Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
Kochana pani Tereska jest cały czas pod nasza opieką...a niebawem smigam do mamuski...oj jak mi sie teskniło za wami, tylko tej roboty tyle ,ze zleciało jakos....myk myk 

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Co to za kwiat pod zdjęciem romantycznego zaułka? Ten niebieski
Cieszę się, że floks zakwitł a szczerze mówiąc nie wiem skąd się u mnie wziął biały bo do tej pory miałem różne odcienie różowych
W tym roku już mam biały od Bogusi bwoj .....a może chciałabyś różowe floksy pachnące? Mogę wysłać jesienią. Rundę po ogrodzie najbardziej lubię zrobić przed wschodem słońca, w czerwcu to nawet przed 4 łaziłem po ogrodzie, jak jaki nawiedzony
Ten Twój zaułek bardzo mi się podoba, też staram się takie robić, a masz ich więcej?

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu,
przespacerowałam się po Twoim wczorajszym ogrodzie (magia internetu) i idę spać z nadzieją na kolorowe sny. Może uda mi się odwiedzić Ciebie i Twoje bajecznie kolorowe, obfitujące w zadziwiające rośliny królestwo chociaż we śnie.
przespacerowałam się po Twoim wczorajszym ogrodzie (magia internetu) i idę spać z nadzieją na kolorowe sny. Może uda mi się odwiedzić Ciebie i Twoje bajecznie kolorowe, obfitujące w zadziwiające rośliny królestwo chociaż we śnie.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale to zawilec na 10 cebulek 2 sztuki zakwitły chyba z B.
Jeszcze jeden floks od Ciebie zakwitnie lada dzień i jak to nie jest ten, o którym piszesz to chcę
. Chyba mam dwie roślinki goździka i jeżeli pokaże kwiatek to ja Ci chyba wcześniej wyślę, bo jak nie przetrwa zimy to żebyś się nim nacieszył.
No tak o 4 to ja śpię, ale jutro o 5 wstaję. Mam dużo starych roślin po poprzednikach i one tworzą taki zaułkowy klimacik, więc trochę ich jest, ale nie wszystkie są do pokazania, niektóre mnie wkurzają
-- 28 lip 2013, o 23:16 --
Beatko to ja idę na ten senny spacer z Tobą opowiem Ci co widzisz
DOBRANOC!
Jeszcze jeden floks od Ciebie zakwitnie lada dzień i jak to nie jest ten, o którym piszesz to chcę

No tak o 4 to ja śpię, ale jutro o 5 wstaję. Mam dużo starych roślin po poprzednikach i one tworzą taki zaułkowy klimacik, więc trochę ich jest, ale nie wszystkie są do pokazania, niektóre mnie wkurzają

-- 28 lip 2013, o 23:16 --
Beatko to ja idę na ten senny spacer z Tobą opowiem Ci co widzisz

DOBRANOC!
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Dobrej nocy, Marysiu.
Ale jak wstaniesz, to napisz, z łaski swojej, które to rośliny Cię wkurzają
.
Pa, pa - Jagoda
Ale jak wstaniesz, to napisz, z łaski swojej, które to rośliny Cię wkurzają

Pa, pa - Jagoda
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
To drugie zdjęcie z wieczornego spaceru powinnaś umieścić w swojej wizytówce, bo to kwintesencja Twojego ogrodu! Cudny wielogatunkowy kwitnący busz 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat masz rację całkowicie zaniedbała wizytówkę!
Jaguś mam takich parę miejsc głównie związanych z iglakami , które najchętniej
ale są stare i przez szacunek ich nie ruszam i mam trzy gigantyczne bukszpany też stare , które tylko przez wiek nie zostały
powinnam je przyciąć ale musiałabym chyba piłą, tak jak owe żywotniki, żeby się dało przejść. Idąc przez ogród po prawej stronie poprzednicy nasadzili rozmaitych choinek i drzew, które rosną do nieba i też nie wiem co z nimi, część rośnie za blisko a więc ich wygląd pozostawia wiele do życzenia, ale poniżej rosną moje piękne byliny i żal byłoby je połamać wycinając, zresztą sąsiedzi tuż za siatką posadzili takie same ino młodsze więc jak ja swoje wytnę to ich się rozpanoszą i mi wlezą. Tyle mojego wstydu
Byłam dzisiaj na targu w Krzeszowicach i nie wypadało wyjechać z pustymi a raczej z niezielonymi rękami i znalazłam takie dwa rarytasiki , bo reszta była typowa dla centrów ogrodniczych

