Powodzenia!!!
Jak mi prześlesz zdjęcia na pw to spróbuje je zidentyfikować, mam 2 mokary to może sobie poradzę

Ewentualnie gdy zraszam, istnieje możliwość, że psiknę na trzon, ale to raczej przesycha szybciutko
 Ewentualnie gdy zraszam, istnieje możliwość, że psiknę na trzon, ale to raczej przesycha szybciutko 

ale nurtuje mnie pewne pytanie. Przeczytałam, że dobrze się sprawdza w przypadku Vand woda z biedronki
 ale nurtuje mnie pewne pytanie. Przeczytałam, że dobrze się sprawdza w przypadku Vand woda z biedronki   czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć temu? Zastanawiam się czy taka woda źródlana nie ma za dużo minerałów? Vandy lubią miękką wodę, więc jak się do tego odnieść? Swego czasu miałam baniaczek wody zebrany ze strumyczka i on zostawiał mi brzydki kamień na korzonkach falenopsisów, wiec tym bardziej nie chcę ryzykować z Vandami, bez uprzedniego zorientowania się w temacie
  czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć temu? Zastanawiam się czy taka woda źródlana nie ma za dużo minerałów? Vandy lubią miękką wodę, więc jak się do tego odnieść? Swego czasu miałam baniaczek wody zebrany ze strumyczka i on zostawiał mi brzydki kamień na korzonkach falenopsisów, wiec tym bardziej nie chcę ryzykować z Vandami, bez uprzedniego zorientowania się w temacie  

Chciałam kupić destylowaną obok mnie, ale mają urlop a do marketu za daleko aby ją dźwigać
 Chciałam kupić destylowaną obok mnie, ale mają urlop a do marketu za daleko aby ją dźwigać   Później doczytałam o tej wodzie z biedronki.. adamanna a czy jesteś w stanie mi w prosty sposób wytłumaczyć co ona ma w sobie takiego, że idealnie się nadaje do vand? Ma dużo mniej minerałów niż inne wody, czy jak? W czym tkwi jej fenomen? Vandy trzeba moczyć często, więc też zastanawiałam się na jak długo taka woda wystarczy i czy to nie za duży koszt, ale uznałam, że będę ja odlewać i wykorzystywać ponownie.. Oczywiście do czasu ;) Póki nie dodaje nawozu to raczej nic złego się z taką woda nie powinno dziać przez kilka dni..
  Później doczytałam o tej wodzie z biedronki.. adamanna a czy jesteś w stanie mi w prosty sposób wytłumaczyć co ona ma w sobie takiego, że idealnie się nadaje do vand? Ma dużo mniej minerałów niż inne wody, czy jak? W czym tkwi jej fenomen? Vandy trzeba moczyć często, więc też zastanawiałam się na jak długo taka woda wystarczy i czy to nie za duży koszt, ale uznałam, że będę ja odlewać i wykorzystywać ponownie.. Oczywiście do czasu ;) Póki nie dodaje nawozu to raczej nic złego się z taką woda nie powinno dziać przez kilka dni..
 Moczyłam w niej i wandy i te też nie narzekały.
 Moczyłam w niej i wandy i te też nie narzekały.
 Będę używać zamiennie z deszczówką (bo niestety nie zawsze jest możliwość by jej nałapać, zwłaszcza gdy mieszka się w bloku
 Będę używać zamiennie z deszczówką (bo niestety nie zawsze jest możliwość by jej nałapać, zwłaszcza gdy mieszka się w bloku   ) i z wodą z dzbanka
 ) i z wodą z dzbanka  a pamiętasz może jaka to była konkretnie woda? Jaka nazwa?
 a pamiętasz może jaka to była konkretnie woda? Jaka nazwa? 

, Emila ?
 , Emila ?

.
 .