Mi też sporo roślin wyleciało w tym roku z odwrotnego problemu - nadmiaru wilgoci. Nie sposób wszystkiego dopilnować w niesprzyjających warunkach. U mnie na szczęście susza nie wyrządziła strat.
 Mi też sporo roślin wyleciało w tym roku z odwrotnego problemu - nadmiaru wilgoci. Nie sposób wszystkiego dopilnować w niesprzyjających warunkach. U mnie na szczęście susza nie wyrządziła strat.Halinko, szczerze powiem, że rożnikowi nie poświęcałem do tej pory szczególnej uwagi. Może dlatego nie ma zbyt wielu kwiatów. Ale radzi sobie nieźle w konkurencji z krzewami. Nie okrywam go; właściwie nic z nim nie robię

Po tym żółtym tasiemcu, pora na zmianę barw i powrót do płomyków (szkoda, że ta polska nazwa nie zyskała sympatii
 ):
 ):najpierw wyjątkowy i jedyny u mnie płomyk jednoroczny

ten różni się szczegółami, choć jest w typowym kolorze

inna budowa kwiatu no i kolor bardzo intensywny (karmin chyba?)

ten posadzony w półcieniu pięknie się wybarwił
 Aż mam wątpliwości, czy to na pewno 'Nicky', który powinien bardziej wpadać w bordo
 Aż mam wątpliwości, czy to na pewno 'Nicky', który powinien bardziej wpadać w bordo
tego susza pozbawiła wyjątkowych bordowych liści (pozostały tylko pędy)

zakwitł pierwszy z tegorocznych zdobyczy

dostałem kawałek od znajomej i muszę porównać, czy różni się od pozostałych

klasyczny róż - bardzo go lubię

i jeszcze jeden fioletowy, choć na zdjęciu za mocne światło go rozjaśniło

masz prześliczne kolorki i wspaniale trzymają się mimo upałów..... u mnie większość dosłownie się usmażyło, już są przycięte, kwitnie tylko kilka kęp..... bardzo żałuję, bo nie zdążyłam się nimi nacieszyć w tym sezonie.... jeszcze nigdy tak krótko nie kwitły
  masz prześliczne kolorki i wspaniale trzymają się mimo upałów..... u mnie większość dosłownie się usmażyło, już są przycięte, kwitnie tylko kilka kęp..... bardzo żałuję, bo nie zdążyłam się nimi nacieszyć w tym sezonie.... jeszcze nigdy tak krótko nie kwitły   Zdecydowałam się zrezygnować z części wysokich irysów.....
  Zdecydowałam się zrezygnować z części wysokich irysów.....
 Ale widzę, że muszę gdzieś zdobyć jeszcze parę...
 Ale widzę, że muszę gdzieś zdobyć jeszcze parę...

w moim ulubionym kolorze blue...Pewnie nie odmówiłabym sobie zakupu gdym gdzieś spotkała.
  w moim ulubionym kolorze blue...Pewnie nie odmówiłabym sobie zakupu gdym gdzieś spotkała. Ja muszę niektóre poprzesadzać. Tak, pięknie pachną, zwłaszcza teraz, jak już przekwitły lilie.
 Ja muszę niektóre poprzesadzać. Tak, pięknie pachną, zwłaszcza teraz, jak już przekwitły lilie.