Ania Zuzia i Chłopaki cz.3
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.3
A kusi mnie jeszcze z czarną porzeczka - a mam jeszcze porcje aronii...
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Aniu mam jeszcze porcję 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- wielkakulka

Rób, ja pójde na działkę nazrywać liści i też robię.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Mój krzak Aronii jakoś bardzo zaniedbany , owoców mało ale duże . spróbuję zrobić z liśćmi maliny , jak będzie smaczny to trzeba będzie zadbać o niego .
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Aniu, wprawdzie obiecałam sobie że nie będę już odwiedzać nowych wątków bo się nie wyrabiam z obecnymi ale tak mnie zaintrygowałaś tą trawą pampasową własnoręcznie wysiewaną, że musiałam. Mam nadzieję że wybaczysz jeżeli nie będę bardzo częstym gościem. Ale z pewnością będę zaglądać bo widzę że uprawiasz sporo warzywek a ja planuję warzywnik. Zresztą już od zeszłego roku
Cennego doświadczenia nigdy dość
A wracając do trawy pampasowej, napisz mi coś więcej o swoich z nią doświadczeniach. Bo podobno przemarza w naszych warunkach. Zimowałaś? Kiedy wysiew? jak długo rośnie, masz foty?
Tyle pytań i żadnych odpowiedzi
A wracając do trawy pampasowej, napisz mi coś więcej o swoich z nią doświadczeniach. Bo podobno przemarza w naszych warunkach. Zimowałaś? Kiedy wysiew? jak długo rośnie, masz foty?
Tyle pytań i żadnych odpowiedzi
- wielkakulka

Odpisałam Ci a to znikneło....
Dopiero wróciłam z działki. Póżniej wstawie fotki siewek, nie wiem czy znajde fotki trawy, bo wtedy kiedy rosła u mnie nie byłam powiązana w żaden spoób z FO, nie miałam potrzeby cykac foty roślinkom
Poszukam, postaram sie odpowiem ci i wstawię zdjęcia. Trawa mi zmarzła po kilku latach rośniecie, bo wsadziłam ja w taka podobną doniczkę jak masz tu na zdjęciu.

Nie chciałam, zeby sie rozrastała za bardzo, a nie pomyslałam, ze przy ostrzejszej zimie -15 / -20 stopni trawa po prostu zmarznie, bo korzenie zamarzną. Przy lżejszych zimach nawet specjalnie jej nie okrywałam, tylko sama trawę łamałam w połowie (zginałam) i owijałam donicę. Była wielka - przerosła mnie -166cm- kwitła, ale kwiaty nie były tak okazałe jak na opakowaniu.
Dopiero wróciłam z działki. Póżniej wstawie fotki siewek, nie wiem czy znajde fotki trawy, bo wtedy kiedy rosła u mnie nie byłam powiązana w żaden spoób z FO, nie miałam potrzeby cykac foty roślinkom

Nie chciałam, zeby sie rozrastała za bardzo, a nie pomyslałam, ze przy ostrzejszej zimie -15 / -20 stopni trawa po prostu zmarznie, bo korzenie zamarzną. Przy lżejszych zimach nawet specjalnie jej nie okrywałam, tylko sama trawę łamałam w połowie (zginałam) i owijałam donicę. Była wielka - przerosła mnie -166cm- kwitła, ale kwiaty nie były tak okazałe jak na opakowaniu.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Aneczko dzięki za nasionka
Dopiero zostały odnalezione
, bo leżały pod stertą rachunków.
Jak myślisz wysiewać teraz, czy wiosną?
Z jakiego to okresu zdjęcie?
Jak myślisz wysiewać teraz, czy wiosną?
Z jakiego to okresu zdjęcie?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Aniu, w tym roku jakiś pomór padł na wiśnie, u mnie w ROD wiśnie są dosłownie łyse.
Ja mam starą odmianę "szklanki" i ta się uchowała, ale jeszcze niedawno widziałam wiśnie z zasychającymi owocami i całkiem bez liści...
Myślę że do aronii liście czarnej porzeczki mogą być lepsze, pięknie pachną.
Ja mam starą odmianę "szklanki" i ta się uchowała, ale jeszcze niedawno widziałam wiśnie z zasychającymi owocami i całkiem bez liści...
Myślę że do aronii liście czarnej porzeczki mogą być lepsze, pięknie pachną.
- wielkakulka

Mariolu zrobiłam z czarna porzeczka i malina - sok pyszny. Mam pondad 7 butelek i słoiczków 250 ml. Dziś ostatnia porcja - będzie jeszcze z 10-12 słoiczków. Fotka z 2008 roku.
Reniu dziewczyny piszą, ze maruna wysiewa się sama i rośnie. Ale ja z siewem poczekam na wiosnę. To chyba jak aksamitki - same wysiewają się jesienią i na wiosne wschodzą. Ale tanrmalne wiewasz wiosna i też rosną.
Reniu dziewczyny piszą, ze maruna wysiewa się sama i rośnie. Ale ja z siewem poczekam na wiosnę. To chyba jak aksamitki - same wysiewają się jesienią i na wiosne wschodzą. Ale tanrmalne wiewasz wiosna i też rosną.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie się zdaje, że maruna to się wysiewa i rośnie na bieżąco w jakimś szalonym cyklu miesięcznym...tak to przynajmniej u mnie wyglada siewki wiosenne mają już pół metra wysokości i kwitną, a w lecie doszły kolejne sztuki...wielkakulka pisze:Mariolu zrobiłam z czarna porzeczka i malina - sok pyszny. Mam pondad 7 butelek i słoiczków 250 ml. Dziś ostatnia porcja - będzie jeszcze z 10-12 słoiczków.
- wielkakulka

Ja mam pierwszy rok i tylko jeden krzaczek, ale ciagle kwitnie. Oberwałam wszystkie suche i myslałam, że juz idzie spać, a on znowu wypuscił kwiatki...sąsiadka zaklepała sobie nasionka...ale robi sie modna maruna...
- renzal

Postaram się w przyszłym tygodniu wysłać Ci nasionka orlików, chyba, że wolisz maleńkie sadzoneczki.
Już nie pamiętam jakie masz.
Już nie pamiętam jakie masz.
- wielkakulka

Reniu spokojnie. Jedne już dostałam a jeszcze jedne maja przyjść z paczuszką....
Obiecałam wstawic fotki z trawą pampasową - tegorocznie wysiewana powinna jeszcze zimę postać w domu. Jakos dużo jej wzeszło.

Kto rozpozna co chodziło u mnie w truskawkach...a teraz chodzi koło modrzewi -

Taki spory robal...
I moje jednoroczne dalie...

i jeszcze jeden gość

i spotkany na targu, tylko niezbyt wyraźna fotka, bo telefonem robiona

Obiecałam wstawic fotki z trawą pampasową - tegorocznie wysiewana powinna jeszcze zimę postać w domu. Jakos dużo jej wzeszło.

Kto rozpozna co chodziło u mnie w truskawkach...a teraz chodzi koło modrzewi -

Taki spory robal...
I moje jednoroczne dalie...

i jeszcze jeden gość

i spotkany na targu, tylko niezbyt wyraźna fotka, bo telefonem robiona

- renzal

Aneczko! Ja takie dalie wykopuję i w kolejnych latach mam ponownie. Te też powinny być ok w przyszłym roku.
- wielkakulka

Reniu to ponoc jednoroczne - mówisz, ze mozna je wykopac?