Storczyki i ja, czyli moje upadki ! I wzloty ?

ODPOWIEDZ
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adiana pisze:...najchętniej bym wyprzedała wszystkie
moje inne roślinki i kupiła same storczyki :twisted:
Hahaha...skąd ja to znam ;) Też mi to przez myśl niedawno przeszło ;)
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

Witajcie ;)

Za radą Marty - kupiłam nowego falka :D Taki żółty - jutro zrobię mu zdjęcia :D
Mąż mocno oponował, ale w końcu dał się namówić 8)
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Adiano - czekam na fotki :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Cię wśród nas i z niecierpliwością czekam na fotki żółtego. Zółty storczyk to moje marzenie, ale oprócz oncidium nie udało mi się nigdzie zdobyć :) Pozdrawiam
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Już się chwalę :D

Ma rozwinięte dwa kwiaty i sporo pąków, ten większy jest żółty, ten mniejszy ma lekką domieszkę zieleni,
coś jak cytrynowa żółć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnia fotka zakłamała lekko kolor...chciałam tylko pokazać całość góry. Ma nieco uszkodzone liście dwa,
wydaje mi się, że to mechaniczne - nie troszczyli się o nie za bardzo. Ale zdrowy system korzenny. Przycięłam
tylko trzy nadgnite wystające z podłoża. Aaa, miał jeszcze pąki oplecione pajęczynką, ale wygląda mi to
bardziej na babie lato, była gruba, biała mocno, taka wyraźna i rzadziutka - przędziorki robią gęsta i delikatną ?
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Piękny :)
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Witaj wśród swoich

Post »

witaj, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i powodzenia w uprawie Phal. pozdrawiam
martuś
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Przez chwilę nie mogłam zaskoczyć o co chodzi z ta nowa drogą życia...bo to już tyyle czasu od Tamtego Dnia ;)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny ten żółto-zielony Phalaenopsis.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Piękny kwiatuszek :) Ale na Twoim miejscu miałabym go jednak na oku... Z przędziorkami nie ma żartów... długo z nimi kiedyś walczyłam, gdy opanowały moje cytrusy... Niestety było 1:0 dla przędziorków.. :?
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Codziennie go oglądam, nawet kilka razy, aż sie boje, że mu takie ruszanie zaszkodzi...bo one też nie lubią
gdy sie je za bardzo obraca czyż nie ? Zastanawiam się czy miejsce obok misy z orzechami im może szkodzić
...tak jak np, owoce ?
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Adiano, a oglądaj go sobie i ciesz się jego pięknem. Storczyki nie są wcale takie "mimozowate". Ja moje storczyki oglądam kilka razy dziennie, dotykam, przestawiam. Przesadzam do nowego podłoża, gdy kwitną lub mają pąki i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby zgubiły kwiaty lub pąki. Co prawda jeden falenopsis umarł, ale kupiłam go z przeceny i był słabiutki. Pozdrawiam, Dorota. :P
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Troszkę sie bałam, bo czytałam w "podręcznym zbiorze tortur" żeby go regularnie przekręcać w celu
równomiernej opalenizny i sie wystraszyłam, że mu to zaszkodzi, lub jak Hoja, się obrazi;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

dorcia pisze:Adiano, a oglądaj go sobie i ciesz się jego pięknem. Storczyki nie są wcale takie "mimozowate". Ja moje storczyki oglądam kilka razy dziennie, dotykam, przestawiam. Przesadzam do nowego podłoża, gdy kwitną lub mają pąki i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby zgubiły kwiaty lub pąki. Co prawda jeden falenopsis umarł, ale kupiłam go z przeceny i był słabiutki. Pozdrawiam, Dorota. :P
Ja też mam taką chorobę, może dlatego,że mam je od niedawna. Wstaje rano zaglądam, oglądam korzonki. Wracam z pracy robie to samo i wieczorem powtórka. Też myślałam,że może im to szkodzić, ale skoro piszecie,że nie... Zresztą sama widzę,że nie poopadały ani pączki, ani kwiatki.
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p

Post »

Czyli od dzisiaj zaczynam regularne podglądanie mojego stoliczka ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”