Masz świetną działeczkę, dużą , z fajnymi rabatami
To bylo tak.......cz 2
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: To bylo tak.......cz 2
Ewuniu, dzięki za cudowną gościnę
i masę roślinnych prezentów
Jesteś wspaniałą , przemiłą gospodynią
miło spędziłam u Ciebie ten dzień 
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Ewuś,niestety nie udało mi się dotrzeć do Ciebie dziś. Już załuję, ale może jeszcze uda nam się spotkać?
Może na sms będzie lepszy kontakt niż PW
Może na sms będzie lepszy kontakt niż PW
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Ewuś. Co słychać?
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Ewciu milutkie widoczki pokazałaś 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Witajcie dziewczynki.
Niestety to co dobre szybko się kończy . Jedni zaczynają urlopy ,inni kończą - ja niestety nalezę do tej drugiej grupy.
To co miałam zaplanowane udało się zrealizować-
w przyszłym roku czeka mnie zrobienie obrzeży i zakup kory.Rośliny już powysadzane do gruntu ,ale jak to u nas bywa kilka roślin wymaga przesadzenia
- Dam już chyba im w tym roku spokój i przesadzę wiosną . Zrobiłam w tym tygodniu 10 stanowisk pod winogrona i czeka mnie zrobienie jeszcze 5 pod róże które mają do mnie dojść. Nie jest to proste bo w moim przypadku trzeba co najmniej wykopać taczkę ziemi (piachu) i uzupełnić gliną z kompostem i torfem i obornikiem wiec jest co robić. Tym bardziej ,że glina leży na kupie i do każdego nabrania potrzebna jest glebogryzarka, aby w ogóle to rozbić
, ale widzę że roślinom służy taka mieszanka , zastanawiam się tylko czy dla róż mogę zrobić takie stanowiska???? - Może ktoś podpowie
Będą to moje pierwsze róże
. Mam jeszcze patyczki róż które stoją pod butelkami. Trzy z nich puściły listki i korzonki przerosły doniczki - odkryłam je dzisiaj i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam
Eli chciałabym bardzo podziękować za zakup dwóch pięknotek
,które już są posadzone, a Olkowi za dowóz do mnie na działeczkę .
i odwiedziny z Tereską
Fotka ode mnie z działeczki,na moje oko i pamięć Olek chyba tłumaczy na jaką głębokość ma wkopaną papę, aby korzenie nie przerastały do sąsiada
. Dziękuje Wam za odwiedziny i szantaż

Pobyt w górach niby krótki ale ten gorący tydzień rośliny niestety odczuły . Sporo hortensji zrzuciło liście i nie ma co pokazywać - szczególnie te co zostały przesadzane podczas kwitnienia . Stoją sobie gałazki z kwiatem na końcu
Jedna hortensja szczególnie mnie oczarowała w tym roku to Polar Bear . Miałam jedną ale malutką więc dokupiłam większą aby nacieszyć się kwiatami, choć druga też mi zrobiła niespodziankę i mimo swojej wielkości rozkwita - to ta druga .
Nie wiem czy u was też ale u mnie ta hortensja jak dotąd nie wybarwiła się na biało
- trzyma taki lekko żółty kolor a od dołu już zaczyna się przebarwiać

mały Misiek

Limelight mimo że zapowiadała się super nie pokazała pięknych kwiatów - zapewne susza sie przyczyniła do tego

Vanilia już zaczyna się przebarwiać

Early Sensation już stoi różowa, a niebawem rozkwitnie drugi rzut

Tutaj hortensja która została kupiona jako Grandiflora , ale oczywiście nią nie jest
. W zeszłym roku nie zdążyła pokazać kwiatów bo rosła w cieniu

Niestety to co dobre szybko się kończy . Jedni zaczynają urlopy ,inni kończą - ja niestety nalezę do tej drugiej grupy.
To co miałam zaplanowane udało się zrealizować-
Eli chciałabym bardzo podziękować za zakup dwóch pięknotek

