Mój ogród -mój raj cz.2
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród -mój raj cz.2
Bożenko witaj , nie do końca wyszła mi ta cienista rabata ,bo M stwierdzil że musi przyciąć daglezje ,ale i tak posadziłam co chciałam ,hortensje ,hosty zurawki ,w bardziaj naslonecznionym miejscu liliowce pwionie ,a na patelni znalazły miejsce trawy Red Baron , piórkówka-czarna trawa Moudry , Hakonechloa macra'All Gold',pomieszane z poplątanym

Marzenko u mnie na patelni Hakonechloa macra'All Gold' zrobila się bardzo marniutka
- w porę zdążyłam z przesadzeniem, ale być może dlatego że u mnie piachy 
Pozdrawiam. Ewa
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uwielbiam jak coś nowego się dzieje! Zapowiada się fajnie, miły zakatek. Hosty super pod tym świerkiem. Ja swój świerk spacyfikowałam i będzie przycinany na okrągło. Nie będzie cienia dla host! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzenko te trawa red Baron to taka czerwona
muszę się za nią obejrzeć , bo mi się też podoba
a zdobyłaś już czerwoną pysznogłówkę
muszę się za nią obejrzeć , bo mi się też podoba
a zdobyłaś już czerwoną pysznogłówkę
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Halo Marzenko, jakieś zdjęcia poprosimy!!!
Najchętniej domowe roślinki, już mnie męczą te działkowe cudności, a Ty masz tyle hojek do pokazania
widziałam że coś tam ostatnio kupowałaś

Najchętniej domowe roślinki, już mnie męczą te działkowe cudności, a Ty masz tyle hojek do pokazania
widziałam że coś tam ostatnio kupowałaś
Pozdrawiam, Agata.
- marzena06

Bożenko mam już czerwoną pysznogłówkę ,nasza beatab Beatka mi ją dała ,posadzona już rośnie w docelowym miejscu,
pomidorzanka Aga a co mam Wam domówkę pokazywać jak wszystko w ogrodzie takie piękne ,dzisiaj urządziłam sobie wypad do ogrodniczych i przywiozłam skalary ,bocje, glonojady do akwarium
w ogrodniczych jak zapytałam o hortensje to zrobili takie oczy ,że obróciłam się i wyszłam
za to w Kauflandzie było takie oncidum ,że 2 razy przeszłam aby je obejrzeć cudo
takasobie Miłko ja świerki mam - daglezje czy coś takiego ,szyszek z nich ogrom ,ściółkuje nimi hosty a potem wysiewa się tego multum, wysadzam na sąsiednią działkę ,którą zagospodarowuję nadwyżkami z ogrodu
mewa Ewuniu ,tak do końca to nie jest tak mocno nasłonecznione to miejsce gdzie posadziłam Hakonechloa ,zobaczymy jak sobie będzie radzić ,ewentualnie przesadzę
grazynarosa22 ja odpoczywam w ogrodzie , a że umorusana i upaćkana od wody ,no cóż
zaległe ogrodowe
róża okrywowa Lipstick,rozrasta się w ekspresowym tempie mam ją dopiero miesiąc ,a 2 żurawki musiałam przesadzić,z pozostałymi różami tej odmiany przypuszczam że będzie podobnie

moja ulubiona hortensja

gaura

sedum tym roku jakoś później zaczynają kwitnienie ,ten zaczął pierwszy

liatria

pomidorzanka Aga a co mam Wam domówkę pokazywać jak wszystko w ogrodzie takie piękne ,dzisiaj urządziłam sobie wypad do ogrodniczych i przywiozłam skalary ,bocje, glonojady do akwarium
takasobie Miłko ja świerki mam - daglezje czy coś takiego ,szyszek z nich ogrom ,ściółkuje nimi hosty a potem wysiewa się tego multum, wysadzam na sąsiednią działkę ,którą zagospodarowuję nadwyżkami z ogrodu
mewa Ewuniu ,tak do końca to nie jest tak mocno nasłonecznione to miejsce gdzie posadziłam Hakonechloa ,zobaczymy jak sobie będzie radzić ,ewentualnie przesadzę
grazynarosa22 ja odpoczywam w ogrodzie , a że umorusana i upaćkana od wody ,no cóż
zaległe ogrodowe
róża okrywowa Lipstick,rozrasta się w ekspresowym tempie mam ją dopiero miesiąc ,a 2 żurawki musiałam przesadzić,z pozostałymi różami tej odmiany przypuszczam że będzie podobnie

moja ulubiona hortensja

gaura

sedum tym roku jakoś później zaczynają kwitnienie ,ten zaczął pierwszy

liatria

-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Pozdrawiam, Agata.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Te róże są urocze! Wręcz apetyczne! A to różowe, to gaura? Miałam kiedyś, ale takie solidne to to nie było
! Cudo!
Miłka
- marzena06

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...a jak teraz wygląda kaskada ...
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Marzenko- ta "moja ulubiona" hortensja - to ode mnie wiosną dostałaś????? bo właśnie tą przypomina????
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Twoja ulubiona to też i moja ulubiona, ale jeszcze na starym ogrodzie, muszę jej na nowym dobre miejsce poszukać 
- marzena06

Beatko tak to od Ciebie ,znasz jej nazwę???a i mam dla Ciebie jeszcze jedną hortensjową zagadkę ty na pewno z nią sobie poradzisz,najpierw kwiat był kulisty biały a teraz zaczęła się wybarwiać na różowo ,coś wspaniałego,w najbliższym czasie wstawię jej fotkę to sama zobaczyszbeatab pisze:Marzenko- ta "moja ulubiona" hortensja - to ode mnie wiosną dostałaś????? bo właśnie tą przypomina????
iwona0042 Iwonka , zazdroszczę Tobie ,masz 2 ogrody przenosisz do nowego to co Tobie akurat pasuje i w ten sposób tworzysz nowe przepiękne kompozycje w ogrodzie
lora Marysiu na kaskadzie zmieniam trochę nasadzenia ,co niektóre roślinki są zbyt ekspansywne,dlatego też je usuwam
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Marzenko - nie znam nazwy - ale przecież już sama ją nazwałaś " Moja Ulubiona" - czy to zła nazwa???
Dałam ją tobie by mieć miejsce na Pinki Wynki- i ona coś mi nie zakwitła w tym roku - może to z powodu wiosennej przeprowadzki- albo ten dereń za blisko
Dałam ją tobie by mieć miejsce na Pinki Wynki- i ona coś mi nie zakwitła w tym roku - może to z powodu wiosennej przeprowadzki- albo ten dereń za blisko
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Marzenko gdzieś Cię zgubiłam,ale znalazłam. Cóż mam powiedzieć,gdybym zaczęła wymieniać co masz pięknego w ogrodzi nie starczyłoby strony
. Kwiaty, warzywnik domowe,kiedy ty to ogarniasz? A i miłość do plaskaczy ci nie minęła
Pozdrawiam gorąco.
Pozdrawiam gorąco.