Joasiu weekend niestety pracujący. Także prawdopodobnie na działkę nie pojadę
Nasze marzenie cz.3
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze marzenie cz.3
Aguś rozważaliśmy taką możliwość, ale w mieście trzyma nas praca. Tam w okolicy niestety nie ma żadnych warunków do zarabiania podstawowych pieniędzy a nie mowa o czymś lepszym. Mimo tego że naprawdę chciałabym tam mieszkać to nie ma raczej takiej możliwości.
No jesień też potrafi być piękna. Jej największym mankamentem jest to że tuż za nią jest zima. Ostatnio długa i męcząca.
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Madziu ja akurat bardzo lubię zimę ale ostatnia fakt była bardzo męcząca.Teraz musimy się przygotować do prac jesiennych które też upiększają ogród.Co zamierzasz jeszcze dosadzić przed jesienią?
-
Pashmina2006

Joasiu właściwie już nie wiele. Powojniki domówiłam. No i tylko cebulowe- lilie, tulipany, hiacynty. Nic innego już w tym roku chyba nie będę dosadzała. Zima w tym roku od stycznia dała faktycznie popalić. Muszę przygotować się do jesieni. Dowiedzieć się szczegółowo jak najlepiej okryć poszczególne rośliny. Muszę kupić kaptury. A Ty co masz jeszcze zamiar dosadzać?
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hejka Madziula
Przyznam, że szczęka mi opadła, jak pokazałaś Susan
Ileż ona ma listków! Cebule gdzie będziesz zamawiać - u tego sprzedawcy na all, o którym kiedyś pisałyśmy, czy gdzie indziej? Winobluszcz ma wielki dar do odbijania, u Mamy sąsiadka usunęła cały z płotu, a i tak jest pełno odrostów
Sąsiadka "oczyściła" płot, a Mama teraz obsadza go od swojej strony - na razie posadziła glicynię letnią i bluszcz variegata - pewnie efekt będzie dopiero za parę lat, ja już się nie mogę doczekać, jak zakwitnie glicynia 
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu kochana magnolia susan powtarza kwitnienie , teraz nadeszła ta pora magnolie nie marzną jak sadzimy je w osłoniętym od wiatru zacisznym miejscu Młode drzewka trzeba zabezpieczać.Jak masz działkę przy lesie zrób parawan bo sarenki i zajączki lubią podgryzać konar,kiedyś pytłaś o magnolie sebiolde ona kwitnie najpózniej koniec maja i czerwiec ,ale dla mnie nie jest rewelacją kwiaty w liściach nie bardzo widać. 
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Praca.....a może na emeryturze uda się Wam osiedlić tam na stałe 
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu witaj Kochana
Widzę, ze praca u Ciebie ostro wre... i bardzo dobrze, bo jak się człowiek urobi po pachy to wie, że żyje
Madziu nie wyrzucaj sobie, że jestes do tyłu za niektórymi forumkami
Jesteś niesamowicie pracowitą i zaradną kobitką i się nie obejrzysz jak będziesz miała wspaniały dojrzały ogród z pieknymi roślinkami
Wiesz, ze u mnie też są roślinki które czekają na Twoje ręce
Przecież w ogrodzie pracujesz tylko w weekendy a zobacz ile już zrobiłaś i jakie wspaniałe są efekty
Także ja jestem spokojna o Twój ogród bo ma wspaniałą właścicielkę...
Masz trzy magnolie
ależ będzie widowisko jak zaczną obficie kwitnąć... 
Buźka!
Widzę, ze praca u Ciebie ostro wre... i bardzo dobrze, bo jak się człowiek urobi po pachy to wie, że żyje
Masz trzy magnolie
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
-
Pashmina2006

