Pustynni strażnicy - Spy
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pustynni strażnicy - Spy
Dzięki za komentarze. Największy i najpiękniejszy kwiat w kolekcji, więc kilka fotek musiało pójść do kosza, żeby te pokazać 

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/

/Pustynni Strażnicy/
- Malachitek
- 1000p 
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obejrzałam wątek i chociaż ja niezbyt kaktusowa, to muszę przyznać, że niektóre naprawdę wyglądają niesamowicie - cierni u ciebie pod dostatkiem   ale oczywiście sukulenty jeszcze lepsze (z mojej perspektywy oczywiście
  ale oczywiście sukulenty jeszcze lepsze (z mojej perspektywy oczywiście   )
 )
No i nawet domek dla świnki morskiej gdzieś tam na początku wątku mi mignął - widzę, że jesteś "wielozadaniowy" może bym moim stworom taki ulepiła...
 może bym moim stworom taki ulepiła...

ale oczywiście sukulenty jeszcze lepsze (z mojej perspektywy oczywiście
  ale oczywiście sukulenty jeszcze lepsze (z mojej perspektywy oczywiście   )
 )No i nawet domek dla świnki morskiej gdzieś tam na początku wątku mi mignął - widzę, że jesteś "wielozadaniowy"
 może bym moim stworom taki ulepiła...
 może bym moim stworom taki ulepiła...- Spy
Dziękuję za miłe słowa  Roślinki aż nabrały witalności z dumy.
 Roślinki aż nabrały witalności z dumy.
Co Wy z tym domkiem Jakiś czas temu został postawiony nowy, bo się gryzoniowi urosło
 Jakiś czas temu został postawiony nowy, bo się gryzoniowi urosło  Ofocę przy okazji.
 Ofocę przy okazji.
A teraz świeżynka na zakończenie sezonu. Tefrokaktus bałwanus. No, bałwanus to dopiero się ulepi, ale fundament już jest 

Drobny off-top dla Żanety
 .
.
 .
.

Roślinki aż nabrały witalności z dumy.
 Roślinki aż nabrały witalności z dumy.Co Wy z tym domkiem
 Jakiś czas temu został postawiony nowy, bo się gryzoniowi urosło
 Jakiś czas temu został postawiony nowy, bo się gryzoniowi urosło  Ofocę przy okazji.
 Ofocę przy okazji.A teraz świeżynka na zakończenie sezonu. Tefrokaktus bałwanus. No, bałwanus to dopiero się ulepi, ale fundament już jest

Drobny off-top dla Żanety
 .
. .
.Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/

/Pustynni Strażnicy/
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
O nie....Jak mi miło...Ja tam chcę i to już...!!  
   Dziękuję, Krzysztofie
 Dziękuję, Krzysztofie  

A bałwanusa też mam, tylko już z łepetyną. Twój jednak zdecydowanie ładniejszy, bo taki malusi 

Ale mi tęsknoty zadałeś, ale dziękuję!!!

Dziękuję, Krzysztofie
 Dziękuję, Krzysztofie  
 A bałwanusa też mam, tylko już z łepetyną. Twój jednak zdecydowanie ładniejszy, bo taki malusi

Ale mi tęsknoty zadałeś, ale dziękuję!!!
Fajny tefrokaktus bałwanus 

- Phacops
- 1000p 
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Czyli się doczekałeś.....
a jak się ma hakuj-jo?
Moje subdendaty to ładnie poszły nie poznał byś ich.....

a jak się ma hakuj-jo?
Moje subdendaty to ładnie poszły nie poznał byś ich.....
- Spy
Zuza, Żaneta- dzięki. Mam nadzieję tylko, że nie będę musiał czekać na odrost 2 lata, jak Magda   

Phacops- ano, doczekałem. Miód dla oczu i radocha.
Japoniec się trzyma, ale na razie bardzo powoli rośnie. Będzie mieć dużo odrostów, bo już widzę zaczątki pomponików.
Moje subdenudaty złapały grzyba, dziś kupię środek i spryskam, może jeden się uratuje.

