Ostatnie dni miałam szlony bieg... Ogródek zaniedbany, zdjęcia nie robione..., na forum zaległości... ja chce na emeryturę...
Norbitki kawałek świata cz.2
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Norbitki kawałek świata cz.2
Agness też mi się podoba i nie żałuje, że nie było wymarzonej żółtej
Kiedyś sobie i żółtą kupię. 
Ostatnie dni miałam szlony bieg... Ogródek zaniedbany, zdjęcia nie robione..., na forum zaległości... ja chce na emeryturę...
A kto by nie chciałNorbitka pisze: ja chce na emeryturę...
Pozdrawiam. Ewa
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko nie sadzę dalii, gdyż za dużo z nimi zachodu, a ogród daleko. Jest wiele kwiatów, które chciałabym mieć z takich które trzeba wykopywać, albo sianych jednorocznych. Bylinę posadzę i mam spokój parę lat . Nawet nie nawożę .
Miłego dnia Ci życzę.
Miłego dnia Ci życzę.
- Norbitka

Tajeczko, leniuszek z Ciebie
Żartuję oczywiście. Obrobić ten Twój areał... jestem pełna podziwu. Dopiero po spotkaniu mam świadomośc ile tego wszystkiego masz. Za daliami nie przepadałam, ale to się zmienia i będę je uprawiała.
Ewa nasze sprawy nadal aktualne, ale ten tydzień miałam szalony bieg, teraz znowu upały, w które ja nie funkcjonuję... u Ciebie czytałam, że wyjeżdżasz. Wrócimy do tematu mam nadzieję.
Ewa nasze sprawy nadal aktualne, ale ten tydzień miałam szalony bieg, teraz znowu upały, w które ja nie funkcjonuję... u Ciebie czytałam, że wyjeżdżasz. Wrócimy do tematu mam nadzieję.
-
GabiR7
- 50p

- Od: 2 paź 2012, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://forumogrodnicze.info/posting.php ... =2&t=67737#
Witaj wspaniałą huśtawka a jeszcze wspanialej bo nasze strony i wiesz co to znaczy że jednego lata pięknie kwitły budleje a następnego tylko zostają suche karpy chociaż człowiek bardzo się stara okrywa Gabir
Witaj wspaniałą huśtawka a jeszcze wspanialej bo nasze strony i wiesz co to znaczy że jednego lata pięknie kwitły budleje a następnego tylko zostają suche karpy chociaż człowiek bardzo się stara okrywa Gabir
- Norbitka

Witaj GabiR7
Coś nie tak jest z tym linkiem, przenosi mnie do odpowiedzi
Ja jakoś do tej pory nie miałam problemów z przemarzaniem roślin, no ale i rarytasków nie miałam.
Budleje mam pierwszy rok więc jeszcze nie wiem jak to będzie. O tym, że ją trzeba okrywać dowiedziałam się niedawno.
Jeżeli to nie tajemnica to zapytam, z jakiej części lubelskiego jesteś?
Korzystając z okazji, że odpowiadam powiem, że ostatnio nie wyrabiam na zakrętach, dwa razy w biegu robiłam zdjęcia, ale wyszły takie fatalne, że ich nie umieszczam. Dzisiaj cpykałam po raz trzeci, ale nie ma czasu zobaczyć co wyszło ;) Na ulubione wątki wpadam z doskoku nocą, zarywając spanie i nawet sił nie ma coś napisać. Na ogródku robię tylko to co bardzo pilne...
Coś nie tak jest z tym linkiem, przenosi mnie do odpowiedzi
Ja jakoś do tej pory nie miałam problemów z przemarzaniem roślin, no ale i rarytasków nie miałam.
Budleje mam pierwszy rok więc jeszcze nie wiem jak to będzie. O tym, że ją trzeba okrywać dowiedziałam się niedawno.
Jeżeli to nie tajemnica to zapytam, z jakiej części lubelskiego jesteś?
Korzystając z okazji, że odpowiadam powiem, że ostatnio nie wyrabiam na zakrętach, dwa razy w biegu robiłam zdjęcia, ale wyszły takie fatalne, że ich nie umieszczam. Dzisiaj cpykałam po raz trzeci, ale nie ma czasu zobaczyć co wyszło ;) Na ulubione wątki wpadam z doskoku nocą, zarywając spanie i nawet sił nie ma coś napisać. Na ogródku robię tylko to co bardzo pilne...
- Tajka

