo się cieszę, że tak błyskawicznie zrealizowałaś pomysł
już czekam na fotki, bardzo jestem ciekawa efektów
Przetacznika siwego mam na skalniaczku z innymi niewielkimi roślinkami
Misiu jeśli tylko coś Ci przypadnie do gustu to podgapiaj do woli
Iwonko dziękuję
kolorków już zdecydowanie mniej, ale wciąż pojawiają sie wśród zieleni
Już większość hortensji różowieje, więc ogród z bieli wchodzi w fazę różu 
Miłeczkoa wiesz.... te liście to od upałów, teraz jak się ochłodziło, to przestały opadać i na trawniczku jest czyściutko
Jacku tak, właśnie teraz kwitnie czosnek... ale tak sobie myślę, że jeśli u Twojego nie widać jeszcze pąków, to już pewnie w tym sezonie nie zakwitnie....
Ależ mi przykro z powodu tego weekendu.....będę najprawdopodobniej za tydzień, teraz córcia musi przyjechać.... strasznie żałuję....
Jadziu bardzo się cieszę, że tak błyskawicznie zrealizowałaś pomysł
Przetacznika siwego mam na skalniaczku z innymi niewielkimi roślinkami
Misiu jeśli tylko coś Ci przypadnie do gustu to podgapiaj do woli
Iwonko dziękuję
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Najpiękniejsze w ogrodach są właśnie nasycone barwy kwitów .
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu u Ciebie już troszkę jesieni w ogrodzie .Ale wygląda to bardzo pięknie i romantycznie .A u mnie róże jeszcze szaleją ,ale też już wiele roślin przekwita .Cóż zrobić ,każda pora roku ma jednak swoje uroki

Agnieszko dzisiaj wybrałam się do Kapiasa-wiesz jaki ma teraz ogród?Podziwiałyśmy głównie trawy(z koleżankami z Forum) były tak pięknie wkomponowane,że zakochalam się-tylko nie ma gdzie sadzć.Cudownie kwitly różne hortensje-trudno było wybrać tę naj..W ogrodzie różanym jeszcze dużo kwitło-głównie angielek.Patrzę na Twoje piękne rabatki i widzę wiele roślin z tego ogrodu.
Ladnie wyeksponowali żurawki-nawet nie były drogie a kolorów dość sporo.Szkoda,ze nie możesz na własne oczy zobaczyć jak bardzo się zmieniło.(a może jednak będziesz?)
Ladnie wyeksponowali żurawki-nawet nie były drogie a kolorów dość sporo.Szkoda,ze nie możesz na własne oczy zobaczyć jak bardzo się zmieniło.(a może jednak będziesz?)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS

Majeczko jesień kocham..... właśnie za te barwy, które nas otaczają..... te brązy, rudości, czerwienie, bordo, złocistości...... wszystko aż płonie..... a ja z zachwytu się rozpływam...... jeszcze chwilkę musimy poczekać na taki widok....
Oby jesień była długa i piękna
Justynko bardzo lubię tę zmienność w ogrodzie.... ciągle jest inaczej, nie można się znudzić
Ewuniu faktycznie pojawiają się już jesienne widoczki..... to mi nie przeszkadza, bo jesień kocham.... ale żałuję bardzo, ze tak szybko zapada zmierzch i wieczory są takie zimne..... U mnie też różyczki pięknie powtarzają.... niestety nie wszystkie.... kilka krzaczków zaatakowała czarna plamistość ....
Aniu ja niestety na Śląsk nie wybieram się, to ja oczekuję gości ze Ślaska w poniedziałek
Przyjeżdża brat ze swoją rodzinką
U Kapiasa niestety nigdy nie byłam.... a bardzo żałuję.... może kiedyś uda się....
Wyobrażam sobie jak musi być pięknie..... trawy zachwycają mnie..... ta ich lekkość, zwiewność.... coś pięknego.... Ja mam miejsce tylko na niewielkie odmiany, mam ich trochę i bardzo je lubię
Żurawki są wspaniałe, pięknie wyglądają przez cały rok

