Mój zielony kwadrat cz.4 :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat cz.4 :)

Post »

Cześć Reniu ;:196 Na samym początku będę zachwycać się tą rabatą: http://images63.fotosik.pl/82/9323937688ae8fc9med.jpg Czy te niebieskie kępy to kostrzewa sina? Bardzo, ale to bardzo Ci się udała ;:138 Zapytam też o tę różyczkę: http://images62.fotosik.pl/76/4bc34694420210c1med.jpg bo to chyba nie Rhapsody in blue? Fantastyczny kolor ;:333 I jeszcze o hortensję z tego zdjęcia: http://images61.fotosik.pl/76/2e55354b36a6c3d3med.jpg - czy ona wybarwia się z czasem na różowo? Podobna trochę do mojej nn, też ma sporo kwiatów płodnych (które zresztą strasznie się sypią). Kwiaty u mojej są co prawda znacznie mniejsze, ale być może to efekt złego przycinania przez ostatnie lata jak i miejscówki w glinie i pełnym słońcu..
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Reniu jedna trawka u ciebie to miskant chiński "Kleine Fontane" on ma jasną pręgę wzdłuż zdzbła.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Reniu jeśli masz tego miscanta ode mnie (choć nie pamiętam...) to nazwa z karteczki, która znalazłam brzmi Miscantus sinensis Morning Light :)

O tej niższej pewnie pisze Halinka - poczekajmy aż zakwitnie - Klaine Fontaine ma bardzo charakterystyczne kićki. U mnie rośnie na długiej kręconej rabacie (od strony ścieżki) - możemy porównać i się wyjaśni.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kochana witam poweekendowo...nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał ;:224
Rabaty wykorowane wyglądają super ;:333 mam nadzieję że wkońcu się przekonałaś że podłoże i wykończenia są równie ważne jak rośliny?
Systematycznie zrobisz wszystko zobaczysz ;:196
Trawy ;:333 a hortensje ;:167.
Cudny świat ;:180
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Hej Reniu :wit
Cudownie wyglądają Twoje rabaty ;:oj trawy pokazują swoje piękno po rozsypaniu kory :D
Hortensja w towarzystwie bordowej trawy :?: mistrzostwo ;:333
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Hej :wit
Fotki mojej Glandiflory do potwierdzenia lub zaprzeczenia :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziewczyny odpowiem Wam później, musze uciekać do pracy :wink:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje dwie Gradiflory są bardziej zwarte, a kwiatostany mają kwiatuszki różnej wielkości w zależności od położenia w kwiatostanie. No i czubek o tej porze jest jeszcze limonkowy :D To raczej nie jest Gradidflora :(
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Kwitnące wrzosy, hortensje, nadchodzi nowe, ale mam nadzieję że powoli. Lato niech trwa wiecznie.

Zakwitł uroczy dzwonek w piżamce-od Ciebie. Czy wiesz może jak się nazywa?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hejka Reniu :wit
Rabata wykorowana wygląda superowo, włozyłaś w nią ogrom pracy ;:180 i są tego efekty...
Ogród wypieszczony do granic niemożliwości.. gratuluję ;:196
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest deszcz, deszcz, deszcz :tan :tan :tan
W nocy przeszła burza z pożądną ulewą a dzisiaj już sopokonie pada :tan Nareszcie !!!

Grażynko niby tylko kora.......a strasznie zmienia wygląd rabaty, prawda? Obiecałam sobie, że już nie kupuje żadnych roślin, tylko inwestuje w kore. Chce wszystkie rabaty wykorować :D
Dziekuje za takie budujace słowa ;:196
Pozdrawiam.

Bestko no nowe jest bee :roll: ale taka kolej rzeczy na naszej planecie :wink:
Dzwonek nie wiem jak sie nazywa, ale może Aga pomoże, zapytam sie jej ;:108 Ciesze sie, że juz ci zakwitł :tan
Popadało u ciebie?

