Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Witam w kolejny upalny dzień, chociaż już widać, że w pogodzie coś zaczyna się zmieniać, u nas już po niebie wędrują białe obłoczki.
Tereniu, prosisz o kolejne fotki - proszę bardzo. Wszystkie niżej umieszczone są z dnia wczorejszego. Mimo upału, można jeszcze oko nacieszyć, a najprzyjemniej w ogrodzie jest wieczorem.
Moje liliowce uzyskane z nasion
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Witaj Urszulo :wit
Obejrzałam, poczytałam i zakochałam się w Twoim ogrodzie ;:oj Jestem pod tak wielkim wrażeniem, że nie wiem co napisać ;:173 Dla mnie to raj na ziemi :lol:
Jeśli pozwolisz pospaceruje dłużej po Twojej posiadłości :lol:
Pozdrawiam serdecznie!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uleńko ,wrażenie jakie zrobił na mnie Twój ogród ,wcale nie znika ,wprost przeciwnie .Masz przecudnie Powiedz mi coś na temat pnącza codonopsis ,bardzo orginalne .Zastanawiam się również
gdzie go kupiłaś .Jak możesz to zdradź mi .Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Ewuniu, Codonopsisa (inaczej Dzwonkowiec) zdobyłam w 2011 r. - 10 szt. nasionek, obecnie ma dużo kwiatów, będę zbierać nasiona, będzie się czym dzielić lub wymieniać.
Witam Cię Anka, miło mi, że spacerujesz po moim ogrodzie, ja chwilę poświęciłam na oglądanie twoich skarbów, też mi się podoba. Kiedy nadejdzie jesień i potem zima będzie więcej czasu dla forum.
Poniżej jeszcze kilka zdjęć z dnia wczorajszego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może jeszcze coś z wieczornego spaceru
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, dzisiaj na Pomorzu pogoda już uległa zmianie, można było popracować w ogrodzie, nie było aż tak bardzo gorąco, ale nie popadało. Co kilka dni robię zdjęcia, aby zachować kolory lata, aby zimą powracać do tych pięknych chwil w ogrodzie.
Kilka dzisiejszych zdjęć;
Dla Tereni
Obrazek
Pozdrawiam cię miłośniczko fuksji.

Mam też coś dla Ani B.
Aniu, to dla Ciebie - za pomoc
Obrazek
Dziękuję Ci bardzo, Pozdrawiam
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może jeszcze kilka zdjęć; fotografowane dziś kwiaty jutro mogą wyglądać już inaczej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
abrzezin
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 sie 2013, o 23:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania B. bardzo dziękuje i poleca się na przyszłość ;:167
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Uleńko różnorodność roślin jakie masz w swoim ogrodzie powala na kolana ;:oj
Ostatnie zdjęcie pięknie przedstawia Twój ogród ;:333
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Dziękuję bardzo za fuksje,moje też niczego sobie.A tą czarownicę na miotle to przesłać proszę do Ewuni/Evluk/.
Nareszcie trochę popadało ale to kropla w morzu potrzeb.Jest chłodniej o jakieś 20 stopni.Roślinki odżyły ale co poniektóre muszę reanimować.Ula rozmnażaj pełną goryczkę bo moja niestety wyschła na wiór.Albo co tam -kupimy nową.Pięknie u Ciebie ale to normalka,liliowce super.Pozdrawiam .Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu,
obecnie kwitną wszelakie rudbekie, poniżej zdjęcie rudbeki, która jest b. wysoka, ma ponad 2 m. wysokości i ciekawe kwiaty, niektóre maja takie "czuprynki", muszę ustalić odmianę. Jeśli Ci się podoba - to jesteś pierwsza w kolejce, zrewanżuję się za rudbekię "Maxima"
Obrazek
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Dzięki Ulka ale wiesz przecież że nic już nie zmieszczę.Aby coś posadzić nowego muszę inną roślinę wykopać.Czekają na posadzenie dwie jeżówki a już nie wiem co wykopać,dobrze że młodsza córcia dojrzała do sadzenia roślin w swoim ogrodzie to trochę się tam zmieści moich skarbów.Pozdrawiam .Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu
to prawda, że tych skarbów w ogrodzie masz już dużo, a zapewne po tym sezonie będą do nabycia kolejne piękne odmiany jeżówek i swoim pięknym widokiem będą Cię kusić. U nas w szkółkach to się takich pięknych nie uświadczy. Szkoda tylko, że tak daleko od siebie mieszkamy, chętnie pooglądałabym Twoje wszystkie jeżówki, ale nie tylko. Pewnie też skusiłabym się na zakup kilka okazów, ale może już na przyszły rok zakwitną te z nasion od Ciebie.
Pozdrawiam Cię, Ula
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Panie :wit
Superaśna wiedźma-pozytywnie zazdraszczam ;:224
Moja miłość do jeżówek znacznie przygasła, jak doczytałam, że te wszystkie piękne odmiany, po kilku latach wracają do formy pierwotnej ;:202
Teniak pisze:dobrze że młodsza córcia dojrzała do sadzenia roślin w swoim ogrodzie
Ale nowiny ;:oj Super...
Jeszcze tylko Igi/Jagodki dzisiaj tu brak... ;:167
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Ewuniu :wit
miło mi, że odwiedziłaś mój wątek. Ja w tym momencie szukałam Twojego wątku, ponieważ Terenia prosiła, aby podesłać zdjęcie z czarownicą/wiedźmą, ale już nie muszę. Zanim odpisałam, to wstąpiłam na chwilę do Twojego wątku, ale muszę wejść ponownie, aby się wpisać, bo zapewne będę tam często zaglądać. Gdy widziałam na zdjęciu pszczoły, to przypomniała mi się moja sobotnia przygoda z osami. Nawet nie wiedziałam, że w wiciokrzewie uwiły sobie kokon, a ja nieświadoma tego zabrałam się do przycinania suchych pędów. Ale one dzielne i szybko mnie pogoniły. Tylko (na szczęście) jedna mnie ukąsiła.
Na zdjęciu ten kokon
Obrazek
Może niezbyt wyraźnie widać, ale bałam się podejść bliżej

Widziałam u Ciebie piękne odmiany bylin o pstrych liściach. Dzisiaj robiłam zdjęcie mojego żywokostu, w lipcu wycięłam przekwitłe kwiatostany i teraz wygląda całkiem ładnie
Obrazek
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

evluk pisze: Jeszcze tylko Igi/Jagodki dzisiaj tu brak... ;:167
A właśnie , że nie ...jestem Ewuniu ...jestem do kompletu ;:306 , bo i czasu mam nieco więcej ...wypada - nadrobić zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach .
Dziewczyny - powiem tak ...mnie jeżówki nie kręcą te udziwnione ; z pióropuszami , opadającymi w dół płatkami ...wolę proste formy i kolory stonowane .
Za to Anemone nemorosa , Primula , Pulmonaria , Lantana , każdą chciało by się mieć odmianę .
Ulko - powiedz , proszę , czy Terenia nie mogła by pokazać światu swego bajecznego ogrodu , z domkiem - niczym chatką z piernika i tarasem z mnóstwem kwiatów i konarów drzew z pobliskiego lasu ?
O fuksjowych drzewkach , klonikach , lantanach , pokaźnej kolekcji Orchidaceae nie wspomnę .

Pozdrawiam serdecznie ;:196

P.S. Ulka ...proszę dla mnie ten Żywokost odsadzić ;:180 - maleńką sadzoneczkę ...ja mam biało obrzeżony , o kwiatach niebiesko różowych - a ten Twój - może ma białe ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”