Oby jesień była długa i piękna
Justynko bardzo lubię tę zmienność w ogrodzie.... ciągle jest inaczej, nie można się znudzić
Ewuniu faktycznie pojawiają się już jesienne widoczki..... to mi nie przeszkadza, bo jesień kocham.... ale żałuję bardzo, ze tak szybko zapada zmierzch i wieczory są takie zimne..... U mnie też różyczki pięknie powtarzają.... niestety nie wszystkie.... kilka krzaczków zaatakowała czarna plamistość ....
Aniu ja niestety na Śląsk nie wybieram się, to ja oczekuję gości ze Ślaska w poniedziałek
Wyobrażam sobie jak musi być pięknie..... trawy zachwycają mnie..... ta ich lekkość, zwiewność.... coś pięknego.... Ja mam miejsce tylko na niewielkie odmiany, mam ich trochę i bardzo je lubię
Żurawki są wspaniałe, pięknie wyglądają przez cały rok

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wydawało mi się ,że na jednej z fotek obok gożdzików jest właśnie posadzony przetacznik siwy albo to czyściec ??,ale ja przetacznika posadziłam obok gożdzików. Wiosna się okaże jak to będzie się komponować
. U mnie inspiracje zaraz muszą iść w ruch inaczej zapomnę co i gdzie 
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda ja odkryłam te rośliny tak na prawdę rok temu. Przyglądam się usilnie jakie tam masz na obwódkach, super tak gęsto jedna przy drugiej że już żadne chwasty się nie wcisną.AGNESS pisze:Żurawki są wspaniałe, pięknie wyglądają przez cały rok
- AGNESS

Jadziu dobrze widziałaś przetacznika...... rośnie min przy goździkach
On jest idealny na skalniak, kwiatostany niewysokie a jak nie kwitnie to listki są niziutką srebrzystą podusią
Aniu ja żurawki uwielbiam..... sadzę je wszędzie gdzie tylko jest odrobina miejsca
Wspaniale ubarwiają nawet najmniejszy zakątek
Ja mam około 60 odmian, więcej już nie kupuję, tylko dzielę, te które mam..... nie zależy mi na kolekcjonowaniu jak największej liczby odmian..... te które podobają mi się najbardziej lubię mieć w wielu egzemplarzach w różnych częściach ogrodu 
Aniu ja żurawki uwielbiam..... sadzę je wszędzie gdzie tylko jest odrobina miejsca
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też uwielbiam żurawki i też już mam ich sporo w ogrodzie.
Uwielbiam też rozchodniki, bo o każdej porze roku wyglądają ekstra. Nawet zimą, bo nie usuwam ich jesienią.
Uwielbiam też rozchodniki, bo o każdej porze roku wyglądają ekstra. Nawet zimą, bo nie usuwam ich jesienią.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja mam zaledwie kilkanaście odmian i też sobie rozmnożyłam.
Myślałam że będzie to trudniejsze ale udało się bez problemów.
Oby tylko wreszcie popadało bo biedne rośliny męczą się z tym moim podlewaniem.
Deszcz to deszcz.......wiadomo.
Myślałam że będzie to trudniejsze ale udało się bez problemów.
Oby tylko wreszcie popadało bo biedne rośliny męczą się z tym moim podlewaniem.
Deszcz to deszcz.......wiadomo.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS

Gosiu ja identycznie
Też uwielbiam rozchodniki począwszy od wiosny, kiedy są małymi kapustkami, a skończywszy na ususzonych kwiatostanach wystających spod śniegu
Muszę koniecznie posadzić sobie takiego z biało-zielonymi listeczkami, bo nie mam....
Grażynko żurawki faktycznie ukorzeniają się bez najmniejszego problemu.... nawet w upały
Warto sobie je rozmnażać, bo podobno są krótkowieczne...
U mnie też niesamowicie sucho..... na szczęście nie ma upałów, bo roślinki znów by się smażyły ..... Ale deszczu i ja wyglądam....
Grażynko żurawki faktycznie ukorzeniają się bez najmniejszego problemu.... nawet w upały
U mnie też niesamowicie sucho..... na szczęście nie ma upałów, bo roślinki znów by się smażyły ..... Ale deszczu i ja wyglądam....