Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
Ewuniu miłego dnia i już czekam z niecierpliwością na następne cudeńka.Pozdrawiam. 
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zgłaszam się, ja też czekam, wszelkie zdjęcia będą mile widziane

Pozdrawiam, Agata.
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Ewo wpadłam się przywitać i pochwalić twoje piękne róże cudne są .takie dostojne damy.Miłego dzionka życzę .U mnie chmurzy się pewnie popada. 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewuś miłego dnia .
Ja też czekam na fotki

Ja też czekam na fotki
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
TERESKO nie ma róż z wyższej lub niższej półki.Nie ma znaczenia ,gdzie je kupujesz .Róża to róża .
Cudne wszystkie .Twoje niczym się nie różnią od moich ,są śliczne ,widziałam na własne oczy
ALUŚ
dziękuję pięknie
JOASIU ,AGATKO ,JADZIU zdjęcia będą później trochę .Wstawiam przecież co dzień świeże .Na razie muszą Wam wystarczyć pozdrowienia i buziaki
BEATKO u mnie też pochmurno i wilgotno .Jak dla mnie ,to mogło by padać cały dzień .Deszczu nigdy nie za dużo w mojej piaskownicy .

Cudne wszystkie .Twoje niczym się nie różnią od moich ,są śliczne ,widziałam na własne oczy
ALUŚ
JOASIU ,AGATKO ,JADZIU zdjęcia będą później trochę .Wstawiam przecież co dzień świeże .Na razie muszą Wam wystarczyć pozdrowienia i buziaki
BEATKO u mnie też pochmurno i wilgotno .Jak dla mnie ,to mogło by padać cały dzień .Deszczu nigdy nie za dużo w mojej piaskownicy .
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Witaj Ewciu czas wracać do codzienności - działka, słoiki, szkoła, uczelnia...oj czas....
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Ewuniu. Czytam że wspomniałaś o rozmnażaniu lawendy. Jak to robić? Mówisz z wiosennych pędów. Ale wiesz jaka ciemna osóbka w ogrodnictwie ze mnie 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Ewa mój Palbin przyjechał już po okresie kwitnienia, za to będąc u Aguniady i Pana M nawąchałam się za wszystkie czasy tego cudnego zapachu. Liczę na wiosenny pierwszy raz
w moim ogródku
- ewa_rozalka
- 1000p

Niestety ANECZKO , im bardziej coś nam się podoba ,tym szybciej się kończy .Psy szczekają ,karawana jedzie dalej ,jak mówi przysłowie.
MADZIU ,to proste .Wiosną przycinasz lawendę i zamiast wyrzucić obcinasz czubki ,oraz pozbywasz się dolnych liści .Wsadzasz takie sadzonki do doniczki i robisz foliowy namiocik .Ja tak zrobiłam i mam wielki nowy krzaczor
MADZIU [Lulka],zobaczysz jak on długo kwitnie .Mój stał blisko domu specjalnie do wąchania
dziś zaległe liliowce

MADZIU ,to proste .Wiosną przycinasz lawendę i zamiast wyrzucić obcinasz czubki ,oraz pozbywasz się dolnych liści .Wsadzasz takie sadzonki do doniczki i robisz foliowy namiocik .Ja tak zrobiłam i mam wielki nowy krzaczor
MADZIU [Lulka],zobaczysz jak on długo kwitnie .Mój stał blisko domu specjalnie do wąchania
dziś zaległe liliowce

- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Rozalko.
Kusisz liliowcami, ostatnio rozglądałam sie na all, nawet znalazłam sporą ofertę jednak boję się kupować u niespr, a kiedyś się naciełam
Mam też liliowce jednak ciągle chciałabym powiększać ich grono
Kusisz liliowcami, ostatnio rozglądałam sie na all, nawet znalazłam sporą ofertę jednak boję się kupować u niespr, a kiedyś się naciełam
Mam też liliowce jednak ciągle chciałabym powiększać ich grono
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aha, i tak od razu do doniczki? Sama się w ziemi ukorzeni? Widzę że piszecie i bzie. Ja mam syringa sensation od tej wiosny i nie kwitł. Ale widzę że zawiązał z 20 pączków. Niedawno dokupiłam właśnie palbin. Tylko krzak a nie szczepiony. Kupiłam go właściwie przez przypadek. Facet mi wciskał. No i powiem Wam że jak czytam tą Waszą rozmowę to wcale nie żałuję 
Ewcia, robisz piękne fotki
Napisz coś proszę o "Purple Rain". Jestem na etapie poszukiwania małych purpurowych róż.
Napisz coś proszę o "Purple Rain". Jestem na etapie poszukiwania małych purpurowych róż.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pada od rana
Coś mi się wydaje, że niedługo będę miała chwasty do pasa
Lawendę mam zamiar ciąć po kwitnieniu i te ucięte czubki posadzić w ziemię.
Lawendę mam zamiar ciąć po kwitnieniu i te ucięte czubki posadzić w ziemię.
- ewa_rozalka
- 1000p

AGNIESIU ja się kilka razy też nacięłam .Ostatnio kupuję tu gdzie lilie czyli w Lilypolu .Na razie wszystko się zgadza .Już nie szukam gdzie indziej ,bo się boje oszustów
MADZIK ukorzeni się .Dobrze ,że kupiłaś Palbina ,on nawet listki ma śliczne .Posadź go tu gdzie najczęściej przebywasz .
ANIU Purple Rain ma śliczny kolor .Jest niedużym krzaczkiem nadaje się na brzeg rabaty .
Powtarza kwitnienie aż do mrozów .Gdy kwiatuszki są w rozkwicie ,pokazuje się śliczny seledynowy środeczek .Mam ją trzeci sezon ,sprawuje się bardzo dobrze .
MADZIK ukorzeni się .Dobrze ,że kupiłaś Palbina ,on nawet listki ma śliczne .Posadź go tu gdzie najczęściej przebywasz .
ANIU Purple Rain ma śliczny kolor .Jest niedużym krzaczkiem nadaje się na brzeg rabaty .
Powtarza kwitnienie aż do mrozów .Gdy kwiatuszki są w rozkwicie ,pokazuje się śliczny seledynowy środeczek .Mam ją trzeci sezon ,sprawuje się bardzo dobrze .
- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Ewo jak zwykle piękne liliowce