Gdybyś mogła mi napisać jak ona się ogólnie sprawuje i jak ją przezimowałaś, to byłabym niezmiernie wdzięczna. Mam ją mieć.
Wiejsko-miejski kogel-mogel
- constancja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel
Ewuś, to może być Haendel, a raczej..... to JEST Haendel. 
Gdybyś mogła mi napisać jak ona się ogólnie sprawuje i jak ją przezimowałaś, to byłabym niezmiernie wdzięczna. Mam ją mieć.
A w nóżki dostanie Bordure Rose.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie do końca jestem w stanie sobie to przestrzennie wyobrazić (może jakieś zdjęcia z góry?), ale niezłą rewolucja i eleganckie miejsca na całkiem sporo roślinek 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ewka
rewolucja ogrodowa-super
ależ będzie pięknie jak posadzisz wszystko to co zamierzasz i dokończycie palisady. Czekam na efekt końcowy 
- terlica
- 500p

- Od: 24 mar 2013, o 07:26
constancjo Tak to Haendel(poczytałam i wszystko pasuje)
Ona u mnie dwie zimy przeżyła,bo sadziłam ją na jesieni 2011. W zeszłym roku nie była jeszcze zbyt duża ( ok.1 m wys.) U mnie ma pod stopami korę,którą na zimę zagarniam na pędy i usypuję z niej kopczyki ( wysoko,ile się da,ewentualnie zwiążę sznurkiem,żeby mi wiatr nie rozdmuchiwał) Zimy obie przeżyła bez problemu,a rośnie ona wyjątkowo nieszczęśliwie,bo na zachodniej ścianie,a ja mieszkam na górce i nie mam sąsiada z tej strony,więc rośnie na największym za przeproszeniem wypiz...owie. Jestem z niej bardzo zadowolona,bo jak pisałam wyżej,na moich pozostałych różach kwiaty już dogorywają ,gdzieś tam plącze się pojedynczy pąk,a ta szaleje, jakby zapomniała,że jesień idzie!
Na nic mi ,tfutfu , do tej pory nie chorowała. Posadzona do zwykłej ziemi ogrodowej (bez kompostu,bo jeszcze wtedy nie miałam, bez obornika i innych cudów) Nawożona tylko i wyłącznie gnojówką z pokrzyw. I taka jej nie byłam pewna,że nawet jej porządnej podpory nie zrobiłam,ale na wiosnę koniecznie się nią zajmę. Ło matko,ale się rozpisałam!? A ta Bordure Rose, bardzo ładna,skąd zamawiasz? Pokażę jeszcze jak wygląda cała i zaznaczyłam krzyżykiem pęd jaki wypuściła w tym roku po pierwszym kwitnieniu
Właśnie myślałam,żeby jej ( po prawej) do towarzystwa Aleksandra McKenzie dosadzić.

Aniu sweety dla Ciebie zdjęcie jak najbardziej z góry mogłam (mam dach kopertowy i brak balkonu
)
Po lewej piwonie,wsadziłam tam jeszcze lilie i wsadzę tulipany. Po prawej będzie rabata różana.

Aniu anym efekt końcowy najpiękniejszy będzie pewnie w czerwcu 2014
Pewnie się pochwalę.
Hibiskus bylinowy kwitnie ślimakami

Powojnik polish spirit - rośnie od południa a wiało dzisiaj tak,jak widać na zdjęciu

Smacznego!

Słoneczniki mojego męża,posadzone na sąsiedniej działce,obiecał,że jak wygra w totka,to ją kupi dla siebie ,a ja będę mogła robić z naszym ogrodem co mi się tylko spodoba! No to pomóżcie mi wytypować 10 wygranych cyfr ( 10 ,bo M gra tylko w multilotka )

Michale pani kotowa już zdrowa, właśnie upolowała ptaka! Upolowała i nie zjadła! Zostawiła dla psa.

Aniu sweety dla Ciebie zdjęcie jak najbardziej z góry mogłam (mam dach kopertowy i brak balkonu
Po lewej piwonie,wsadziłam tam jeszcze lilie i wsadzę tulipany. Po prawej będzie rabata różana.

Aniu anym efekt końcowy najpiękniejszy będzie pewnie w czerwcu 2014
Hibiskus bylinowy kwitnie ślimakami

Powojnik polish spirit - rośnie od południa a wiało dzisiaj tak,jak widać na zdjęciu

Smacznego!

