Piękne te ostatnie dwie dalie - ta koralowa cudmiódultramaryna! Języczkę mam dopiero co dostaną więc na kwiatki pewnie poczekam!
Kwiatki prawie wszystkie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiatki prawie wszystkie
Irminko czy ja dobrze widzę ? marcinki już Ci kwitną
Piękne te ostatnie dwie dalie - ta koralowa cudmiódultramaryna! Języczkę mam dopiero co dostaną więc na kwiatki pewnie poczekam!
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko - co Ty będziesz z tak daleka wozić piasek od Marzenki, weź lepiej ode mnie 
Moje marcinki mają ładne pąki, dziś je oglądałam. Byłam też w moim lasku - ach, ile grzybów!
Moje marcinki mają ładne pąki, dziś je oglądałam. Byłam też w moim lasku - ach, ile grzybów!
- irminka

Gosiu, koniecznie wyślę męża po piasek do szałwii, kocimiętek i lawendy , ale przede wszystkim NA GRZYBY, bo cały w nerwach, że mało znajduje. Naprawdę tyle grzybów jest? Jakie, nie mogę nie zapytać
Ja czekam tylko na opieńki, znam grzyby i miejsce!!!
Malwy, ostatnie kwiaty, ale jakie śliczne

'Jutro będzie bardzo ładnie, komfortowo i optymalnie', z prognozy pogody
Malwy, ostatnie kwiaty, ale jakie śliczne

'Jutro będzie bardzo ładnie, komfortowo i optymalnie', z prognozy pogody
- Maska

- Kontakt:
Irminko zapraszam do siebie są tam dzielżany od Ciebie
Te dalie oprócz koloru mają układ płatków śliczny!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e2 ... 9c1f2.html a co to za kwiat?
a dużo masz tych marcinków?
Te dalie oprócz koloru mają układ płatków śliczny!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e2 ... 9c1f2.html a co to za kwiat?
a dużo masz tych marcinków?
- irminka

Masko, tych marcinków mam całe pole i chętnie się podzielę! Żółty kwiatek to właśnie jest języczka.
MOJE WRZOSOWISKO na dwa pas czyli dwa kroki. Ale nie zrezygnuję i dodam jeszcze jeden rządek w tym roku, bo mimo że takie marne, to podobają mi się bardzo. I znowu, za budynkiem gospodarczym, od strony ulicy, miałabym właściwie już gotową łączkę na wrzosy, z odpowiednią ziemią, ale jak tak dalej będzie, to co z moim ogrodem

MOJE WRZOSOWISKO na dwa pas czyli dwa kroki. Ale nie zrezygnuję i dodam jeszcze jeden rządek w tym roku, bo mimo że takie marne, to podobają mi się bardzo. I znowu, za budynkiem gospodarczym, od strony ulicy, miałabym właściwie już gotową łączkę na wrzosy, z odpowiednią ziemią, ale jak tak dalej będzie, to co z moim ogrodem

-
MaGorzatka
Irminko - znalazłam 3 prawdziwki, 1 kozaka czerwonego i resztę szarych; dużo też niestety było z robalami. A wiesz, że Twoje ceglaste dzielżany mi zniknęły? A dokładnie pamiętam, gdzie je sadziłam, nawet oznakowałam patyczkami, na wiosnę nic nie wyszło w tym miejscu spod ziemi
.
Irminko - czy byłaś w markecie na O.? Podobno są szachownice kostkowate - jutro się wybieram!
Irminko - czy byłaś w markecie na O.? Podobno są szachownice kostkowate - jutro się wybieram!
- irminka

Gosiu, to grzyby z 'naszego' lasu. Dzielżany podzielę Ci na wiosnę, bo to jest korzystniejsze, dobrze?
Z zakupów w markecie zrezygnowałam, bo byłam na targach w Koszalinie. I nie planując niczego specjalnego, zrobiłam dużo ładnych zakupów. Floksy, jeżówki, liliowce, trawa, dwie róże bez nazwy

Pochwalę kwiaty. Nad tymi jasnymi floksami nie zastanawiałam się ani minuty, róże też mnie z miejsca oczarowały. Ta 'landrynkowa' w naturze jest ciekawsza, ma to 'coś', czego nie nazwę

