Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.
Jeszcze nie wiadomo, czy moja róża jest pomylona, bo nadal nie rośnie
Liście ma raczej matowe, a uparcie nie wypuszcza nowych. Chodzę i zaklinam, żeby się cokolwiek wzięła za siebie 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie, właśnie, a moje koleżanki się dziwią, że ja tak uparcie staram się poznać nazwy wszystkich moich róż, a to właśnie po to, żeby o nich poczytać, dowiedzieć się, co lubią i zapewnić jak najlepsze warunki.edulkot pisze:żeby rozpoznać różę to trzeba wszystkie jej części przeanalizować. Bo niby kwiatki ma podobne do Boule de Neige i mogłam powiedzieć to ona i kropka. Ale jak ta róża jest potworem rosnącym do kilku metrów to nie może sobie rosnąć byle gdzie a jesień jest najlepszym czasem żeby ją przesadzić tam gdzie będzie nam wszystkim dobrze
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś chuchaj i dmuchaj i czaruj a może ruszy z rośnięciem. A ma ona karteczkę z napisem ręcznym czy taki kartonik od Sipa
bo oryginalnie Sip daje takie plastikowe kartoniki z dziurką, czymś tam pisze co dość szybko blaknie ale kartonik trwały. Moja ma ręcznie napisane na jakimś innym napisie.

Małgosiu jak ma się stare i w miarę poznane róże to już wiadomo co się można po nich spodziewać, ale nowe muszą mieć nazwy bo pnąca nie może rosnąć obok niskiej wielkokwiatowej. I dobrze Cię rozumiem że chcesz poznać nazwy swoich róż.
Rozwija się kolejny pączek białej nn

Zrobiła się pogoda więc idę coś tam porobić w ogrodzie

Małgosiu jak ma się stare i w miarę poznane róże to już wiadomo co się można po nich spodziewać, ale nowe muszą mieć nazwy bo pnąca nie może rosnąć obok niskiej wielkokwiatowej. I dobrze Cię rozumiem że chcesz poznać nazwy swoich róż.
Rozwija się kolejny pączek białej nn
Zrobiła się pogoda więc idę coś tam porobić w ogrodzie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Moje Sipówki rosną w miarę dobrze.
Ale wkurza mnie takie traktowanie klientów i już więcej chyba u niego nic nie zamówię.
Ale wkurza mnie takie traktowanie klientów i już więcej chyba u niego nic nie zamówię.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Souvenir d'Edouard Maubert
Tyle o niej wiem a kwitnie jednym bukietem kwiatków nieprzerwanie od 10 lipca, chyba było ich 5 paków.
U mnie dziś się bardzo ochłodziło, sporo spadało deszczu. Roślinki i ja zaczęliśmy żyć.
Kolejna piękna róża i do tego wspaniale się zapowiadająca. Róża, która utrzymuje kwiaty trzy tygodnie i to w takiej formie, zasługuje na uznanie. Prawdziwa perełka o ładnym odcieniu czerwieni.
Jaka śliczna jest ta Twoja biała nn
-
edulkot

Grażynko też jestem z jego róż zadowolona, ale ta ciągła niepewność jest wkurzająca. Mam teraz zamówione ale ich będzie to nikt nie wie
Pewnie też ostatni raz zamawiam u niego.
Majeczko ten Souvenir d'Edouard Maubert jest warty posadzenia. Jesienią pójdzie na swoją miejscówkę, dostanie kopiec i zobaczymy jak uda mu się przezimować. Rodziców ma z 5 i 6 strefą więc nie powinien sprawiać kłopotów.
A biała nn czyli najprawdopodobniej Long John Silver pójdzie pod pergolę a na to miejsce muszę upolować prawdziwego Mrs. John Laing
A teraz parę różyczek które umilają mi skwarne dni w ogrodzie.
Old Port jeszcze parę dni temu tak cudnie wyglądała

ale po tej spiekocie został jej tylko jeden kwiatek choć pączki jeszcze ma

Hit zeszłego sezonu i miłość większości rosomaniaków Pashmina nadal mnie nie bierze
tak wygląda dzisiaj