A tutaj wrzucam postęp we wzroście dzielnych siewek Gymnocalycium Im starsze, tym ładniejsze.
 Im starsze, tym ładniejsze.

Images uploaded with ImageShack.us

Phacops- ano, doczekałem. Miód dla oczu i radocha.
Japoniec się trzyma, ale na razie bardzo powoli rośnie. Będzie mieć dużo odrostów, bo już widzę zaczątki pomponików.
Moje subdenudaty złapały grzyba, dziś kupię środek i spryskam, może jeden się uratuje.

A tutaj wrzucam postęp we wzroście dzielnych siewek Gymnocalycium
Images uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/

/Pustynni Strażnicy/
- piasek pustyni
O qrcze... masz rękę do tych wysiewów, nie ma co..."Ładniejsze" to mało powiedziane, to są cuda! Oby dalej zdrowo rosły!

- Spy
Jeszcze takiej ręki nie mam, jakbym chciał. Najgorzej, jak wysiejesz a tu prawie nic nie wschodzi (nawet po przesuszeniu).piasek pustyni pisze:O qrcze... masz rękę do tych wysiewów, nie ma co..."Ładniejsze" to mało powiedziane, to są cuda! Oby dalej zdrowo rosły!
Widzę pojawił się w wątkach temat grzybowy, więc pokazuję co wyłapałem ostatnio w lasku. Właśnie wtedy cyknąłem te zdjęcia dla Ciebie. Przez trzy dni po pracy wracałem z ok. 50 sztukami zajączków i kilkoma podgrzybkami. Opłaciło się wejść w kilka pajęczyn i być pokąsanym przez komary

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/

/Pustynni Strażnicy/
- piasek pustyni
Ty chyba chcesz, żebym padła na zawał  Ileż cudowności...Zajączków nie widziałam już ho ho...rzeczywiście, warto było wleźć w te pajęczyny. Ja raz "kozią brodę" znalazłam i to był mój największy sukces, bo w naszych lasach zajączków to nie wiem, chyba tylko nieliczni znajdują, ale nie wiem o tym. Kurki i podgrzybki - tego dużo. Ale Wam zazdroszczę - mówię zupełnie serio! Dla mnie to cała wyprawa, więc póki Maluch jeszcze Maluch, to nawet i w tym roku jeszcze nie pojedziemy. Pozostaje mi popatrzeć na Wasze zbiory. "Zazdraszczam" szczerze!
 Ileż cudowności...Zajączków nie widziałam już ho ho...rzeczywiście, warto było wleźć w te pajęczyny. Ja raz "kozią brodę" znalazłam i to był mój największy sukces, bo w naszych lasach zajączków to nie wiem, chyba tylko nieliczni znajdują, ale nie wiem o tym. Kurki i podgrzybki - tego dużo. Ale Wam zazdroszczę - mówię zupełnie serio! Dla mnie to cała wyprawa, więc póki Maluch jeszcze Maluch, to nawet i w tym roku jeszcze nie pojedziemy. Pozostaje mi popatrzeć na Wasze zbiory. "Zazdraszczam" szczerze!