Z zakupów w markecie zrezygnowałam, bo byłam na targach w Koszalinie. I nie planując niczego specjalnego, zrobiłam dużo ładnych zakupów. Floksy, jeżówki, liliowce, trawa, dwie róże bez nazwy

Pochwalę kwiaty. Nad tymi jasnymi floksami nie zastanawiałam się ani minuty, róże też mnie z miejsca oczarowały. Ta 'landrynkowa' w naturze jest ciekawsza, ma to 'coś', czego nie nazwę

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Właśnie to nienazwane jest w tej zabawie najlepsze
Dobrze to,IRMINKO,ujęłaś
Wieczorne pozdrowienia,
Sławek
Dobrze to,IRMINKO,ujęłaś
Wieczorne pozdrowienia,
Sławek
- kamil888
- 500p

- Od: 26 lip 2012, o 17:59
Witam w sobotni wieczór
Irminko piękny ogród.
Dalia są fantastyczne a wrzosowisko cudne
Jak się wabi kotek?
Irminko piękny ogród.
Jak się wabi kotek?
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Irminko, zdradź tajemnicę , jak siejesz i sadzisz rośliny, że tworzą takie łączki? Czy nie jest trudno oplewić taka łączkę, swoisty drobiazg kwiatowy? Rośliny same sie sieją z roku na rok, a ty tylko dosadzasz niektóre? Nie moge wyjść z podziwu. Masz swoisty styl ogrodu i sposób fotografowania. Jesteś ogrodową artystką.
- Maska

- Kontakt:
Irminko ten zestaw kupuję!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b6 ... b0b28.html
Czy uda mi się w tym roku znaleźć takie pyszności. Na placu u nas grzyby z okolic Szczecina
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b6 ... b0b28.html
Czy uda mi się w tym roku znaleźć takie pyszności. Na placu u nas grzyby z okolic Szczecina
- irminka

Kamilu, jak miło napisałeś o biednych wrzosach, teraz już na pewno zadbam o nie bardziej! Kotka to Szara, mam jeszcze Rudą, ale ta na wiecznych łowach jest 
Grażynko, prawdziwe i porządne czyszczenie rabat odbywa się głównie na wiosnę, muszę pomóc pierwszym wiosennym kwiatom przedrzeć się przez trawy, chwasty, które są silne i chciałyby być właśnie ' najpierwsze'. Potem nie mają już szans, bo spod ziemi ruszają cebule wszelakie, rośliny, o których zapomniałam, kwiaty, które wysiewają się same. I w ten gąszcz potrafię jeszcze coś dosadzić w sezonie. Jest bardzo, bardzo gęsto ( może dlatego monardy złapały mączniaka?) Czasami mi naprawdę żal, że w tłoku kwiaty nie pokazują swojego indywidualnego piękna, tylko 'pracują' na rzecz kolorowych obrazów
Ciąg dalszy zakupów

Taki gratisik, ten pierwszy

Liliowiec Pardon Me, który jest tak zwarty jak Stella d'Oro i ma niewielki, ale mocny w kolorze kwiat

Większość kwiatów kupiłam u znanego mi wcześniej bardzo sympatycznego małżeństwa spod Olsztyna, ich szkółka przymierza się wkrótce do sprzedaży internetowej. Sadzonki piękne, w dużym wyborze, oznaczone kolorowymi dwustronnymi etykietami. Najbardziej ujęło mnie to, że kiedy zapytałam o nieosiągalną rutewkę Delawaya i okazało się, że na targi jej nie dowieźli, a usłyszeli, że to takie chciejstwo, zaproponowali kontakt mailowy i obiecali przesyłkę. Pełny profesjonalizm.

