Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
Candlelight to moje chciejstwo
,
, niesamowita jest, D R u mnie jakaś taka niewyrośnięta z pędami przy ziemi. Musze ją przesadzić 
Pozdrawiam. Ewa
Ilonko, przepiękne bukietówki! Jestem zachwycona jak wspaniale Ci się wybarwiają na limonkowo 
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś i właśnie te leżące pędy najbardziej mi podnoszą ciśnienie, chociaż wiem, że niektóre tak mają
No nic pozostaje nam tylko je podeprzeć
bo na pewno z nich nie zrezygnuję. Na wiosnę była ostro przycięta aby złapała jak najbardziej "prosty" kształt
Aga i właśnie ten kolorek mnie powalił. Niby z daleka widzisz zielony w odcieniach krzew podchodzisz bliżej a tu niespodzianka - to to ma kwiaty. A dodatkowo co niektóre pięknie wyprostowane
No nic pozostaje nam tylko je podeprzeć
Aga i właśnie ten kolorek mnie powalił. Niby z daleka widzisz zielony w odcieniach krzew podchodzisz bliżej a tu niespodzianka - to to ma kwiaty. A dodatkowo co niektóre pięknie wyprostowane
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
i widzę że pomogło
- ja swoją też tak potraktuję i przesadzę
Pozdrawiam. Ewa
- imwsz

Na pewno takim postępowaniem się nie zaszkodzi 
Pozdrawiam - Ilona
U mnie Misiek zaczął się pokładać chyba za ciężkie kwiatuchy. ale hortensja która mnie najbardziej denerwuje to Bella Anna - przesadziłam ją na nową rabatkę na słońce a ta nawet nie myśli wstać. Wygląda paskudnie
-pójdzie do pólcieniaa dodatkowo dostanie podpórki 
Pozdrawiam. Ewa
- slotys

- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko czy w tym roku hodujesz mieczyki w doniczce ?
- imwsz

Ewciu oj to niedobrze, niedobrze - wiesz dlaczego
Mój jest jeszcze mały to aż tak tego nie widać, ale w takim razie pójdzie w półcień na wiosnę
Z tego co zauważyłam u siebie to najprościej stoją pomimo wagi kwiatostanów: Early Sensation, Magical Candle, Limelight, Magical Moonligh i Candlelight
DART'S LITTLE DOT 'Darlido' niby się zwiesza ale utrzymuje nieduże kwiatostany
Natomiast Diamant Rouge - boczne leżą a Bombshell - leży
Małgosiu mam trochę w donicy ale one są zdecydowanie mniejsze od tych na rabatach. Także mam je w ten sposób ostatni raz
Pokażę Wam moje największe kwiatostany na hortensjach
i stoją
Magical Moonlight 27cm
Candlelight 40cm
Mój jest jeszcze mały to aż tak tego nie widać, ale w takim razie pójdzie w półcień na wiosnę
Z tego co zauważyłam u siebie to najprościej stoją pomimo wagi kwiatostanów: Early Sensation, Magical Candle, Limelight, Magical Moonligh i Candlelight
DART'S LITTLE DOT 'Darlido' niby się zwiesza ale utrzymuje nieduże kwiatostany
Natomiast Diamant Rouge - boczne leżą a Bombshell - leży
Małgosiu mam trochę w donicy ale one są zdecydowanie mniejsze od tych na rabatach. Także mam je w ten sposób ostatni raz
Pokażę Wam moje największe kwiatostany na hortensjach
Magical Moonlight 27cm
Candlelight 40cmPozdrawiam - Ilona
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, moja Bombshell też cała leży
Ale piękne , wielkie kwiaty i trzymają się prosto
Ale piękne , wielkie kwiaty i trzymają się prosto
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale śliczne kwiatostany
Kiedy ja takie będę miała
Cieszę się że chociaż mam pączki kwiatowe na Misiu
Kiedy ja takie będę miała
Cieszę się że chociaż mam pączki kwiatowe na Misiu
- slotys