Małe jest piękne a jak jeszcze jest czerwone to już jest
Peter Pan

Rudolf Joseph Geschwind ma być wysoki a kwiatuszki ma średniej wielkości i bardzo zgrabne, utrzymują się dość długo bo od 21.07. tak wyglądały 26.07. dzisiaj je ścięłam bo były już przypieczone, a nie wiem czemu nie zrobiłam jej wcześniej zdjęć

w białym dodatku

Kolejne ślicznotki
Eye Opener rodzic Peter Pana ma troszkę większe kwiatuszki

I Sweet Pretty słodki pustaczek

Kolejny pustaczek ale w ognistych barwach Zoic podobno zaraziłam nią pół forum
taką wielką wiechę wytworzyła na dość sporej wysokości
23.07.

a tak się żegnała przed ścięciem

Jestem ciekawa czy jeszcze zdoła wytworzyć takie wiechy w tym roku
Majeczko ten Souvenir d'Edouard Maubert jest warty posadzenia. Jesienią pójdzie na swoją miejscówkę, dostanie kopiec i zobaczymy jak uda mu się przezimować. Rodziców ma z 5 i 6 strefą więc nie powinien sprawiać kłopotów.
A biała nn czyli najprawdopodobniej Long John Silver pójdzie pod pergolę a na to miejsce muszę upolować prawdziwego Mrs. John Laing
A teraz parę różyczek które umilają mi skwarne dni w ogrodzie.
Old Port jeszcze parę dni temu tak cudnie wyglądała
ale po tej spiekocie został jej tylko jeden kwiatek choć pączki jeszcze ma
Hit zeszłego sezonu i miłość większości rosomaniaków Pashmina nadal mnie nie bierze
Małe jest piękne a jak jeszcze jest czerwone to już jest
Rudolf Joseph Geschwind ma być wysoki a kwiatuszki ma średniej wielkości i bardzo zgrabne, utrzymują się dość długo bo od 21.07. tak wyglądały 26.07. dzisiaj je ścięłam bo były już przypieczone, a nie wiem czemu nie zrobiłam jej wcześniej zdjęć
w białym dodatku
Kolejne ślicznotki
Eye Opener rodzic Peter Pana ma troszkę większe kwiatuszki
I Sweet Pretty słodki pustaczek
Kolejny pustaczek ale w ognistych barwach Zoic podobno zaraziłam nią pół forum
taką wielką wiechę wytworzyła na dość sporej wysokości
23.07.
a tak się żegnała przed ścięciem
Jestem ciekawa czy jeszcze zdoła wytworzyć takie wiechy w tym roku
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Majka muszę tylko powzdychać do tych wszystkich różyczek ,które pokazałaś
Piotruś Pan ,czy Zoic czy też Eye Opener już sie w nich zakochałam .a miejsca niet 
-
edulkot

Jadziu Piotrusia Pana to zamiast bratków możesz posadzić, to jest istne maleństwo , wysokości do 30cm a kwiatuszki ma strasznie malutkie, zobacz w porównaniu z moimi paluchami

Zoic rośnie dość wysoko choć powinna być niska a Eye Opener wypuszcza długie pędy na boki, pewnie chce robić za okrywówkę.
Zoic rośnie dość wysoko choć powinna być niska a Eye Opener wypuszcza długie pędy na boki, pewnie chce robić za okrywówkę.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maja, dobrze, ze jestem na urlopie, może wreszcie uda mi sie nadrobic zaleglości. Kurcze jak te twoje różyce pieknie kwitną! U mnie teraz wyraźna przerwa
Paschmina mnie tez nie zachwyca, ale gdyby u mnie wyglądala tak jak twoja nie wiem czy nie zmieniłabym zdania
Paschmina mnie tez nie zachwyca, ale gdyby u mnie wyglądala tak jak twoja nie wiem czy nie zmieniłabym zdania
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Mnie Pahmina tez jakos nie brala nigdy ale Twoja jest niczego sobie. Za to Sweet Pretty jest cudowna w tej swojej motylkowej delikatnosci 
Majusia te maluchy czerwone są prześliczne ale Zoic-no wiesz-pół forum
o niej myśli.
Wczoraj deszcz nawiliżyl zaledwie 2-3 cm ziemi a potem posucha(wkopywalam bylinki).
Dobrze,że chociaż tyle nam nakapalo.
Wczoraj deszcz nawiliżyl zaledwie 2-3 cm ziemi a potem posucha(wkopywalam bylinki).
Dobrze,że chociaż tyle nam nakapalo.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majeczko, Sweet Pretty urocza, ale Pashmina...niczego sobie 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piotrusia kiedyś oglądałam na jakiejś stronce i bardzo mi się podobał teraz również mam do niego słabość .Włości mam juz zajęte 
-
edulkot

