Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Dokładnie Aguś masz rację.....pisz dokłądnie o tym co robisz....tawułki przycięłam dzięki twojej wzmiance ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tak Aguś, właśnie chodziło mi o to, żebyś to TY pisała kiedy i co i jak robisz, a nie jakiś anonim w gazecie :wink:
A i może jednak trochę jak dla laików, albo tak jakoś obrazowo żeby i laicy wiedzieli co i jak i nie mieli 100 pytań do... tylko ewentualnie 99 :D
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aguś byłam widziałam jestem pełna zachwytu dla wianuszka jaki u Was zagościł ;:oj złote ręce wykonały to cudo, pięknie ozdobisz wejście do domku......wrzosy,trawy, rozchodniki ;:173
moja młoda VF też wypuściła kilka małych kwiatostanów :heja :heja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, Ola - super! Dziękuję za opinię ;:168
Bożenko, bardzo fajnie, że Vanille Fraise zdecydowała się zakwitnąć :) Zobaczysz, że za rok będziesz już mogła w pełni zachwycać się krzewem. Dzięki za odwiedziny tu i tam! :) Wieniec od Agi absolutnie przepiękny i w moim stylu... ja się kocham w śliwkowych kolorach bez pamięci ;-))
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Upisałam się, upisałam....i mi wcięło ;:223

Aga, mam zaległości u ciebie, ale podczytuję i oczywiście odwiedzam bloga ;:108 . Doskonały pomysł, treść i wykonanie.
I powtórzę za dziewczynami - to świetnie, że opisujesz swoje działania w ogrodzie. Tawułka i u mnie przycięta. Dziękuję ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Aguniu :wit
Przede wszystkim gratuluję założenia blogu - brawo! Świetna sprawa i uważam, że jesteś jak najbardziej odpowiednią osobą do jego prowadzenia, profesjonalizm pod każdym względem ;:196 Zgadzam się z przedówczyniami, że taki terminarz prac to strzał w dziesiatkę. Unikniemy w ten sposób powielania pytań i odpowiedzi, które co jakiś czas powtarzają się na FO.
Kibicuję Ci mocno!
Fantastyczne masz te hortensje! Na żywo muszą wyglądać obłędnie ;:oj
Oj nawet nie wiesz jak ja uwielbiam wrzosy ;:173 właśnie mam zamiar się w nie zaopatrzeć i zrobić komopozycje do donic...
Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu, mi to by jeszcze na blogu pasowały opisy roślin, które masz, ale nie takie encyklopedyczne, tylko jak u Ciebie rośnie i sprawuje się dany gatunek i dobre praktyczne rady odnośnie do pielęgnacji. Myślę, że nawet doświadczone ogrodniczki zaliczają wpadki, zasugerowawszy się opisami w sieci, że coś rośnie na dwa metry (a nie jest napisane, że tylko w szklarni) lub odwrotnie, ze roślina jest mała (a tymczasem na słońcu rośnie gigantycznie). Ten tekst o trawach jest bardzo fajny pod tym względem!
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry wszystkim!
Ładny, słoneczny, choć nieco chłodny jeszcze przez wiatr, mamy dzień. Lubię środę :)
Rosa powoli schodzi z trawnika, zatem za chwilę ruszam z kosiarką.

Pat, dzięki za uwagi. Oczywiście, planuję pisać o poszczególnych gatunkach roślin. Muszę zrobić inwentaryzację, a wierz mi że przy ponad 1000 roślin w ogrodzie, to nie jest proste. Ale, od czego mamy zimowe wieczory ;-))
Encyklopedycznych opisów z pewnością nie będę powielać, to nie ma żadnego sensu, a ja nie jestem ekspertem. Założenie w ogóle jest takie, że będę się dzielić tylko swoimi doświadczeniami, inspiracjami, wiedzą. Poradniki, encyklopedie, albumy - to wszystko jest dostępne na papierze i w sieci. Blog to w mojej percepcji dość osobiste miejsce. I takie zostanie w przypadku brzozowego ;-)
Dzięki!
Grażynko, witam środowo! Bardzo mnie cieszy Twoja opinia - to dopiero początki, a już tak pozytywnie oceniane. Nawet nie wiesz ile przyjemności sprawia mi Twój wpis ;:167 Terminarz prac na pewno będę prowadzić - następny już we wrześniu :) Teraz myślę o co najmniej kilku 'artykułach', ale powolutku, nie wszystko na raz.
Hortensje, wrzosy, trawy, rozchodniki - ach, jak ja je lubię! Fajnie, że podzielasz moje preferencje. Swoje wrzosy pączkowe w ubiegłym roku kupowałam w secie na all, w bardzo dobrych cenach, aż 50szt. Kompozycje do donic koniecznie... ładnie wyglądają połączone z niskimi astrami :)
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Iwonko, pierwsze komentarze już czytałam - miło, że się odezwałaś! Interesujące odmiany traw polecasz.
Przycięte wiechy tawułek można wykorzystać do dekoracji - wianków i stroików (wiem to od Agness :))
Miłego!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry sloneczny urlopowy Agus :wit przejrzalam pobierznie ale foty poogladalam i troche cos tam czytajaco zalapalam :wink: widze ze zamiast leniuchowac, to szalejesz nie tylko ogrodowo tzn blog pod ogrodowo niby tez mozna podciagnac ale to raczej "mozgowa" robota jest.
x-ag-a
---

Post »

Julek, dzień dobry, słońce! :wit
Jesteś tam, gdzie mówiłaś, że będziesz? :D
Dobrze Ci?