Słoneczniki mojego męża,posadzone na sąsiedniej działce,obiecał,że jak wygra w totka,to ją kupi dla siebie ,a ja będę mogła robić z naszym ogrodem co mi się tylko spodoba! No to pomóżcie mi wytypować 10 wygranych cyfr ( 10 ,bo M gra tylko w multilotka )

Michale pani kotowa już zdrowa, właśnie upolowała ptaka! Upolowała i nie zjadła! Zostawiła dla psa.
Pozdrawiam-Ewa
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Dziękuję
Sporo miejsca 
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Ewcia Diablik dziś z rana przyniósł pieska ziemnego i zeżarł go w całości
Pierwszy raz taki incydent miał miejsce, do tej pory zjadały jedynie uszy i czubek głowy. Ostatnio moje koty też są takie łowne. A robota w niedzielę w moim przypadku bardzo dobrze wychodzi, mimo uroków rzucanych przez niektóre baby ze wsi 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewka - co Ty tam nawyrabiałaś! Jakże on, biedny, kosiareczką przejedzie, no jakże?
Ale ładnie... muszę do Ciebie przyjechać!
Ale ładnie... muszę do Ciebie przyjechać!
- terlica
- 500p

heh i co? udajecie wszyscy,że nie doczytaliście tego postu,zdjęcia przejrzeli i poszli ... A gdzie 10 cyfr na totka, ja się pytam?!
Michale jakoś mi tak w życiu wypadło,że na mycie okien okazuję się,że mam czas tylko w niedzielę! i co? i myję, ale ja w którejś tam linii zabudowy od głównej drogi mieszkam i mało koło mnie domów ,więc mogę robić co chce
MaGorzatko ano teraz mu będzie mega-wygodnie kosiareczką, bo przy palisadzie (od trawnika) na wysokość gruntu umieszczona jest kostka brukowa i M będzie sobie kółeczkiem kosiareczki po tej kostce zapierdzielać!
A przyjechać musisz,to fakt!
Michale jakoś mi tak w życiu wypadło,że na mycie okien okazuję się,że mam czas tylko w niedzielę! i co? i myję, ale ja w którejś tam linii zabudowy od głównej drogi mieszkam i mało koło mnie domów ,więc mogę robić co chce
MaGorzatko ano teraz mu będzie mega-wygodnie kosiareczką, bo przy palisadzie (od trawnika) na wysokość gruntu umieszczona jest kostka brukowa i M będzie sobie kółeczkiem kosiareczki po tej kostce zapierdzielać!
A przyjechać musisz,to fakt!
Pozdrawiam-Ewa
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ewcia witaj powstaje właściwie już jest piękny ogród, będę zaglądać i podziwiać Twoje osiągnięcia.Cudowne posągi, zdobią ogród .Obejrzeli i nie poszli tylko czytali do końca.numery na totka podam dopiero jutro jak mi wróżbita odpisze. 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ewuniu efekty
Efektywnie wykorzystaliście weekend
Efektywnie wykorzystaliście weekend
- anym

Ewka
liczb Ci nie podam bo ja kompletnie nie mam szczęścia w totku a trochę się grało
A czemuż to Twój eM nie pozwala Ci realizować się w ogrodzie?
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wiem, ja wiem - bo chciałby wszystko KOSIARKOWAĆ! A Ona tu z kwiatkami!anym pisze:Ewkaliczb Ci nie podam bo ja kompletnie nie mam szczęścia w totku a trochę się grało
![]()
- anym

A to z niego gagatek
kosiarkowac lubi
za parę lat to mu się znudzi, życzę Ci tego Ewka 
- terlica
- 500p

witaj jonatanko zapraszam Cię serdecznie 
Agnieszko dzisiaj skończyliśmy,ale było już za ciemno na foto
Aniu taa,szczęścia nie mam, mój M mówi,że nie wygrywa,bo ja nie wierzę! wymówka!
MaGorzatko jak się chce odpowiedzieć,to paluszek w górę ;-P
a teraz zdjęcie dla anym co ma mi powiedzieć ,dla czego mój red baron jest green

i mam wrażenie,że właśnie tego powojnika dusi,bo od kilku dni zauważyłam,że powojnik usycha (ale szczerze mówiąc podejrzewam tez kota)
to zdjęcie jest sprzed tygodni,ale on wygląda tak samo,tylko powojnik gorzej.
Agnieszko dzisiaj skończyliśmy,ale było już za ciemno na foto
Aniu taa,szczęścia nie mam, mój M mówi,że nie wygrywa,bo ja nie wierzę! wymówka!
MaGorzatko jak się chce odpowiedzieć,to paluszek w górę ;-P
a teraz zdjęcie dla anym co ma mi powiedzieć ,dla czego mój red baron jest green

i mam wrażenie,że właśnie tego powojnika dusi,bo od kilku dni zauważyłam,że powojnik usycha (ale szczerze mówiąc podejrzewam tez kota)
to zdjęcie jest sprzed tygodni,ale on wygląda tak samo,tylko powojnik gorzej.
Pozdrawiam-Ewa