Według mnie ta wysoka to BLACK KORAL ta zielona to HAHNI no i najbardziej popularna GWINEJSKA
 Według mnie ta wysoka to BLACK KORAL ta zielona to HAHNI no i najbardziej popularna GWINEJSKA 
-- 2 lip 2013, o 22:48 --
Twoja kolekcja na pewno nie skończy się na tych trzech odmianach... Coś o tym wiem
 mam już ponad 10 odmian
 mam już ponad 10 odmian 

mam już ponad 10 odmian
 mam już ponad 10 odmian 

mój najnowszy nabytek mini cylindrica
 mój najnowszy nabytek mini cylindrica 

ciekawe jak będą wyglądać jej  kwiatki...Ale chyba różne gatunki tej roślinki kwitną  podobnie
  ciekawe jak będą wyglądać jej  kwiatki...Ale chyba różne gatunki tej roślinki kwitną  podobnie 

Nikt się nie pochwali
  Nikt się nie pochwali 

ja tam pochwalę się, jak tylko dotrą do mnie i zadomowią się w nowych, trochę spartańskich warunkach
 ja tam pochwalę się, jak tylko dotrą do mnie i zadomowią się w nowych, trochę spartańskich warunkach  

Piękne roślinki
 A dokładnie w jakim podłożu u Ciebie rosną? Z góry widać kamyczki ,a co dalej? Świetnie to wygląda
  A dokładnie w jakim podłożu u Ciebie rosną? Z góry widać kamyczki ,a co dalej? Świetnie to wygląda 

A balkon masz osłonięty od słońca bo z doświadczenia wiem że słońce po prostu spali liście
 A balkon masz osłonięty od słońca bo z doświadczenia wiem że słońce po prostu spali liście  Dostałam kiedyś od koleżanki sansevierkę a raczej jej "zwłoki" .Liście były praktycznie brązowe ,a nie już zielone... Nie poddałam się ucięłam liście zostawiając 10 cm łodygi i próbowałam reanimować ... I udało się
 Dostałam kiedyś od koleżanki sansevierkę a raczej jej "zwłoki" .Liście były praktycznie brązowe ,a nie już zielone... Nie poddałam się ucięłam liście zostawiając 10 cm łodygi i próbowałam reanimować ... I udało się  

To naprawdę żelazna roślinka, uwielbiam ją
  To naprawdę żelazna roślinka, uwielbiam ją