Storczyki Callanthe cz.II :)
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Callanthe cz.II :)
pewnie tak, ale akwarium mi się nie podoba
nie jest z takiego ładnego grubego szkła.. i zazwyczaj na styku scianek jest klejone silikonem i nie bardzo to do mnie przemawia 
- Alice 12
- 1000p

- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Ale sliczna szklarenke mu zalatwilas
szkoda ze jeden tam moze tylko zamieszkac, bardzo estetyczny widok 
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Pięknie się Pati prezentuje maluszek w takim ślicznym domku
. Na prawdę śliczne to "szkiełko".
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
w sumie racja i chyba ma trochę ciemniejsze szkłoDufin pisze:pewnie tak, ale akwarium mi się nie podobanie jest z takiego ładnego grubego szkła.. i zazwyczaj na styku scianek jest klejone silikonem i nie bardzo to do mnie przemawia
nie widziałam nigdy nic takiego ale większego
Aniu, a w sklepach typu "wszystko za 5 zł" ? mam wrażenie, że tam widziałam kiedyś dużo tego typu szkła
jakieś patery, talerze i wazony chyba też były szklane, kurcze nie umiem sobie przypomnieć ale coś mi świta, ale nie wiem którym kościele
Na razie jest tylko jeden więc nie ma problemuAlice 12 pisze:Ale sliczna szklarenke mu zalatwilasszkoda ze jeden tam moze tylko zamieszkac, bardzo estetyczny widok
-
Callanthe
- 1000p

Dzięki Aniuajania pisze:Pięknie się Pati prezentuje maluszek w takim ślicznym domku. Na prawdę śliczne to "szkiełko".
Pokaż swoje kwiatuszki
- Dufin

Pati u mnie są tylko 3 takie sklepy, jeden jest zamknięty bo urlop a w pozostałych dwóch nic takiego nie widziałam. Widziałam natomiast takie kielichy na nóżce, większe niz ma Mariusz, ale koszt ok 50 zł a chyba byłoby ciut za małe na wszystkie maluchy. Było tez większe ze szklaną przykrywką (coś takiego jak na ciastka) ale nie było ceny
nie zależy mi jakoś bardzo bo na razie malce rosną ładnie, ale gdyby była okazja kupić coś takiego za dobre pieniądze to zastanowiłabym się nad takim rozwiązaniem
Twój się ślicznie prezentuje 
-
Callanthe
- 1000p

kielichy na nóżce też się ślicznie prezentują
na pewno są bardziej efektowne niż osłonki i to szkło co ja mam
ale z drugiej strony ile tych kielichów musiałabyś mieć, a jak maluchy podrosną to co dalej z nimi
ja mam w domu kielichy na nóżkach szklane ręcznie robione z kolorowego szkła przez moją prababcie, więc jakby mama zobaczyła, że stoją w nim kwiatki to by mnie chyba zaszlachtowała
ja w ogóle lubię szkło i rośliny w szkle jak np. tutaj
i nawet storczyk jest
niesamowicie mi się podoba, więc tym bardziej się cieszę, że coś takiego chociaż w malutkiej części udało mi się stworzyć u mnie. mam nadzieję, że też dzięki temu będzie lepiej rósł 
-- 15 sie 2013, o 16:58 --
w sumie dostałam kiedyś franka w wysokim szklanym wazonie, ale wysokie wazony nie sprawdzają się przy roślinach, bo kiepsko jest z przepływem powietrza, więc w grę wchodzi jedynie coś dosyć niskiego i szerokiego
ja w ogóle lubię szkło i rośliny w szkle jak np. tutaj
-- 15 sie 2013, o 16:58 --
w sumie dostałam kiedyś franka w wysokim szklanym wazonie, ale wysokie wazony nie sprawdzają się przy roślinach, bo kiepsko jest z przepływem powietrza, więc w grę wchodzi jedynie coś dosyć niskiego i szerokiego
Ale fantastyczna deko..;tez takie uwielbiam. 
-
Callanthe
- 1000p

na dole jak dzisiaj grzebałam w śmieciach, żeby wytargać te denka od słoików znalazłam butelkę po jack'u daniels'ie i też już mi się lampka zapaliła
co by dobrego z niej tu zrobić
bo ta butelka też jest bardzo ozdobna
rośliny w szkle są fantastyczne
rośliny w szkle są fantastyczne
- Dufin

Pati własnie ja widziałam taki kielich na nóżce duużych rozmiarów ;) Weszłoby tam z 5/6 dorosłych storków
tylko na tym większym nie było ceny niestety a nie dopytywałam bo póki co mam ważniejsze wydatki 
Kombinuj Pati ,pogrzeb w necie co mozesz tam posadzic ,widzialam takie "butelkowe" ogrody ,rewelacja!!!
-
Callanthe
- 1000p

właśnie szukamactus pisze:Kombinuj Pati ,pogrzeb w necie co mozesz tam posadzic ,widzialam takie "butelkowe" ogrody ,rewelacja!!!
łeee, to fajne takie dużeDufin pisze:Pati własnie ja widziałam taki kielich na nóżce duużych rozmiarów ;) Weszłoby tam z 5/6 dorosłych storkówtylko na tym większym nie było ceny niestety a nie dopytywałam bo póki co mam ważniejsze wydatki
Pięknie to wygląda i nawet mogłoby sę dobrze sprawdzić przy gat. wymagających większej wilgotności ale podlewanie to już może być w tym przypadku hardkor...