Pobyt w górach niby krótki ale ten gorący tydzień rośliny niestety odczuły . Sporo hortensji zrzuciło liście i nie ma co pokazywać - szczególnie te co zostały przesadzane podczas kwitnienia . Stoją sobie gałazki z kwiatem na końcu
Jedna hortensja szczególnie mnie oczarowała w tym roku to Polar Bear . Miałam jedną ale malutką więc dokupiłam większą aby nacieszyć się kwiatami, choć druga też mi zrobiła niespodziankę i mimo swojej wielkości rozkwita - to ta druga .
Nie wiem czy u was też ale u mnie ta hortensja jak dotąd nie wybarwiła się na biało

mały Misiek

Limelight mimo że zapowiadała się super nie pokazała pięknych kwiatów - zapewne susza sie przyczyniła do tego

Vanilia już zaczyna się przebarwiać

Early Sensation już stoi różowa, a niebawem rozkwitnie drugi rzut

Tutaj hortensja która została kupiona jako Grandiflora , ale oczywiście nią nie jest

Pozdrawiam. Ewa
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewuniu, piękne masz hortensje
Gdybym miała większy ogród też bym kilka z nich u siebie posadziła
Żurawki i hortensja od Ciebie już posadzone
Żurawki i hortensja od Ciebie już posadzone
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Ewus tez wróciłam dziś z gór ,Było cudownie,.Ale na działce kiepsko ,sucho i wszystko łepuszki zwiesiło.

- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Ewuś mój miś dół ma biały a czubek jest limonkowy ale jeszcze nie całkiem rozwinięty, część dnia jest w cieniu a część w słońcu, może wybarwienie zależne jest od tego gdzie rośnie?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo
Tak to juz jest,,,urlopy jak juz są to szybko jakos sie kończa,ja tez mam takie wrażenie
Spotkanaka takie to zawsze przyjemności wielkie
Hortensje pięknie sie prezentują
Vanilika moja podpalona przez słoneczko 
Tak to juz jest,,,urlopy jak juz są to szybko jakos sie kończa,ja tez mam takie wrażenie
Spotkanaka takie to zawsze przyjemności wielkie
Hortensje pięknie sie prezentują
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko Ewciu się kończy ,ale wspomnienia pozostają .Nazbierałaś teraz i będziesz miała ,jak znalazł .Niedługo zaczną się zakupy różane ,ja się też kilku nie oparłam i przez to muszę przemeblować pól ogrodu ,ale czasu jeszcze trochę jest ,więc spokojnie wszystko zrobię .
Piękne masz hortusie ,ale już Ci to mówiłam sto razy .
Piękne masz hortusie ,ale już Ci to mówiłam sto razy .
Tereniu - niech hortensja zdrowo rośnie. Mnie też już miejsce się kończy do sadzenia, tym razem słucham bratowej i nie sadzę gęsto. W przyszłym roku chce kilka hortensji przyciąć wyżej, aby poszły w gorę, ale nie wszystkie chcą współpracować i cześć musi być przycięta przy ziemi dla wzmocnienia pędów
Jadziu, Aniu U mnie tez słoneczko dało popalic , Wim's Red zamiast zrobić się Red zrobiła się Brown
Ewunia - U mnie do 17 cały czas na slońcu- zobaczę jak się zachowa ta mniejsza
Oj Ewuś Ewuś
już u Agatki napisałam więc wiesz .......... nie zmarnują się
Pamiętacie mojego storczyka którego dostałam (wymusiłam
) na Dzień Matki?
Prezentował się tak:

Opiekował się nim mój małżonek i na mój telefon podlewał-raz nie zasłonił roletki przed słonkiem i kilka kwiatuszków spadło, ale i tak jestem pod jego wrażeniem- niedługo będzie trzy miesiące jak kwitnie ,a wygląda tak
- chyba już dorosłam do storczyków

a tutaj mój pierwszy storczyk którego kupiła mi Tesia z Olkiem ( były dwa) który strasznie się bronił aby nie podzielić losu swojego kolegi ..... I się obronił
Kwitnie mizernie ,ale za to jest następca

