Moje oczko w głowie cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 3

Post »

Ewuniu :wit Witam Cię i cieszę się że o mnie nie zapomniałaś ;:138 ;:138
Rozumiem jak to jest być padniętym przez ten upał , ja też czasami tylko podglądam a pisać się nie chce ;:185
Iwonka :wit I Ciebie również bardzo serdecznie witam i rozumiem - podziwiam Cię skąd ty masz tyle siły - takie prace sama wykonujesz ;:180
Gosiu kochana i Ciebie witam cieplutko i przepraszam że u ciebie mało się odzywam ale ciągle podglądam i Ci dopinguje w Twoich zmaganiach ;:108 śliczna ta rabatka przy schodach Ci wyszła ;:63 Ja też nie mam systemu nawadniającego i chyba nigdy nie będę mieć , więc muszę latać z wężem ;:108
Dziękuję w imieniu kłosowca - mnie też się podoba .
Elu ;:196 Wiem i rozumiem że trzeba podlewać , ale tak jakoś przykro mi się zrobiło jak nikt nie zajrzał :(
Arku Ty to wiesz jak mnie pocieszyć - dzięki za tak miłe słowa , od razu lepiej na duszy się zrobiło ;:108
Hortensji mam dużo ale większość młodych , mam nadzieję że te co zostały , rozrosną się i dopiero za rok , dwa pokarzą co potrafią :D
Powiem Ci że już nie mam siły do tego podlewania bo mimo wszystko listki hortensji np. więdną , skręcają się i usychają boję się aby mi nie padły bo kilka już całkiem listki zgubiły ;:145 Inne też podsychają i już nie są takie piękne jak powinny :cry:
Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:65 ;:65

moja pierwsza chryzantema zaczyna kwitnąć
Obrazek
i parę Lili

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu lilie cudowne po prostu giganty ,no chryzantemka już kwitnie ;:215 ja nie mam żadnej jakoś nie mam okazji kupić z pewnego żródła że będę miała pewność o zimowaniu bezpiecznym ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Tereniu piękne masz te hortensje ogrodowe :D
moje ogrodowe żadna nie zakwitła oprócz tej którą mam w donicy , za to pięknie kwitną mi bukietówki :D
Tereniu mi też zacznie lada dzień kwitnąć chryzantema i to chyba ta złota , jak się ochłodzi to ci dziabnę trochę :wit u nas też upały , ale wczoraj trochę rano popadało , dobre i trochę :wit
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Witam i ja. Szybciutko zakwitła chryzantema. Moja jescze w pączku.
Śliczności wnusio ;:138 Pewnie już tęsknisz ;:145
Ja leję wode do ogródka i płaczę, bo na drugi dzień liście i tak smętnie wyglądają. Dodam, że jeszcze nie mam wody ogrodowej ;:124 normalnie katastrofa.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu dziękuję w imieniu lilii , chryzantemy mam wszystkie zimujące w gruncie , tylko niektóre później zakwitają ;:108 mogę się podzielić .

Bożenkohortensje ogrodowe - to prezent od dzieci , tegoroczne ;:108 mają kwitnąć na tegorocznych pędach i znosić temperaturę do - 30 stopni , zobaczymy . Piszę się na Twoje patyczki z bukietówek ;:108 ;:180
U nas nic nie pada a jeszcze zapowiadają ponad 37 stopni ;:145 trudno będzie roślinkom przeżyć i nam też oczywiście :(
Na złotko czekam :oops: he he

Moniko :wit :wit Witam ;:196 Dziękuję w imieniu wnusia , tęsknię , tęsknię i to bardzo ;:108
Ja też leję i będę płakać jak przyjdzie rachunek za wodę ;:145 ;:306 ;:306 czasami mam wrażenie że jeszcze gorzej niektóre roślinki znoszą podlewanie , może lepiej je zostawić i niech sobie radzą same :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu, ja podlewam tylko te które sadzę, przesadzam, a reszta niech sobie radzi sama, a upał niemożliwy u nas, 33 stopnie teraz za oknem, masakra, ale mam nadzieję, że może popada wieczorem ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Tak masakra a słońce pali dalej i mimo podlewania rośliny wyglądają biednie a róże kwitną jeden dzień i suche płatki opadają mimo podlewania ;:180 Tereniu chętnie skorzystam z Twojej hojności odnośnie chryzantem ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu u nas się lekko dziś ochłodziło, bo wczoraj i w nocy na reszcie popadało, ale roślinki wyślę jak mi powiesz kiedy, bo widzę, że u Ciebie susza nadal, może w końcu teraz popada i u Was :wit
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Tereniu witaj ,ale piękne hortensje pokazujesz ,znasz ich odmiany???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
missedit
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 kwie 2007, o 12:36

Post »

Ale te twoje lilie cudne - moje same rozowe i malutkie w porownaniu z twoimi.
Mam dla ciebie prezent - clematis rebecca - przesylac czy przyjedziesz odebrac osobiscie ? ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ;:196 Witam
Ale skwar - dzisiaj nie dało się jechać na działkę - teraz jeszcze jest 35 stopni .
Podeślij adres to jak będzie trochę chłodniej to Ci podeśle chryzantemy , tylko nie mam opisanych to co się trafi ;:108
Iwonko ;:196 ale Ci dobrze deszczyk miałaś a u mnie teraz 35 stopni - masakra ;:145
Na razie deszczu nie widać ;:185
Marzenko ;:196 Witam serdecznie .
Dziękuję w imieniu hortensji - odmiany mam zapisane i zawieszki na krzaczkach a ja dzisiaj nie byłam na działce , nie dało się ;:185 skwar okropny ;:223
Proszę podpowiedz mi co mi się dzieje z fiołkami , listki więdną i zasychają , kwiatki też ;:223 boję się aby mi się nie zniszczyły całkiem ;:145
missedit ;:196 Dziękuje w imieniu lilii ;:168
Ach jaki ładny prezent - dzięki bardzo ;:138 Clematis Rebecca - może wpadnę na któryś weekend ;:306 :;230 :;230
Podeślij zdjęcia bo uschnę z tęsknoty ;:108 ;:108 ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Ślicznie,a czy rośnie Ci coś w tej cieplarence? ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU.....ja tak z rana bo na urlopie jestem.....ale nie wyspana, całą noc była burza...grzmiało.....lało i niebo się całe otwierało...... wszystko obficie podlane.....ale nadal czuję w powietrzu upał z większą ilością wilgoci tylko......

ogródek Twój zwiedziłam...dojrzałam dużą Języczkę o liściach wyciętych......moja zdycha.....czemu :?: ....w jakim miejscu masz ją posadzoną, że taka żywa i dorodna.....

pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Witam i dziękuję bardzo ;:196
W szklarence są pomidorki ale chyba padną bo wyłączyli nam wodę na działce na dwa dni , a ja ich już dawno nie podlewałam bo albo nie miałam siły albo nie byłam na działce a teraz ;:145 ;:145
Krysiu ;:196 Ale masz dobrze - miałaś deszczyk a u nas dalej skwar i jeszcze wodę wyłączyli na działce ;:223
Moja języczka Przewalskiego u mnie rośnie w cieniu ale i tak liście ma zwiędnięte mimo podlewania , deszczu nie było ponad miesiąc a temperatury ponad 35 stopni .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37