EWUNIU ,lilie kupuję w kilku miejscach .Kilka mam od Królika ,trochę z Cebule pl ,a kilka z ryneczku .
Różnie .Ja już nawet nie pamiętam gdzie i kiedy ją kupiłam
MARYNIU witaj .Niestety ,wszystko ,co piękne szybko przemija ,ale mamy jeszcze trochę innych kwiatów .Można się jeszcze nacieszyć kolorami ,wiele jeszcze zakwitnie .
Ewo lilie cudne nie dziwię się, że jeszcze chcesz dokupić cebulek. Z tych trąbkowych to zapach zapewne unosi się po całej okolicy.
Moje lilie do Twoich carów to taki mały pikuś
Ewuniu ,mi chodzi po głowie ,że ona może być pomyłkowa ,ta moja łaciata .Nie mogę jej znaleźć i nie przypominam sobie ,kiedy ją kupiłam .Po prostu kilka lat temu zakwitła i kwitnie co roku wraz ze swoją łaciatą siostrą .Jest dużo wyższa ode mnie ,muszę patrzeć do góry ,gdy chcę zobaczyć kwiaty
-- 4 sie 2013, o 16:53 --
Dorotko ,Twoje też są cudne .W moim ogrodzie tak pachnie ,że chwilami ciężko oddychać ,najbardziej wieczorem i rano .
Ewuniu, w końcu się doczekałam oczywiście nie zawiodłaś mnie i oczarowałaś kolejną burzą barw : Lilie śliczniutkie, zwłaszcza te jasnożółte i różowe .
ps. pamiętam cały czas Twoje rady odnośnie tulipanów i już w przyszłym tygodniu zaczynam się rozglądać za ciekawymi okazami
Iwonko ,bardzo dziękuję .Mam zamiar jeszcze dokupić kilka ,zagustowałam ostatnio w białych i pachnących .Mają jeszcze jedną zaletę ,można je wszędzie wepchnąć .Jak się nie ma miejsca ,to bardzo cieszy ,że można jeszcze coś wsadzić
-- 4 sie 2013, o 18:52 --
Agniesiu ,rzeczywiście za tulipanami warto się rozejrzeć ,bo potem ,to juz wielu gatunków nie ma .
Dzięki ,że lilijki ci się spodobały