To jeszcze dzisiejszy ogród poranny!

przepięknie pachnie!

zakwitła lilia ale w spisie kupionych nie mogę jej znaleźć , za to nie ma zamówionych martagonów chyba, że to te karły które nie wyrosły. Bardziej myślałam, że to są gratisy.
i ogólny widok może ktoś rozpozna

i zakwitł mój tegoroczny nabytek rudbekia czerwona, muszę przyznać że jest oryginalna!

Miłego dnia i najlepiej deszczowego wieczoru
Jaguś mam takich parę miejsc głównie związanych z iglakami , które najchętniej

Byłam dzisiaj na targu w Krzeszowicach i nie wypadało wyjechać z pustymi a raczej z niezielonymi rękami i znalazłam takie dwa rarytasiki , bo reszta była typowa dla centrów ogrodniczych

To jeszcze dzisiejszy ogród poranny!

przepięknie pachnie!

zakwitła lilia ale w spisie kupionych nie mogę jej znaleźć , za to nie ma zamówionych martagonów chyba, że to te karły które nie wyrosły. Bardziej myślałam, że to są gratisy.
i ogólny widok może ktoś rozpozna

i zakwitł mój tegoroczny nabytek rudbekia czerwona, muszę przyznać że jest oryginalna!

Miłego dnia i najlepiej deszczowego wieczoru

Takie ciemne rudbekie nawet mi się podobają 
A dziewanna jaka piękna!

A dziewanna jaka piękna!
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Prześliczne wszystko i każde z osobna! Z wybujałych iglaków w moim miastowym sosna jest ciut za dorodna
Posadziłam lata temu, a teraz drzewsko jak nie wiem co. Zdecydowaliśmy się na podkrzesywanie dolnych gałęzi. W. usiłuje walczyć wiosną z obłamywaniem młodych pędów, ale przy tych rozmiarach to naprawdę arcytrudne. Ten ostatni ciemny liliowiec wygląda mi na Super Purple. A lilia to nie African Queen? Inne coś? A, muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi się podobają Twoje podpisy zdjęć. Ładna czcionka i dobierasz tak kolor liter, że "konweniuje" z kolorystyką obrazka a jednocześnie podpis jest czytelny . 

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu ta lilia to może być African Queen. Piękne te rudbekie co je pokazałaś. Jak masz pół ogrodu w brązowych i takich ciemnych rudbekiach to proszę o kawałek.
Lobelia trwała z targu super i dziewanna taka inna niż nasze polskie pospolite.
Lobelia trwała z targu super i dziewanna taka inna niż nasze polskie pospolite.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Śliczne te ciemne rudbekie, i dziewanna cudna, Twój dziurawiec ma już wybarwione owocki, u mnie na razie zielone, późno ruszył na wiosnę, być może dlatego że jesienią go przesadzałam, czy obrywasz mu owocki żeby ładniej kwitł? A dziwaczki i u mnie zakwitły, na razie samosiejki z zeszłego roku, na tych sianych przeze mnie, jeszcze pączków nie widać. Lobelie bylinową też mam
, kupiłam wiosną razem z gaurą, moja jest czerwona. Trochę ucierpiała od upału, rośnie w pełnym słońcu, cały dzień http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/587 ... 3c585.html, ale to bardzo wdzięczny kwateczek, na pewno będziesz zadowolona z nowego nabytku 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu znowu piękności pokazałaś i jeszcze kupujesz 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Marysiu ale twój watek pędzi
Rosliny o poranku wyglądają świeżo i delikatnie bo teraz to
smażą się w słońcu
A takiej ciemnej rudbeki muszę przyznać że nie widziałam
No i nowe lobelie cudne...znałam tylko jednoroczne

Rosliny o poranku wyglądają świeżo i delikatnie bo teraz to

A takiej ciemnej rudbeki muszę przyznać że nie widziałam

No i nowe lobelie cudne...znałam tylko jednoroczne

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Masko-bardzo ciekawe kolory lobelii!