Hahaha...skąd ja to znam ;) Też mi to przez myśl niedawno przeszło ;)Adiana pisze:...najchętniej bym wyprzedała wszystkie
moje inne roślinki i kupiła same storczyki
Storczyki i ja, czyli moje upadki ! I wzloty ?
Już się chwalę 
Ma rozwinięte dwa kwiaty i sporo pąków, ten większy jest żółty, ten mniejszy ma lekką domieszkę zieleni,
coś jak cytrynowa żółć.

Ostatnia fotka zakłamała lekko kolor...chciałam tylko pokazać całość góry. Ma nieco uszkodzone liście dwa,
wydaje mi się, że to mechaniczne - nie troszczyli się o nie za bardzo. Ale zdrowy system korzenny. Przycięłam
tylko trzy nadgnite wystające z podłoża. Aaa, miał jeszcze pąki oplecione pajęczynką, ale wygląda mi to
bardziej na babie lato, była gruba, biała mocno, taka wyraźna i rzadziutka - przędziorki robią gęsta i delikatną ?
Ma rozwinięte dwa kwiaty i sporo pąków, ten większy jest żółty, ten mniejszy ma lekką domieszkę zieleni,
coś jak cytrynowa żółć.

Ostatnia fotka zakłamała lekko kolor...chciałam tylko pokazać całość góry. Ma nieco uszkodzone liście dwa,
wydaje mi się, że to mechaniczne - nie troszczyli się o nie za bardzo. Ale zdrowy system korzenny. Przycięłam
tylko trzy nadgnite wystające z podłoża. Aaa, miał jeszcze pąki oplecione pajęczynką, ale wygląda mi to
bardziej na babie lato, była gruba, biała mocno, taka wyraźna i rzadziutka - przędziorki robią gęsta i delikatną ?
Witaj wśród swoich
witaj, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i powodzenia w uprawie Phal. pozdrawiam
martuś
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adiano, a oglądaj go sobie i ciesz się jego pięknem. Storczyki nie są wcale takie "mimozowate". Ja moje storczyki oglądam kilka razy dziennie, dotykam, przestawiam. Przesadzam do nowego podłoża, gdy kwitną lub mają pąki i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby zgubiły kwiaty lub pąki. Co prawda jeden falenopsis umarł, ale kupiłam go z przeceny i był słabiutki. Pozdrawiam, Dorota. :P
Ja też mam taką chorobę, może dlatego,że mam je od niedawna. Wstaje rano zaglądam, oglądam korzonki. Wracam z pracy robie to samo i wieczorem powtórka. Też myślałam,że może im to szkodzić, ale skoro piszecie,że nie... Zresztą sama widzę,że nie poopadały ani pączki, ani kwiatki.dorcia pisze:Adiano, a oglądaj go sobie i ciesz się jego pięknem. Storczyki nie są wcale takie "mimozowate". Ja moje storczyki oglądam kilka razy dziennie, dotykam, przestawiam. Przesadzam do nowego podłoża, gdy kwitną lub mają pąki i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby zgubiły kwiaty lub pąki. Co prawda jeden falenopsis umarł, ale kupiłam go z przeceny i był słabiutki. Pozdrawiam, Dorota. :P