Zastanawiam się tylko czy wszystko u niego w porządku z tymi korzonkami
Jeszcze laik jestem 
Jadziu, Aniu U mnie tez słoneczko dało popalic , Wim's Red zamiast zrobić się Red zrobiła się Brown
Ewunia - U mnie do 17 cały czas na slońcu- zobaczę jak się zachowa ta mniejsza
Oj Ewuś Ewuś
Pamiętacie mojego storczyka którego dostałam (wymusiłam
Prezentował się tak:

Opiekował się nim mój małżonek i na mój telefon podlewał-raz nie zasłonił roletki przed słonkiem i kilka kwiatuszków spadło, ale i tak jestem pod jego wrażeniem- niedługo będzie trzy miesiące jak kwitnie ,a wygląda tak

a tutaj mój pierwszy storczyk którego kupiła mi Tesia z Olkiem ( były dwa) który strasznie się bronił aby nie podzielić losu swojego kolegi ..... I się obronił

Zastanawiam się tylko czy wszystko u niego w porządku z tymi korzonkami
Pozdrawiam. Ewa
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja bym oberwała następcę, bo zabiera całe jedzonko matce i posadziła do nowej doniczki.
Masz już sporą sadzonkę powinna się przyjąć.
A jak kręgosłup. Trochę przeszło.
Jeśli nie to poszukaj w niecie ćwiczeń na kręgosłup.
Gwarantuję, że po tygodniu poczujesz się jak nowo narodzona
Masz już sporą sadzonkę powinna się przyjąć.
A jak kręgosłup. Trochę przeszło.
Jeśli nie to poszukaj w niecie ćwiczeń na kręgosłup.
Gwarantuję, że po tygodniu poczujesz się jak nowo narodzona
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy, ale urlopik długi i owocny, więc pewnie jesteś zadowolona
Hortensje pięknie kwitną, szczególnie zazdroszczę Miśka, który u mnie w tym sezonie jeszcze nie zakwitnie
Kusi mnie jeszcze Limelight, ale na ten sezon już się wstrzymuję
Storczyk wspaniale się trzyma, a to maleństwo to chyba keiki? Nigdy się keiki nie dorobiłam, aż tak zaawansowana storczykowo nie jestem
To kiedy masz najbliższy wypad na działkę?
To kiedy masz najbliższy wypad na działkę?
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewcia, moje zdziwienie Twoimi Kwiaciorami przekroczyło już wszelkie pojęcie.
Z Ciebie naprawdę jeszcze będą ludzie
, a kwiaty chyba same Ci się hodują,
storczyki wręcz się uparły na Ciebie, może im dobrze???
Z Ciebie naprawdę jeszcze będą ludzie
storczyki wręcz się uparły na Ciebie, może im dobrze???
Pozdrawiam, Agata.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu maluszka spokojnie możesz już oderwać i posadzić w oddzielnej doniczusi w podłożu do storczyków. Wyhodował piękne korzonki i na pewno da sobie radę
Twój prezent na dzień matki jest piękny, niesamowicie bogate kwitnienie
Hortensje śliczne, moje polarne miśki jeszcze nie kwitną.....straszne maluchy kupiłam
Twoje super.....
Ten sezon nie jest zbyt dobry dla hortensji.... strasznie sucho i te wodolubne krzewy bardzo cierpią, zasychają im liście, brzydną..... mogłoby wreszcie popadać, bo i hortensje i inne rośliny bardzo się męczą.....
Twój prezent na dzień matki jest piękny, niesamowicie bogate kwitnienie
Hortensje śliczne, moje polarne miśki jeszcze nie kwitną.....straszne maluchy kupiłam
Ten sezon nie jest zbyt dobry dla hortensji.... strasznie sucho i te wodolubne krzewy bardzo cierpią, zasychają im liście, brzydną..... mogłoby wreszcie popadać, bo i hortensje i inne rośliny bardzo się męczą.....