Małgoś witaj kochana ależ się stęskniłam za Tobą i Twoim ogrodem
Wyczuwam że urlop się udał, czekam na zdjęcia i trochę opowieści co zwiedziłaś
Pozdrawiam cieplutko fajnie że jesteś
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Witaj Młgosiu po urlopie my niestety w tym roku jesteśmy uziemieni ale cóż zrobić. Podziwiam twoje hortensjowe pięności. Mnie zauroczyła ta liliowa hortensja a do tego cudowne lilie.Storczyk też jest przepiękny
Zbyszku , zgadzam się z Tobą w zupełności ...to różowe cudo...
Aguś , witaj ... Kochana przecież Ty nie musisz wcale wychodzić z mojego ogrodu. Jesteś moim miłym gościem. Daj znać gdzie jesteś a przybiegnę z kawusią....
Lilie już niestety przekwitają ale za to spektakl zaczynają hortensje bukietowe .
Anula , witaj ... nawet nie wiesz jak się cieszę ,że do mnie zajrzałaś . Ja także stęskniłam się za Tobą. Ale co ja widzę niezły z Ciebie pędziwiatr - gratuluję złotka....
Urlop i wyjazd naprawdę się udał. Pierwszy raz spędziłam urlop intensywnie w górach a nie na leniuchowaniu nad wodą. Było cudownie... Jak trochę obrobię się ze zdjęciami na pewno podzielę się z Wami wrażeniami. Wybacz ,że nie zajrzałam jeszcze do Ciebie ale padam na pysio. W najbliższych dniach obiecuje nadrobić zaległości.
Iwonko miło ,że jesteś. Poczekaj jeszcze troszeczkę ...maluszek podrośnie i wybierzecie się na niezapomniane wakacje .
Liliowa hortensja o której piszesz to BELLA. Faktycznie kolor ma niespotykany różowo-fioletowo-niebieski.
Kasiu piękne te Twoje hortensje . Widzę na zdjęciach różne odmiany , kwiatuchów im nie brakuje. Uwielbiam te klimaty. Chętnie obejrzę jeszcze kilka zdjęć...
Podczas mojej nieobecności obowiązki dostarczania roślinkom picia przejęła moja mama,która mieszka obok mnie. Wszystkie ładnie przetrwały oprócz BAWARII , której zeschło kilka kwiatów.
Kasiu , ja moje hortensje podlewam codziennie wieczorkiem a i tak podczas takich upałów jak mamy dzisiaj kwiaty mają podwiędnięte. Chyba pójdę z torbami kiedy przyjdzie rachunek za wodę !!!!
Ogrodówki rosną od północnej strony domu więc mają łatwiej a i tak więdną . Za to bukietówki dzielnie trzymają się na pełnym słońcu i trzeba przyznać ,że wyglądają pięknie. Kwiaty zdrowiutkie nie widać żeby przysychały.
Odnośnie podlewania Twoich hortensji ... daj znać kiedy będziesz się gdzieś wybierać , zrobię sobie dodatkowe wakacje , przyjadę i popilnuję ich ....ha,ha
Pamiętaj, zdjęcia mile widziane...
Małgosiu czekam na zdjęcia z wielką nie cierpliwością
No wiesz Gosiu, po czterdziestce człowiek ma trochę z o..... trochę z lwa... ja też jestem po czterdziestce, dokładnie 41
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Ja podlewam co 3-4 dni ale bardzo obficie,ziemie mam wylozona spora iloscia kory.Dzis zalozylam licznik na wode.13,5 l na minute Wiec podlewanie duuuuuuuzo nas wyjdzie.
Małgoś ogrodowe niezmiennie piękne a bukietówki bajeczne, już brakuje mi słów by wyrazić mój zachwyt. Pozostaje mi tylko prosić o więcej.....więcej....!
Kasiu nie ma sprawy , zabieram ze sobą męża pedagoga i jesteśmy u Ciebie...
Właśnie skoczyłam podlewanie ale przyznam ,że dzisiaj było pobieżnie bo komary chciały mnie zjeść żywcem.
Aniu dziękuję , dziękuję... Zaraz zapodam Ci kolejną porcyjkę fotek tylko się z nimi uporam....
Ewciu co Ty kobieto znowu wymyślasz . Każda hortensja jest piękna . A nie bądź znowu taka skromna bo ja Twój wątek odwiedzam na bieżąco /ale po cichutku bo leń jestem i pisać mi nie chce się/ i widziałam ,że nie dosyć ,że masz nie tylko ładne hortensyjki ale i mnóstwo innych ciekawych roślinek.
Oczywiście zapraszam Cię do mnie o każdej porze dnia i nocy . Teraz może na huśtawkę w okolicy drzewka daturowego ,które zaczyna kwitnąć . Zapach jest nieziemski....
Małgoś w końcu jestem u Ciebie i nos hortensjowy mnie nie mylił co do bujności
Ty sobie wyobrażasz, ze na mojej Mega Mindy nie mam ani jednego kwiatostanu jestem zła jak .....
Opodal rosną inne i kwitną. Sama nie wiem co jej się stało