To jest 'Novalis':)
Różyczka wcześniej miała kolor zimny lawendowy
 , a właśnie trupi kolor, gdy tylko zaczęła rozkwitać
 , a właśnie trupi kolor, gdy tylko zaczęła rozkwitać  , niedługo potem odkryłam, że załapała jakiegoś grzyba, stąd ten kolor i zasychanie pąków.
 , niedługo potem odkryłam, że załapała jakiegoś grzyba, stąd ten kolor i zasychanie pąków.Teraz to brudny lawendowy, brudny róż, jak powiedziałaś

Generalnie, to ciężko jest opisać takie kolory. W realu jest na ogół inne wrażenie.
Rozplenica wschodnia, orientalna, to całkiem inna rozplenica, bardziej "naturalistyczna"
 Mam ją trzeci sezon. Rozrasta się bardziej kępowo i ma bardziej sine, niebieskawe liście. Kłosy tworzy dosyć szybko, już na początku lata.
  Mam ją trzeci sezon. Rozrasta się bardziej kępowo i ma bardziej sine, niebieskawe liście. Kłosy tworzy dosyć szybko, już na początku lata.Podobno przemarza, ale u mnie jeszcze się tak nie zdarzyło.
Bardzo ją lubię. Za jej lekkość i bezpretensjowalność.
Ostatnio widziałam podobną u pamelki
 czyli ostrzejsze klimaty jakoś przetrzymuje
 czyli ostrzejsze klimaty jakoś przetrzymuje  
 Zapytam się mojego szkólkarza, czy jeszcze ją robi, jeśli tak, to wezmę dla Ciebie.

....uciekł, to jeszcze raz....
 ....uciekł, to jeszcze raz.... 

Czułam się jak na prapremierze
  Czułam się jak na prapremierze 
 za dobre chęci i
 za dobre chęci i   , obym tylko nie zapomniała się przypomnieć.
 , obym tylko nie zapomniała się przypomnieć. 
 . Mamy te same rozplenice i widzę, że prezentują się podobnie: Hameln- strojna a Little Bunny - skąpy
 . Mamy te same rozplenice i widzę, że prezentują się podobnie: Hameln- strojna a Little Bunny - skąpy