Milenko jeszcze nie zastanawiałam się gdzie kupować lilie. Mnie też się bardzo glicynia podobna.Nie wiem jednak gdzie mogłabym ją posadzić żeby efektywnie rosła. U mojego wujka nie kwitnie od 2ch lat. Ciekawe dlaczego to tak długo trwa.
Wiesiu no tak się właśnie zastanawiałam czy w susan to pąki czy liście. Ma ich całkiem sporo. Zwłaszcza że sadzona dopiero na wiosnę była. O sieboldzie już nie myślę. Brałam ją pod uwagę ze względu na powtórne kwitnienie. Sarenki już teraz jak jest ogrodzenie chyba nie wejdą. No a zajączki mogą mieć swoje sposoby. Mam nadzieję że mi szkód nie narobią w tym roku.
Aguś oooo tak. Jak tylko dożyjemy to na pewno na emeryturze postaramy się spełnić nasze marzenia
Grażynko ojj kochana Ty to jak zwykle potrafisz dobitnie postawić mnie do pionu hhehehe
No właśnie, powiedz jak tam moczenie nóżek u tych roślinek
Dziękuję Ci za tyle miłych słów. Jak przetrwają mi zimę magnolie to dokupię następne. Chciałabym mieć po jednej z każdego koloru. Czyli chyba brakuje mi tylko żółtej.
Wiesiu no tak się właśnie zastanawiałam czy w susan to pąki czy liście. Ma ich całkiem sporo. Zwłaszcza że sadzona dopiero na wiosnę była. O sieboldzie już nie myślę. Brałam ją pod uwagę ze względu na powtórne kwitnienie. Sarenki już teraz jak jest ogrodzenie chyba nie wejdą. No a zajączki mogą mieć swoje sposoby. Mam nadzieję że mi szkód nie narobią w tym roku.
Aguś oooo tak. Jak tylko dożyjemy to na pewno na emeryturze postaramy się spełnić nasze marzenia
Grażynko ojj kochana Ty to jak zwykle potrafisz dobitnie postawić mnie do pionu hhehehe
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Madziu Twoje hortenki ukorzeniają sie w doniczkach z ziemią i widzę, ze powoli zaczynają puszczać nowe pączki, ale na wysyłkę to jeszcze chwilę bym poczekała bo są bardzo delikatne
i boję się, że mogły by się zniszczyć w drodze... także jeszcze chwilkę ok?
Magnolie są naprawdę cudne
Żółta powiadasz...
ach,..
Magnolie są naprawdę cudne
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

Oczywiście, pośpiech jest zbędny 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Madziu życzę Wam tego z całego 
-
Pashmina2006

Aguś dziękuję. Z takim wsparciem nie ma szans na niepowodzenia
Dziękuję że jesteście 
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Madziu ja zamierzam jeszcze dokupić róż ale licencjonowanych oraz hosty i żurawki.reszta zostanie dokupiona na wiosnę.
-
Pashmina2006

Czyli mimo że Twoje hosty się troszkę przyprażyły w tym roku to się nie zraziłaś do nich? I bardzo dobrze. Wiem że lepiej sadzi się jesienią ale mnie mimo wszystko wiosenne zakupy cieszą dużo bardziej. Jakie żurawki planujesz zakupić?
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Witam po urlopowej przerwie Madziu
Lecę po kawę i siadam co u Ciebie słychać
Pozdrawiam ciepło
Edit: Bardzo mi się podoba rabata kamienista z trzmieliną i berberysami oraz lawendami
Napracowaliście się i to w te upały. Ja się włóczyłam po polsko-czesko-słowackim bezdrożach w 40st upały
Różyczka coraz ładniejsza. Berberysy uwielbiam. Ostatnio zakupiłam zielonego nakrapianego na biało, śliczności
Oj jesień niestety już czuć, u mnie coraz zimniejsze wieczory, coraz wcześniej z działki trza się zbierać. Dokupiłam dziś hortensje Limelight i wrzosów.. ale pada, więc czekają 
Pozdrawiam ciepło
Edit: Bardzo mi się podoba rabata kamienista z trzmieliną i berberysami oraz lawendami