Bardzo się cieszę, że z twoich odwiedzin u mnie- i ja przyszłam z rewizytą, podziwiać Twoje skrętniki. Kolekcja już imponująca

Ja właśnie rozsadzam moje przedszkole- wiosenne sadzonki i w związku z tym PW.

Mam je pierwszy rok, więc nie wiem czy zimują.Siałam toto z nasion.Muszę odszukać opakowanie, bo nie wysiałam wszystkich i pozbieram nasionka też z tych.To ci wiosną sadzoneczki podrzucę gotowe do wysadzenia.iksja pisze:Kasia a u mnie jesiennie, wisienki listki zrzucają i wszystko wysycha. Te chryzantemy żółte to są zimujące, bo kolorek mają śliczny i jakby się rozrosły to chętna jestem

A ja sadziłam pierwszy raz do gruntu 30 szt. (mix Denar i Hetman) z własnej rozsady,ale oprysk 4 razy zrobiony był. I udało mi się męża namówić na zrobienie mi foliaka.I tam mam 42 szt. wciśnięte (Krakus i Bawole Serce.Bawole okazało się czymś innym) i nie pryskane.A że siane dopiero w kwietniu to i zbiór się opóźnił.iksja pisze:pomidorki extra, ja w tym roku sadziłam tylko koktajlowe ale nie wyrabiałam z podlewaniem więc zbiory mniej obfite
 to łapiemy deszczówkę i na parę dni starcza.
  to łapiemy deszczówkę i na parę dni starcza. 
 super, i widzę nawet bazylia do nich od razu obok - gąsienice wam je objadły? Moją bazylię objadło chyba wszelkie okoliczne robactwo
 super, i widzę nawet bazylia do nich od razu obok - gąsienice wam je objadły? Moją bazylię objadło chyba wszelkie okoliczne robactwo   

jakie pomidory
 jakie pomidory  co do uporu w sprawie foliaka- respekt
 co do uporu w sprawie foliaka- respekt  ale jakie efekty...
 ale jakie efekty...
 Jest na co popatrzeć-jaka zdrowizna!
 Jest na co popatrzeć-jaka zdrowizna! 

.Pokaźna kolekcja.
 .Pokaźna kolekcja. .Wczoraj przyniosłam wieeelki kosz
 .Wczoraj przyniosłam wieeelki kosz  ...i głupia nawet zdjęcia nie zrobiłam
  ...i głupia nawet zdjęcia nie zrobiłam  .Część od razu zamroziłam-takie niekształtne i drobne.Będzie zupka w zimę
 .Część od razu zamroziłam-takie niekształtne i drobne.Będzie zupka w zimę  
  .Też mam kilka,ale drobnoowocowe
 .Też mam kilka,ale drobnoowocowe  

.....skrętniki
 .....skrętniki  ....a dynie okazałe......ale moje chyba większe
 ....a dynie okazałe......ale moje chyba większe  (muszę zmierzyć ich objętość)
 (muszę zmierzyć ich objętość)Jolu, jak to? Pomidory mrozisz? Da się tak? Czy trzeba je sparzać, czy surowe się mrozi?jola1313 pisze: Ja też zajadam pomidory,ale z gruntu.Wczoraj przyniosłam wieeelki kosz
...i głupia nawet zdjęcia nie zrobiłam
.Część od razu zamroziłam-takie niekształtne i drobne.Będzie zupka w zimę

ja mam już parę lat te klasyczne kundelki i mają długie liście ale chyba nie aż tak
  ja mam już parę lat te klasyczne kundelki i mają długie liście ale chyba nie aż tak   jak się tak moje skrętniki rozwarszawią to mi braknie miejsca
 jak się tak moje skrętniki rozwarszawią to mi braknie miejsca 
 , to pierwsza wysyłana sadzonka i stresa miałam jak nie wiem co. Ale liście wcale nie takie duże dostałaś, tylko raczej średnie.Większe wcześniej chyba do joli1 pojechały.
 , to pierwsza wysyłana sadzonka i stresa miałam jak nie wiem co. Ale liście wcale nie takie duże dostałaś, tylko raczej średnie.Większe wcześniej chyba do joli1 pojechały.  , to połowę sadzonek z parapetu będziesz musiała przenieść na inny. Albo jakiś regalik sobie sprawić.Albo będziesz upychać doniczkę przy doniczce
 , to połowę sadzonek z parapetu będziesz musiała przenieść na inny. Albo jakiś regalik sobie sprawić.Albo będziesz upychać doniczkę przy doniczce  

.
 .