Beatko budlejom pędów nie trzeba okrywać, gdyż ich na wiosnę i tak się przycina.
Robisz tylko kopczyk na korzenie, tak jak różom, z tym żebyś się nie niecierpliwiła wiosną i zbyt pochopnie nie uznała za zmarzniętą, jak mnie się kilka razy na początku przytrafiło.
One późno wyrastają wiosną.
Z pewnością znajdziesz fotki odpowiednie do wstawienia, ja wstawiam jak mi się zrobi.
Czekamy na fotki.
Robisz tylko kopczyk na korzenie, tak jak różom, z tym żebyś się nie niecierpliwiła wiosną i zbyt pochopnie nie uznała za zmarzniętą, jak mnie się kilka razy na początku przytrafiło.
One późno wyrastają wiosną.
Z pewnością znajdziesz fotki odpowiednie do wstawienia, ja wstawiam jak mi się zrobi.
Czekamy na fotki.
- Norbitka

W biegu chciałabym przedstawić 5 z 8 cann kupionych od Janusza. Nie wiem czemu mam tylko 5 zdjęć. Powinno być 7 bo ósma jeszcze nie kwitnie.

Oraz siewki cann z gratisowych nasion. Nie wszystkie jeszcze kwitną.

Przedstawiam też jeden z moich ogrodowych pupili czyli datury od Jola1. Z niecierpliwością czekam na kwitnienie, gdyż będzie ono dla mnie niespodzianką ( nie wiem jakie są)

A znawców proszę o identyfikacje zaczynającej kwitnienie roślinki, która przerosła mnie o metr i wkrótce sięgnie nieba.

Oraz siewki cann z gratisowych nasion. Nie wszystkie jeszcze kwitną.

Przedstawiam też jeden z moich ogrodowych pupili czyli datury od Jola1. Z niecierpliwością czekam na kwitnienie, gdyż będzie ono dla mnie niespodzianką ( nie wiem jakie są)

A znawców proszę o identyfikacje zaczynającej kwitnienie roślinki, która przerosła mnie o metr i wkrótce sięgnie nieba.

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko mam nadzieję, że już uporałaś się z nawałem pracy i masz większy luzik i czas i na pracę i leniuchowanie w ogródku 
Ależ cudne canny
niesamowicie strojne odmiany, takich nawet nie widziałam...... i to jak zrozumiałam niektóre z nich wyhodowane z nasion
???
Ależ cudne canny
- Tajka

Beatko fotki bardzo ładne i wspaniała kolekcja kann.
Ta w kropki najbardziej mi się podoba .
Będziesz miała wykopywania jesienią.
Ta w kropki najbardziej mi się podoba .
Będziesz miała wykopywania jesienią.
- Norbitka

Agnieszko, tak te niżej wyhodowane są z nasion i niczym nie ustępują tym z kłączy. Zakwitły mi niewiele później od kłączowych, a same rośliny wydaja mi się bardziej masywne chociaż niższe. Z pracą to ja się uporam koło jesieni
Dzisiaj w nocy wyjazd po towar... Czasu troszkę mam dopiero w soboty.
Tajeczko ta w kropeczki też najbardziej mi się podoba
chociaż ta na 3 foto również. Wykopywanie ... no cóż zobaczymy jak to będzie ... może kiedyś mi przejdzie ;)
Dawno temu miałam te zwykłe canny przez kilka lat. W tym roku stwierdziłam, że będę sadziła bez pędzenia w doniczkach, bo niewiele później zakwitają.
Tajeczko ta w kropeczki też najbardziej mi się podoba
Dawno temu miałam te zwykłe canny przez kilka lat. W tym roku stwierdziłam, że będę sadziła bez pędzenia w doniczkach, bo niewiele później zakwitają.
- Norbitka

- Norbitka

Na jesieni? Myślę, że z części będzie już co dzielićbyna pisze:Znowu pokazujesz cudne dalie. Też chcę takie.![]()
![]()
.................
U Grażyny w ogrodzie
- Norbitka