Kisze kapuste- jest za słona co robić?

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Sylwiusz25x
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Posty: 24
Od: 8 kwie 2012, o 09:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Dalsze okolice Szczecina

Kisze kapuste- jest za słona co robić?

Post »

Hej wszystkim!

Po raz pierwszy w życiu sam kisze kapusę w wiadrze i kamionce.
W kamionce jest nawet dobra dosyć mocno czuć kminek, ale we wiadrze jest za słona a to dopiero 7-8 dzień fermentacji.
Da się uratować sytułację jakimś sprawdzonym sposobem??
Prosze was o radę, bo naprawda by było szkoda roboćizny.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
damek1718
1000p
1000p
Posty: 1223
Od: 20 mar 2012, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kisze kapuste- jest za słona co robić?

Post »

Przepłukac woda i ponownie powtórzyc procedure kiszenia :)
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”