- Od: 9 lut 2012, o 09:53
A ja muszę powiedzieć ,że mój misiek ma mocne ,sztywne pędy . Zdziwiona jestem ,że taki wyprostowany bo kwiatostany rozwija olbrzymie. Piękny jest ....
mój też jest ładniutki jednak gałązki z kwiatami prawie rozwiniętymi widać ze pchają sie w dół.
Ilonko po lewej Misiek a po prawej Bella Anna - może zaszkodziło jej przesadzanie gdy już kwitla
- nie pamiętam jak rosną u Bożenki i Wioli

Ilonko po lewej Misiek a po prawej Bella Anna - może zaszkodziło jej przesadzanie gdy już kwitla

Pozdrawiam. Ewa
- imwsz

Kasiu jedynie nam pozostanie podpieranie tego maluszka. A może w przyszłym roku nabierze więcej mocy i chociaż część będzie stercząca
Na Candlelight w zeszłym roku byłam trochę zła i ją przesadziłam w półcień. Stwierdzam, że na ten rok to był dobry pomysł. Ona ma największy kwiatostan
Tereniu nie martwiatsa
, też u Ciebie zakwitną
Jedynym pocieszeniem to fakt, że jedna z moich zeszłorocznych hortensji nie ma ani jednego kwiata a w liściach też nic nie widzę
A iesz, że u mnie to krótka piłka - jak nie zakwitnie nawet 1 kwiatem to za karę na wiosnę pójdzie w inne miejsce, na koniec ogrodu
Małgosiu bo Ty masz dobrą rękę do tych kwiatów i nawet 1 patyczek a Ci zakwitnie. My się dopiero hortensji uczymy
Ewcia ta po prawej w kolorze wina to Bella? A co tam z daleka wyglada pięknie. Daj podpórki (jak do róż) albo "śnurkiem" trza obwiązać i już.
Tak mi się podoba ten kolor, że jestem w stanie je podpierać
A na pewno teraźniejsze przesadzanie ja trochę spowolniło. Bo nie dosyć, że przeżyła letni szok w nowym miejscu to jeszcze ta spiekota.
Musiałam przesadzić 1 małą roślinkę to przez cały dzień miała nad sobą osłonkę z dużego parasola aby padał na nią cień. Też tak zrobiłaś?
U Bożenki jak u mnie - na patelni
Na Candlelight w zeszłym roku byłam trochę zła i ją przesadziłam w półcień. Stwierdzam, że na ten rok to był dobry pomysł. Ona ma największy kwiatostan
Tereniu nie martwiatsa
Jedynym pocieszeniem to fakt, że jedna z moich zeszłorocznych hortensji nie ma ani jednego kwiata a w liściach też nic nie widzę
A iesz, że u mnie to krótka piłka - jak nie zakwitnie nawet 1 kwiatem to za karę na wiosnę pójdzie w inne miejsce, na koniec ogrodu
Małgosiu bo Ty masz dobrą rękę do tych kwiatów i nawet 1 patyczek a Ci zakwitnie. My się dopiero hortensji uczymy
Ewcia ta po prawej w kolorze wina to Bella? A co tam z daleka wyglada pięknie. Daj podpórki (jak do róż) albo "śnurkiem" trza obwiązać i już.
Tak mi się podoba ten kolor, że jestem w stanie je podpierać
A na pewno teraźniejsze przesadzanie ja trochę spowolniło. Bo nie dosyć, że przeżyła letni szok w nowym miejscu to jeszcze ta spiekota.
Musiałam przesadzić 1 małą roślinkę to przez cały dzień miała nad sobą osłonkę z dużego parasola aby padał na nią cień. Też tak zrobiłaś?
U Bożenki jak u mnie - na patelni
Pozdrawiam - Ilona
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Ilonko, wiem od czego to zależy, ale w przyszłym roku nie będę cieła hortensji, które słabo kwitną, zobaczymy jaki to da efekt. 
- imwsz

Tak ?
To proszę Ilonce tu szybciutko nabazgrolić i oświecić
To proszę Ilonce tu szybciutko nabazgrolić i oświecić
Pozdrawiam - Ilona