Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

aguniada pisze: Co tam u mnie w hortensjach słychać?
Nie wiem, co słychac, ale widać - cuda!
Jaka jestem zadowolona, ze choć po jednej kupiłam wiosną, a potem to już sobie rozpatyczkuję...

A na tym zdjęciu, w głębi (za Vanilką), to co to jest... te takie nie w pełni rozwinięte kwiatostany?

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, kolor określiłabym jako głęboko różowy przechodzący w rubinowy - bardzo piękny.
Małgosiu, czy patyczki zanurzasz w ukorzeniaczu i wsadzasz do wody?
Za Vanilką bezpośrednio rośnie Pink Diamond, a po lewej od VF rośnie Tardiva. Obie ładne, ale nie każdy lubi kwiatostany składające się z kwiatów płodnych i płonnych. A Ty?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję ;:196 to chyba dobrego wyboru dokonałam
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

aguniada pisze: Obrazek
cudna fotka jak namalowana ;:138
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, to hortensja Vanille Fraise namalowała ten obraz :)
Aga, dla Ciebie zdjęcie z ubiegłego roku, z donicy:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, ja płaciłam po 20 zł, może dzisiaj je obfocę, jak nie będzie padać ;:173 Ślicznie wyglądają podświetlone od dołu reflektorkiem solarnym ;:170
Bardzo podoba mi się Silver Dollar ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, czyli cena ta sama. Będę czekać na zdjęcie Twojej Rubrum ;:173
Silver Dollar bardzo Ci polecam. W mojej opinii ma najładniejsze - zaraz po Vanille Fraise - kwiatostany. Czysta biel, z domieszką limonki, duży rozmiar - cudo.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dziękuję...cudny jest ;:167
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku Aguś...cudne masz te hortensje ;:167
i te róże....ach ;:167
x-ag-a
---

Post »

Aga, cieszę się! Intensywna, piękna barwa. Jeden z najładniejszych wrzosów moim zdaniem :)
Martuś, dzięki za wizytę... mam u Ciebie straszne zaległości :oops: ; nadrobię wieczorem...

Kochani, powiedzcie proszę o czym chcielibyście czytać, czego Wam brakuje w zamieszczonych dotychczas tekstach, jakie macie uwagi, spostrzeżenia, pomysły - rzecz dotyczy oczywiście brzozowego ogrodu.
Mam dość szerokie plany o czym i jak pisać (na razie przy niewielkiej ilości tekstów nie zmieniam znacząco układu), ale chciałabym znać Wasze opinie. Możecie napisać tu lub tam ;-)
Z góry za wszystkie komentarze dziękuję ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

aguniada pisze:czy patyczki zanurzasz w ukorzeniaczu i wsadzasz do wody?
Nie. Robię odkłady - zewnętrzne pędy, które i tak się pokładają, przysypuję ziemią i przyciskam kamyczkiem. Na wiosnę sadzonki można odciąć, bo mają już własne korzenie.
Tak robiłam z Anabelką i się udało. Można z jednej rośliny kilka odkładów jednocześnie zrobić.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Aguś, widzę fajny tekst o trawach - dla mnie w sam raz bo właśnie chciałam zaplanować taki jeden kącik z trawami ;:108
Poza tym, jak będzie taki dziennik działań i prac w ogrodzie to też będzie fajnie dowiedzieć się co i kiedy robi doświadczona ogrodniczka w ogrodzie. Super pomysł miałaś z tym blogiem ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maliola pisze:Aguś, widzę fajny tekst o trawach - dla mnie w sam raz bo właśnie chciałam zaplanować taki jeden kącik z trawami ;:108
Poza tym, jak będzie taki dziennik działań i prac w ogrodzie to też będzie fajnie dowiedzieć się co i kiedy robi doświadczona ogrodniczka w ogrodzie. Super pomysł miałaś z tym blogiem ;:138
Zacytuję Olunię....właśnie takie dziennik działań byłby strzałem w dziesiątke....nie wszyscy pamiętamy o zakresie działa w danych okresach, porach roku. Jeśli chodzi np o cięcie liściaków różnego typu...co kiedy można? ja również mam zawsze problem z chemią w ogrodzie tzn. z okryskami co i na co?
Aguś cieszę się bardzo że założyłaś bloga....nikt inny nie poprowiadziłby lepiej ogrodowego bloga niż właśnie Ty.... ;:333
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

aage pisze:
maliola pisze:Aguś, widzę fajny tekst o trawach - dla mnie w sam raz bo właśnie chciałam zaplanować taki jeden kącik z trawami ;:108
Zacytuję Olunię....właśnie takie dziennik działań byłby strzałem w dziesiątke....nie wszyscy pamiętamy o zakresie działa w danych okresach, porach roku. Jeśli chodzi np o cięcie liściaków różnego typu...co kiedy można? ja również mam zawsze problem z chemią w ogrodzie tzn. z okryskami co i na co?
Aguś cieszę się bardzo że założyłaś bloga....nikt inny nie poprowiadziłby lepiej ogrodowego bloga niż właśnie Ty.... ;:333
Ja już nic więcej nie dodam, tylko się obiema rękami podpisuję pod tym, co piszą dziewczyny ;:108
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, dzięki za radę! Odkłady wydają się być prostą sprawą, zwłaszcza że jak piszesz zewnętrzne gałęzie hortensji mają tendencję do pokładania. W takim razie, i ja spróbuję ;:196

Olu, Aga, Asiu - dziękuję za uwagi i komentarze! Kalendarz działań będzie aktualizowany co miesiąc, ale zamysł jest taki, iż będę pisać o tym co ja konkretnie robię w danym okresie czasu. Poradników w sieci i prasie jest dużo i nie chcę ich powielać - to nie miałoby sensu. Jestem przekonana, że my jesteśmy na innym poziomie zaawansowania, nie wszystko trzeba pisać jak kompletnemu laikowi, a wymiana doświadczeń i sprawdzonych już metod jest według mnie znacznie cenniejsza. Dzięki! ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”