Aniu dzięki za opinię ;:196
Wychodzi na to, że moja Glandiflora zrobiła się NN ale to nie szkodzi, bo jest cudna :D
Jak aura za oknem?

Troszke różyczek :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Reniusia, dzięki za trochę słonecznych fotek, wiem, że deszcz potrzebny i to bardzo, ale nagle sie u mnie zrobiło jak w październiku nie przymierzając! Miałam jeszcze dziś skoczyć na chwilkę do ogródka, ale siąpi więc pewnie pójdę, ale z książką pod kocyk! ;:306

Rabatki wyglądają na coraz bardziej dopracowane i dobrze przemyślane. Oj co to będzie za rok? ;:oj
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Reniu zazdrosczę Ci tego deszczu ;:145
U mnie sahara chociaż zapowiadają opady dzisiaj ale mówią tak od miesiąca ;:219
Sesja róż piękna!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Weszłam do Twojego bajecznego ogrodu i miałam niezaplanowany dłuuuugi spacerek-ależ ślicznie,rozmarzyłam się...masz sporo roslin bliskich memu sercu ;:167 Wydaje mi się ,że troszkę podobne są nasze chciejstwa/roślinki choć Twoich jest zdecydowanie więcej:))
Nie mam tylu pięknych róż,hortensji,żurawek,trawek,dzwonków,a przetacznika nie mam żadnego :wink:
Reniu-bardzo się cieszę,że trafiłam do Twojego Królestwa :tan Miło jest spacerować w tak gościnnym miejscu-Twoje serduszko jest szeroko otwarte dla odwiedzających ,a to piękne i wzruszające ;:167
U mnie od nocy pada,pada,pada ;:196 :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kochana róże cudnie kwitną...a rabaty nabierają nowego wyrazu...ład i porządek na każdym kroku ;:180
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje zaległe odpowiedzi :oops:

Justynko ja już dużo wrzosów uśmierciłam :oops: oby te które mam jakoś u mnie dały rade, to będę się cieszyć .
W trawach z dnia na dzień bardziej się zakochuję W środę bedę miała dwie kolejne :tan
Zraszacz u mnie był konieczny.....mam strasznie okrojony czas na ogród...za dużo innych obowiązków :wink:
Pozdrawiam.

Milenko tak to kostrzewa sina.Ta rabatka przeszła w tamtym roku metamorfoze. Na jej miejscu był warzywniak :wink: W sierpniu, tamtego roku, przyjechały do mnie Aga z Danusią i Dzięki nim powstała taka a nie inna rabata. W tym roku poszły z niej ostróżki i bodziszki. Trawy troche rozsadziłam i dosadziłam nowe, wykorowałam i jest ;:333 Róża o której mówisz to Rhapsody in blue, nie mylisz się, też taką masz, prawda? Moim zdaniem nie przebarwia sie na różowo, ale płatki też się sypią.
Miłego dnia.

Halinko dzięki za identyfikacje, tak ma jasna pręgę :D
Dzięki za trawki ;:196

Kornelko musisz przyjechać do mnie i naocznie sprawdzić i nawzać moje trawki ;:168
Trawke dawałaś mi jak byłam u ciebie z Ewcią ;:108
Buziaczki.

Aguś przekonałam się, przekonałam, że podłoże dużo zmienia na korzyść ;:168
Tak jak już ci mówiłam, zamierzam wykorować wszystkie rabaty a co do kamyczków, to musze z tym troche poczekać :roll:
Czas szybko leci a jak jeszcze spędzamy czas z fajnymi osobami,to dopiero ;:224 Jeszcze tylko dwa tygodnie i zaczyna się szkoła ;:202
Dziękuje kochana za ciepłe słowa i rozmowy telefoniczne ;:168

Aniu dziękuję ;:196
Bordowa trawa rośnie w donicy, która stoi przed hortensjami........fajnie udało mi się to uchwycić :wink:
Pozdrawiam.

Trawki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”