W tym dniu miałam dużego farta, bo dwa stoiska dalej czekała na mnie moja rutewka, piękny drobiażdżek

Sławku, fotka dla Ciebie, przez podwójną analogię

Masko, te zakupy sierpniowe uważam za najbardziej udane, jest czas, by rośliny zadomowiły się w ogrodzie, no i nie kupowałam kota w worku. Różowe różyczki mają taką perłową poświatę, śniłyby mi się po nocach, gdybym ich nie wzięła

Grażynko, prawdziwe i porządne czyszczenie rabat odbywa się głównie na wiosnę, muszę pomóc pierwszym wiosennym kwiatom przedrzeć się przez trawy, chwasty, które są silne i chciałyby być właśnie ' najpierwsze'. Potem nie mają już szans, bo spod ziemi ruszają cebule wszelakie, rośliny, o których zapomniałam, kwiaty, które wysiewają się same. I w ten gąszcz potrafię jeszcze coś dosadzić w sezonie. Jest bardzo, bardzo gęsto ( może dlatego monardy złapały mączniaka?) Czasami mi naprawdę żal, że w tłoku kwiaty nie pokazują swojego indywidualnego piękna, tylko 'pracują' na rzecz kolorowych obrazów
Ciąg dalszy zakupów

Taki gratisik, ten pierwszy

Liliowiec Pardon Me, który jest tak zwarty jak Stella d'Oro i ma niewielki, ale mocny w kolorze kwiat

Większość kwiatów kupiłam u znanego mi wcześniej bardzo sympatycznego małżeństwa spod Olsztyna, ich szkółka przymierza się wkrótce do sprzedaży internetowej. Sadzonki piękne, w dużym wyborze, oznaczone kolorowymi dwustronnymi etykietami. Najbardziej ujęło mnie to, że kiedy zapytałam o nieosiągalną rutewkę Delawaya i okazało się, że na targi jej nie dowieźli, a usłyszeli, że to takie chciejstwo, zaproponowali kontakt mailowy i obiecali przesyłkę. Pełny profesjonalizm.

W tym dniu miałam dużego farta, bo dwa stoiska dalej czekała na mnie moja rutewka, piękny drobiażdżek

Sławku, fotka dla Ciebie, przez podwójną analogię

Masko, te zakupy sierpniowe uważam za najbardziej udane, jest czas, by rośliny zadomowiły się w ogrodzie, no i nie kupowałam kota w worku. Różowe różyczki mają taką perłową poświatę, śniłyby mi się po nocach, gdybym ich nie wzięła

-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Irminko
.
Najwyraźniej tak właśnie lubisz, żeby kwiaty tworzyły wielobarwne i wielopoziomowe obrazy.
W przeciwnym wypadku zrobiłabyś swój ogród inaczej
, ale wówczas chyba nie byłby taki Twój, jedyny w swoim rodzaju, a dla tych, którzy tak nie potrafią - niezmiennie zdumiewający i zachwycający
.
Tak trzymaj
.
I w tym forum najbardziej pasjonujące jest przełożenie osobowości ogrodników i cech ich charakterów na rodzaje ogrodów i rodzaje sadzonych w nich roślin. Cóż za bogactwo...
.
Jagoda
PS. Szara piękna, ale Ruda też. Może uda Ci się ją upolować
.
Najwyraźniej tak właśnie lubisz, żeby kwiaty tworzyły wielobarwne i wielopoziomowe obrazy.
W przeciwnym wypadku zrobiłabyś swój ogród inaczej
Tak trzymaj
I w tym forum najbardziej pasjonujące jest przełożenie osobowości ogrodników i cech ich charakterów na rodzaje ogrodów i rodzaje sadzonych w nich roślin. Cóż za bogactwo...
PS. Szara piękna, ale Ruda też. Może uda Ci się ją upolować
-
MaGorzatka
Piękne zakupy, gratulacje
Ta bledziutka róża - cudeńko. A ja kupiłam tę szachownicę kostkowatą, nawet dwie paczuszki 
Co do dzielżanów i wiosny - dobrze, bardzo chętnie bo są śliczne; dziękuję
Wczorajsze wydarzenia odebrały mi chęć do pisania i do czegokolwiek. Jednak upiekłam popołudniowe ciasto ze śliwkami na pocieszenie.
Co do dzielżanów i wiosny - dobrze, bardzo chętnie bo są śliczne; dziękuję
Wczorajsze wydarzenia odebrały mi chęć do pisania i do czegokolwiek. Jednak upiekłam popołudniowe ciasto ze śliwkami na pocieszenie.