Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu ty nie masz zwykłego ogrodu, Ty masz niemalże ogród botaniczny, nigdy nie widziałam takiej różnorodności kwiatów :shock: uwielbiam tu wpadać ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Polinko Droga dla takich gości jak Ty warto go tworzyć i pielęgnować.
W piątek miałam w ogrodzie koleżankę, która za młodu terroryzowana przez rodziców ogrodem, nie lubi w nim pracować, ale jak weszła w kwiaty to wyciągnęła komórkę i jak japoniec! Potem przy stole oglądała te zdjęcia i to są dalsze słowa uznania dla roślin :lol:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, pięknie, letnio, wakacyjnie :) Tak się dobrze odpoczywa patrząc na te zdjęcia. Werbenę patagońską sprawiłam sobie w ubiegłym roku kupując sadzonkę w szkółce. Ale w tym roku ani śladu po niej. Rudbekie w zachodzącym słońcu wspaniałe. Nie dziwie się, że u Ciebie aparaty same wyłażą z kieszeni i torebek :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu moja ubiegłoroczna się wysiała i roślinki są może je wyplewiłaś? Nasionka masz zapewnione i za rok na wiosnę wysiejesz ;:196 spokojnej niedzieli!
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Marysiu , może i wieczorne spacery są bardziej ''magiczne'' , kwiaty pachną bardziej . Mnie już chyba spowszedniały , mam to codziennie. Tęsknię za porankiem w ogrodzie. Nie pamiętam kiedy tam byłem o świcie. Stałem się śpiochem , nie ruszysz mnie z łóżka w wolny dzień przed 7. ;:306 ;:306 Dzisiaj wpadłem tam z rana , ale od świtu kilka godzin minęło. ;:202 Lubię mroczne zakątki , u mnie takiego nie ma, może za kilka lat , mam kilka drzew , które go stworzą. ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, zdjęcia wyszły Ci przepięknie... nie, ja właśnie nie mam rudbekii, a to chyba dlatego że za tym żółtym nie przepadam... z żółci mam tylko słoneczniczki szorstkie, rosnące w sosnach :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu, ale piekne zdjęcia pokazałaś ze swojego ogrodu. Wspaniałe :) Upał dziś nieznośny :?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Marysiu wejsc do Twojego ogrodu to tak jakby wejsc do kolorowej bajki Cudowne widoki ,kolorki cudne bija po oczach Tylko pozazdroscic Jestem zauroczona tym miejscem ,rzut beretem ode mnie ,malo takich urokliwych ogrodkow w tej okolicy ,pozdrawiam ;:196
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tadziu przez tyle lat wstawałam o świcie a nawet przed (w zimie!), że odkąd korzystam z wolności nabytej nie wstaję jak nie muszę. Chociaż jak mi się czasem zdarzy to świt jest wart tego. Mój ogród jak go nabyłam był jednym wielkim mrocznym zakątkiem, więc ja raczej dążę do rabat słonecznych ;:3

Aguniu to jak Ty chcesz te żonkile sadzić jak one żółciutkie jak .... a rudbekia ta która teraz kwitnie jest wpadająca w brąz, ale nie namawiam.

Mariolko bardzo dziękuję, lubię fotografować a rośliny nie pozują i nie buntują się jak ludzie :lol: Zapraszam!

(A)Nula witaj miła sąsiadeczko - ciekawa jestem skąd ten beret poleci? jak to rzeczywiście blisko to może zamiast beretem jakimś kwiatkiem rzucę ;:306 Bardzo dziękuję i zapraszam!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, wiosenne żółtki to insza inszość - lubię :)
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Witam :)
Upał straszny mamy dzisiaj, na razie siedzimy w domku, bo z Marysią strach jeszcze o tej porze na dwór wyjść :)
Wykorzystuję wolny czas i zwiedzam ogrody :)
Twój podoba mi się zawsze :)

Wpisuję się w nurt chodzących boso (tylko pięty na tym cierpią), kultywuję z lubością, Marysia również.
Jeśli chodzi o użądlenia to klika dni temu spotkała mnie taka przyjemność i coś mnie w paluch ubodło, a w butach byłam :D :D

Zimowe wysiewanie w tym roku powtarzam, tylko inaczej sobie to zorganizuję i już zbieram na taką specjalną lampkę dla roślinek, nasionka też, dzisiaj aksamitki wąskolistnej :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko to dobrze ! bo to takie kurczaczki wiosenne! chyba trzeba będzie powoli wziąć się za wysyłkę bo cebule na upale nie ucierpią wręcz przeciwnie!
Justynko jeszcze nie mówmy o wiośnie cieszmy się latem, bo wreszcie mamy piękne!
Marysi kapelutek na główkę, bo żar się z nieba leje i jak najpóźniej do tego baseniku!
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Pospacerowałam sobie Marysiu po Twoim ogrodzie, kwiaty pięknie kwitną a Ty zatrzymujesz ich letnie piękno na fotografiach, wypatrzyłam nawet kwitnące dziwaczki, chyba że cosik źle widzę od tego upału, ale to chyba dziwaczki, muszę zerknąć czy moje nie zabierają się do kwitnienia. Teraz w lecie wstaję po szóstej i muszę przyznać że o poranku w ogrodzie jest najpiękniej, lubię sobie wtedy zrobić rundkę po rabatach :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu alez się steskniłam za twoim ogrodem ;:4 Jak u ciebie kolorowo...sciskam , alez piekne lato ;:303
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko tak to są dziwaczki, przechowuję je jak dalie w piwnicy i wcześniej kwitną, a jeszcze dostały inne stanowisko bardziej nasłonecznione i szaleją! Teraz dopiero doceniam ich urodę. Nasadziłyśmy tej wiosny dużo nowych roślin i teraz podziwiam ich urodę, a chwalę ją poprzez fotografię. Ja wychodzę do ogrodu koło 8, bo długo siedzę na FO i w pierwszej kolejności karmię kury, koty a M psa.

Doroteczko gdzie się podziewałaś, że tak długo Cię nie było czy dalej opieka nad sąsiadką czy byłaś u mamy, zaraz poczytam u Ciebie. Smutno bez Ciebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”