Storczyki Valdessy Kane :)
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Valdessy Kane :)
Bardzo ładnie kwitnie
lubię jak storczyki są ładnie podpięte i ładnie kwiatki rosną a nie każdy w inną stronę
ale nie można narzekać, ważne, że w ogóle są 
Ależ ma rozpiętość skrzydeł... i przesłodki kolorek. Więcej słonecznych sesji poproszę 
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- valdessa_kane
- 500p

- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
furious - jak na dziś dzień właśnie w Zwycięstwie Królowej i Czarnej Madonnie pokładam największą nadzieję i traktuję jako największe wyzwanie 
actus, gianna - dziękuję
Callanthe - no niestety to nie ja podpinałam
po moich podpięciach storcze wyglądają jakby tańczyły break dance 
actus, gianna - dziękuję
Callanthe - no niestety to nie ja podpinałam
- Alice 12
- 1000p

- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Cudownie wyglada ten falek w sloneczku
mam takiego samego i jestem z niego bardzo zadowolona po otworzeniu wszystkich kwiatkow kwitnie jeszcze bardzo dlugo 
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
- valdessa_kane
- 500p

Jaka ja jestem nieszczęśliwa
valdessa_kane pisze:(...) razem z mężem odwiedziłam tesco ;P fakt, że muszę roślinki trochę poobserwować bo wydaje mi się, że ktoś zbyt od serca je podlewał, ale i tak się cieszę, że je mam![]()
![]()

Już się tak nie cieszę a moje tesco'we storczyki to straszne nieporozumienie. Biedaki jednak były poprzelewane - białasek praktycznie od razu zaczął tracić pączki a żółtasek mimo, że kwiaty ma z stanie idealnym, jakiś czas temu stracił dolny liść (zżółkł) a dziś wróciłam do domu po weekendzie i wywaliłam następny. Już od dawna mi coś z nimi nie pasowało, ale szkoda mi było rozbebeszać bo nie chciałam tracić kwiatów i brałam pod uwagę, że może przesadzam. Pomyślałam, że jak ograniczę im podlewanie to sobie podeschną i będzie dobrze. Po prostu nie mam doświadczenia z takimi sytuacjami, bo ja to prędzej coś ususzę jak przeleję
W każdym razie z ciężkim sercem wybebeszyłam dziś białaska i doznałam szoku takie miał korzenie papuciowate
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
będzie dobrze, ładnie odżyją obydwa
jak zasypałaś cynamonem to tak jak mówisz nie podlewaj przez 7-10 dni, a później już normalnie
dobrze, że zostały jakieś korzonki i nie musisz reanimować
ja żeby uniknąć takich sytuacji jak coś mi nie pasuje, to zawsze przesadzam
wolę stracić kwiatki, niż całą roślinkę, a jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby po przesadzaniu wszystkie kwiatki mi zwiędły 
ja żeby uniknąć takich sytuacji jak coś mi nie pasuje, to zawsze przesadzam
- valdessa_kane
- 500p

Dzięki za słowa otuchy. No cóż kolejny szczebel na drabinie doświadczenia
Jestem typem panikary i miałam nadzieję, że to po prostu moje kolejne urojenia a nie chciałam bez potrzeby narażać roślinek na stres.
- Alice 12
- 1000p

To nie ty jedna masz taki problem, ja dzisiaj przesadzalam dwa midi kupione w markecie, wczesniej tez mi cos w nich nie pasowalo, ale chcialam poczekac az przekwitna, jedank dzisiaj postanowilam zajrzej jednemu w korzonki i okazalo sie ze podad polowa jest zgnita...dramat, odrazu wzielam nastepnego przesadilam, tam bylo jeszcze gorzej

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
- valdessa_kane
- 500p

No to widzisz Alice
ja też chciałam poczekać do przekwitnięcia ale dziś się wystraszyłam, że całe roślinki od tego czekania stracę
Dobrze, że i tobie jakieś korzonki zostały.
No i zobacz jak sobie zaoszczędziłyśmy, ale widać tak to jest z tymi super ofertami
Teraz będziemy dużo dokładniej wszystko oglądać zanim kupimy.
No i zobacz jak sobie zaoszczędziłyśmy, ale widać tak to jest z tymi super ofertami
- Alice 12
- 1000p

U mnie tez teraz przewazylo przesadzanie, poniewaz wczoraj sobie kupilam bardzo dobra kore do phalaenopsisow, inaczej chyba bym stracila roslinkivaldessa_kane pisze:No to widzisz Aliceja też chciałam poczekać do przekwitnięcia ale dziś się wystraszyłam, że całe roślinki od tego czekania stracę
Dobrze, że i tobie jakieś korzonki zostały.
No i zobacz jak sobie zaoszczędziłyśmy, ale widać tak to jest z tymi super ofertamiTeraz będziemy dużo dokładniej wszystko oglądać zanim kupimy.
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
- valdessa_kane
- 500p

Dobre rzeczy to ja dopiero mam zamówione i pewnie najwcześniej będą w połowie tygodnia, ale z żółtkiem chyba nie będę tyle czekać. Na ten moment "ziemię" to mam jakąś tam z ogrodniczego uniwersalną do storczy, jak ją kupowałam kiedyś to nie wnikałam co tam ona sobie ma
za to od niedawna mam keramzyt więc teraz biedakowi sypnęłam na dno.
Zdradzisz co za korę kupiłaś? Może się informacja na przyszłość przyda
- Alice 12
- 1000p

Juz mowie, to jest kora ktora tylko produkuje najwieksza szklarnia ze storczykami w NL, jest tylko logo ich szklarni i przezroczysty worek nic wiecej, tylko ze do kazdej odmiany storczykow jest zupelnie inna ziemi, do dendrobium inna, do phala. inna do oncidium inna i do wszystkich inna, co mozna zaobserwowac, inna grubosc inny sklad, niestety ja tylko z taka roznorodna ziemia spotkalam sie tylko tam:Dvaldessa_kane pisze:Dobre rzeczy to ja dopiero mam zamówione i pewnie najwcześniej będą w połowie tygodnia, ale z żółtkiem chyba nie będę tyle czekać. Na ten moment "ziemię" to mam jakąś tam z ogrodniczego uniwersalną do storczy, jak ją kupowałam kiedyś to nie wnikałam co tam ona sobie maza to od niedawna mam keramzyt więc teraz biedakowi sypnęłam na dno.
De Orchideeën Hoeve. nazw a szklarni
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
- valdessa_kane
- 500p

Haha no to w takim razie ta informacja posłuży mi tylko jako ciekawostka
bo nie wygląda, żeby mogła sobie to nabyć