Jak obie wiemy, robota kocha głupiego, zatem nie siedzę bezczynnie, tylko działam... głównie mózgowo, ale zaraz zakasuję rękawy i idę tańczyć z wilkami, czyli w tym przypadku z kosiarką spalinową :)

Buziak!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak... jestesmy u Holendow hihi urlopujemy sie, zwiedzamy okolice, no i oczywiscie wielkie centra ogrodnicze ale powiem prawde, ze chabaziowo jest tak jak wszedzie. Szkoda tylko, ze nie pora jeszcze na jesienne cebulowe, bo cos czlek by przywiozl. Ale Maja za to piekne roznosci dekoracyjne do ogrodu, donice, lampy i inne duperele och i ach .... no ale ceny tez piekne :twisted:
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

aguniada pisze: Czytając to, co napisałam zorientowałam się, że uśmierciłam catawbiense Grandiflorum, podczas gdy straciłam Cunningham's White! To jest ten z blogowego zdjęcia, niekwitnący akurat. No i nutkaj obok ;:145 Muszę edytować poprzedni post.
CW też bardzo szkoda, pamiętam zdjęcia tego wielkiego białego "bukietu", ale Grandiflorum kwitł dłużej i chyba jeszcze obfciej, więc jak już któryś musiał, to.. Wiem że to marne pocieszenie.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Aguniu! :wit
Dziękuję za pozdrowienia u Jagi. Mam kilka miejsc (a właściwie osób), które z przyjemnością odwiedzam, a Ciebie dotyczy to w szczególności. ;:197
Bardzo podoba mi się Twoja aktywność na blogu. Zwłaszcza, że wymaga pracy umysłowej, wyobraźni, dyscypliny. A przede wszystkim, jest to praca twórcza!
Gratuluję, będę się u Ciebie uczyć.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aguś , Twój ogród jest piękny, dopieszczony w każdym calu . Normalnie wpadam w kompleksy kiedy oglądam Twoje fotki . Jestem tutaj bardzo często ale po cichutku.Wszystko mi się tutaj podoba a zdjęcia hortensji przyprawiają mnie o szybsze bicie serca.
Zazdroszczę Wam deszczyku , bo u mnie od dawna nie spadła ani kropla deszczu
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, jest mi bardzo miło, że odwiedzasz mój ogród, nawet jako skrytoczytacz ;-))
Wiem, że obie mamy słabość do hortensji - te krzewy wywołują we mnie bardzo gwałtowne uczucia zachwytu. Dziś dłuższy czas przyglądałam się odmianie Silver Dollar - jakieś misternie utkane kwiatostany, co za cudownie wybarwiony kolor przechodzący delikatnie od ecru do limonkowego? Coś wspaniałego. Jaka hortensja jest Twoją faworytą?
Deszcz był bardzo potrzebny - ogród od razu odżył, a mdlejące rośliny podniosły się. Życzę, by i u Was spadł ;:196
Lisico droga, dziękuję, że zajrzałaś! Pozdrawiam Cię u Jagi, bo to w jej ogrodowych pokojach mogę Cię najczęściej spotkać. Cieszy mnie ogromnie, że i mnie odwiedzasz ;:167
Przygoda z blogiem to dla mnie kompletna nowość. Przyznam, że wymaga ode mnie sporo wysiłku - te wszystkie kompozycyjne i techniczne zawiłości często sprawiają, że mój mózg naprawdę podejmuje wysiłek intelektualny ;-)
Fajnie, że początki są dla Ciebie interesujące - zapraszam jak najczęściej :)
Feluś, straciłam 'stare' żeby otworzyć drzwi dla 'nowego' - także w kontekście roślinnym to pewien pozytyw ;-)
Julek, mam nadzieję, że robisz zdjęcia? W Holandii nigdy nie byłam poza międzylądowaniem - wydaje mi się interesującym miejscem, więc po cichu zazdroszczę licząc na relację po powrocie.

Spotkane na dzisiejszym obchodzie:

Budleja Border Beauty
Obrazek

Róża A Whiter Shade of Pale
Obrazek

Róża Rhapsody in Blue
Obrazek

Róża Red Leonardo da Vinci
Obrazek

Róża Sebastian Kneipp
Obrazek

Hortensja Silver Dollar