Ileż cudowności...Zajączków nie widziałam już ho ho...rzeczywiście, warto było wleźć w te pajęczyny. Ja raz "kozią brodę" znalazłam i to był mój największy sukces, bo w naszych lasach zajączków to nie wiem, chyba tylko nieliczni znajdują, ale nie wiem o tym. Kurki i podgrzybki - tego dużo. Ale Wam zazdroszczę - mówię zupełnie serio! Dla mnie to cała wyprawa, więc póki Maluch jeszcze Maluch, to nawet i w tym roku jeszcze nie pojedziemy. Pozostaje mi popatrzeć na Wasze zbiory. "Zazdraszczam" szczerze!
 Ileż cudowności...Zajączków nie widziałam już ho ho...rzeczywiście, warto było wleźć w te pajęczyny. Ja raz "kozią brodę" znalazłam i to był mój największy sukces, bo w naszych lasach zajączków to nie wiem, chyba tylko nieliczni znajdują, ale nie wiem o tym. Kurki i podgrzybki - tego dużo. Ale Wam zazdroszczę - mówię zupełnie serio! Dla mnie to cała wyprawa, więc póki Maluch jeszcze Maluch, to nawet i w tym roku jeszcze nie pojedziemy. Pozostaje mi popatrzeć na Wasze zbiory. "Zazdraszczam" szczerze!- Spy
W takim razie teraz, to już padniesz  Przejechałem się właśnie rowerkiem do lasu i niedawno wróciłem, a oto co znalazłem. Takich maluchów, to jeszcze nie udało mi się trafić
 Przejechałem się właśnie rowerkiem do lasu i niedawno wróciłem, a oto co znalazłem. Takich maluchów, to jeszcze nie udało mi się trafić   Ciekawe ile tak sobie musiały rosnąć. Jeszcze tylko znajdę prawdziwka i mogę kończyć sezon grzybobrania
  Ciekawe ile tak sobie musiały rosnąć. Jeszcze tylko znajdę prawdziwka i mogę kończyć sezon grzybobrania  O to nie będzie trudno, bo czeka wypad do Świętoszowa
 O to nie będzie trudno, bo czeka wypad do Świętoszowa 

Przejechałem się właśnie rowerkiem do lasu i niedawno wróciłem, a oto co znalazłem. Takich maluchów, to jeszcze nie udało mi się trafić
 Przejechałem się właśnie rowerkiem do lasu i niedawno wróciłem, a oto co znalazłem. Takich maluchów, to jeszcze nie udało mi się trafić   Ciekawe ile tak sobie musiały rosnąć. Jeszcze tylko znajdę prawdziwka i mogę kończyć sezon grzybobrania
  Ciekawe ile tak sobie musiały rosnąć. Jeszcze tylko znajdę prawdziwka i mogę kończyć sezon grzybobrania  O to nie będzie trudno, bo czeka wypad do Świętoszowa
 O to nie będzie trudno, bo czeka wypad do Świętoszowa 

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/

/Pustynni Strażnicy/
- piasek pustyni
Wiesz co...masz rację, jeszcze siedzę, ale oczom nie wierzę  

takich maluchów to pozazdrościć, mówię szczerze i otwarcie. Gratuluję 

Tego prawdziwka życzę z całego serca!
Jeśli kiedyś tego nie mówiłam, mówię teraz: Wasze tereny, z których widać najukochańsze Karkonosze, są dla mnie najpiękniejsze na świecie. Tam wszystko macie piękne - i grzyby jak się okazuje też. Ciągnie mnie tam wszystko. Czas chyba odświeżyć stare ścieżki i szlaki...

takich maluchów to pozazdrościć, mówię szczerze i otwarcie. Gratuluję

Tego prawdziwka życzę z całego serca!
Jeśli kiedyś tego nie mówiłam, mówię teraz: Wasze tereny, z których widać najukochańsze Karkonosze, są dla mnie najpiękniejsze na świecie. Tam wszystko macie piękne - i grzyby jak się okazuje też. Ciągnie mnie tam wszystko. Czas chyba odświeżyć stare ścieżki i szlaki...

- blabla
- -Moderator Forum-. 
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Te grzyby to nie przypadkiem http://pl.wikipedia.org/wiki/Borowik_ponury  Ja bym z nimi uważał.

Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek

Mój wątek
- piasek pustyni
Ale masz oko Tomku! Ale niech się Krzysztof wypowie, bo własnymi rękoma zbierał, to pewnie i przyrówna, czy się zgadza. Ja zawsze chodzę z fachowcem, i falbanek i blaszek nie zbieram, ale o resztę pytam 

- Spy
Sprawdziłem dla pewności czy nie sinieje po przecięciu, ale jest w porządku. To podgrzybki.

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/

/Pustynni Strażnicy/