gianna pisze:Alicja, dwa do trzech razy w roku kwitnie Twoja cambria? Jestem pod wrażeniem. A ja się tak przed tym gatunkiem broniłam. Czas to zmienić. A Twoja jest żółta, przepiękna. Żółte kwiatki dwa, trzy razy w roku, hmm...

Ostatni raz mi kwitla na wielkanoc, dokladnie tydzien przed otwotzyla prawie wszystkie kwiatki

i mam nadziej eze w tym roku mi jeszcze zakwitnie na boze narodzenie tak w zeszlym roku kwitla
Nie ma co sie przed tym gatunkiem bronic, moja tosciowa ma jedna 9 lat, nigdy jej nie przesadzala, dopiero teraz ja jej ja przesadzilam, to biedactwo roslo w ziemi u niej i tez kwitla dwa razy do roku, gdy ja przesadzalam miala bardzo zniszczone korzenie ale liscie byly zdrowe, tylko jej cambria jest o wiele wieksza wiec za kazdym razem kwitnie jej na kilka pedow
-- 4 sie 2013, o 13:50 --
Dufin pisze:wow, fantastyczny kolorek! i tak często kwitnie? Chyba musi mieć dużo nowych przyrostów, bo raczej nie kwitnie ciągle z tych samych?

fantastyczna, żywe nasycone kolory

niestety nie kwitnie z tych samych przyrostow, tylko dwa razy z tych samych przyrostow