No i nie padało wcale
tylko popek przeleciał z kropidłem
zaczęłam płatne podlewanie co nie zdarzyło mi się już od dwóch lat
Dorotko u mnie przerwa się skończyła i zaczęły na dobre powtarzać. Moje pierwsze kwitnienie miały zalane i zabłocone więc bardzo krótko kwitły, pewnie dlatego dość szybko powtórzyły.

tu powtarzają: Mary Rose, Eglantyne, Pashmina, Burgundy Ice i w samym dolnym rogu Gabrielle Privat.
Pashmina mimo że tak ślicznie wygląda i ma 3 wielkie wiechy kwiatuszków ciągle mnie nie porywa.
Julek
za to że wpadłaś.
Motylki kwiatuszki są
i miewam ich coraz więcej
Dla Ciebie moja niemiecka nowość Petit Papillon wysoka i bardzo wytrzymała róża H. J. Weihraucha, w troszkę mocniejszym różu, który i tak szybko bieleje

Aniu u mnie nie nawilżyło nawet na milimetr
podlewałam w tym niby deszczu i nawet nie czułam na sobie.
Czasami udaje mi się zarazić czymś forum
Mam mieć nową czerwoną różę z serii Cover , Essential Cover , trudno znaleźć jej zdjęcia bo to nowość więc dla Ciebie na pazie mój kolejny pustaczek, Dainty Bess

Kasiek Ty też zachwycasz się Pashmina
Wiem że zachwycasz się Edenką to dla Ciebie moja która postanowiła zakwitnąć żebym tylko ją nie wyautowała

Jadziu nie powiesz mi że nie znajdziesz miejsca po jakimś bratku czy innym maluszku żeby posadzić Piotrusia
Widziałaś moją 'pnącą' Burgundy 81

Dorotko u mnie przerwa się skończyła i zaczęły na dobre powtarzać. Moje pierwsze kwitnienie miały zalane i zabłocone więc bardzo krótko kwitły, pewnie dlatego dość szybko powtórzyły.
tu powtarzają: Mary Rose, Eglantyne, Pashmina, Burgundy Ice i w samym dolnym rogu Gabrielle Privat.
Pashmina mimo że tak ślicznie wygląda i ma 3 wielkie wiechy kwiatuszków ciągle mnie nie porywa.
Julek
Motylki kwiatuszki są
Dla Ciebie moja niemiecka nowość Petit Papillon wysoka i bardzo wytrzymała róża H. J. Weihraucha, w troszkę mocniejszym różu, który i tak szybko bieleje
Aniu u mnie nie nawilżyło nawet na milimetr
Czasami udaje mi się zarazić czymś forum
Mam mieć nową czerwoną różę z serii Cover , Essential Cover , trudno znaleźć jej zdjęcia bo to nowość więc dla Ciebie na pazie mój kolejny pustaczek, Dainty Bess
Kasiek Ty też zachwycasz się Pashmina
Wiem że zachwycasz się Edenką to dla Ciebie moja która postanowiła zakwitnąć żebym tylko ją nie wyautowała
Jadziu nie powiesz mi że nie znajdziesz miejsca po jakimś bratku czy innym maluszku żeby posadzić Piotrusia
Widziałaś moją 'pnącą' Burgundy 81
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Majuś, ale u Ciebie różyczki pięknie kwitną
Moje takie wymęczone już
'Petit Papillon' i 'Dainty Bess' przeurocza są.
Jak nigdy nie lubiłam "pustaczków", tak ostatnio zaczynam coraz częściej na nie zerkać przyjaznym okiem
No i 'Edenka" ...cudo

'Petit Papillon' i 'Dainty Bess' przeurocza są.
No i 'Edenka" ...cudo
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<